HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2023 Cumartesi - 13:16

'Ekrem Bey ve Mansur Bey yeniden aday olmalı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde muhalefet partilerinin tekrar bir araya gelebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yeniden İstanbul ve Ankara için aday olmaları gerektiğini ifade etti.

 Ekrem Bey ve Mansur Bey yeniden aday olmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 ay sonra yapılacak yerel seçimler ve iktidarın ekonomik politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Halk TV'den Fikret Bila'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için muhalefet partilerinin tekrar işbirliği yapabileceğini vurgularken hem adı CHP genel başkanlığı için geçen Ekrem İmamoğlu'nun hem de Mansur Yavaş'ın kendi görevlerine devam etmeleri gerektiğini söyledi.  

Kılıçdaroğlu, Mart 2024'te yapılması beklenen yerel seçimlerde muhalefetin muhtemel bir işbirliği hakkında “Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler” değerlendirmesini yaptı.

“EKREM BEY VE MANSUR BEY YENİDEN ADAY OLMALI”
Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu, ulusal ve yerel sorunlarda iktidardan çok daha fazla çözüm ürettiklerini de belirtirken ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu seçimlerde de büyükşehir belediye başkanlıkları için aday olmaları gerektiğini söyledi: 

“Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘Şikâyet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz’ dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum.

Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in ve Mansur Bey’in yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.”

‘KUMARHANE KAPİTALİZMİ’
İktidarın izlediği ekonomi politikasını “kumarhane kapitalizmi” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, bu tanımlamasını şöyle açıkladı:

“İktidarın izlediği ekonomi politikası ‘kumarhane kapitalizmi’dir. Bunun anlamı her defasında kasanın kazanmasıdır. Bu kasa iktidar ve bir avuç zengindir. Kasanın başında da Erdoğan var. 85 milyondan alıp bir avuç zengine vermektir. İktidarın yaptığı budur. Koruduğu ise beşli çete gibi bir avuç zengindir. Hazineden dolar garantili ihale alanlardır. Kur Korumalı Mevduat uygulamasıdır. Bu iktidarın ekonomisinde halk yoktur.”

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonominin başına getirdiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başarılı olup olamayacaklarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bir sorunu çözmek istiyorsanız önce sorunu doğru kavrayacaksınız ve bir programınız olacak. Çözüm için ortaya bir program koyacaksınız ve kamuoyuyla paylaşacaksınız. Saygın devletler ve kurumlar böyle yapar. Kalkınma planı hazırlar. Yıllık programlar hazırlar. Bu iktidar Türkiye’yi bir ekonomik buhrana sürükledi. Ancak bu buhrandan çıkmak için bir programı yok. Tek programı zam yapmak. 

Asıl zamlar yerel seçimlerden sonra gelecek. Şu anda yine baskılama yapıyorlar. Doları baskılamak için 128 milyar dolar sattılar. Bu rakam bugün daha yukarı çıkmış durumda. Yerel seçimlere kadar bu baskıyı sürdürecekler. Milyarlarca doları bu amaçla arka kapıdan sattılar. Sayın Şimşek göreve geldiğinde bu uygulamayı sonlandıracaklarını söyledi. Ancak bir süre sonra yine arka kapıdan dolar satarak kuru baskılama politikasına döndüler. Yine arka kapıdan dolar satıyorlar. Yerel seçimlere kadar bu satışa devam edecekler. Kuru baskılama politikasını da milletin sırtından yapıyorlar. Fatura millete çıkıyor. 85 milyonun sırtından toplanan bir avuç zengine aktarılıyor.”

 
İYİ Parti’den Bahçeli'ye yanıt: AK Parti’yi terk edin, gelin!
 
7 yıldır aranıyordu... Firari hakim yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 12 Ağustos 2023 Cumartesi 22:58

Sayın Kılıçdaroğlu,siz şuan müstafi durumdasınız yetkisiz ama kurultaylarda her zaman seçiliyorsunuz yine seçileceksiniz öyle delegeler seçiliyor bunu anlamayan yoktur ama seçmen ve parti üyeleri nezdinde değilsiniz artık biraz zordur oy vermek olmayacak..

Yorumu oyla      3      3  
örgüt... 12 Ağustos 2023 Cumartesi 17:26

Yani bunu da mı dedin başkan biz senin Arkanda dik duruyoruz ....

Yorumu oyla      2      3  
Değişmeyen değişim 12 Ağustos 2023 Cumartesi 15:26

Yok yo! Öyle yağma önseçim olur kazanırlarsa olur sizin söyledikleriniz ve yaptıklarınız ile partinin durumu ortadadır gereğini de yapmadınız yapmayacaksınız biliyoruz onun için artık tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’den Bahçeli'ye yanıt: AK Parti’yi terk edin, gelin!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’ye ...
Saadet ve Gelecek'ten yerel seçim kararı!
Meclis’te ortak grup kuran SAADET ve Gelecek Partisi, yerel seçimlerde ...
İzmir destek yağmuruna tutmuştu… ‘O Ses Türkiye’ finalisti CHP’den başkan adayı!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı görevini 58 ay sürdüren Çağlayan Bilgen’in ...
 
Bahçeli'nin çağrısına yanıt: Rotamız net!
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına ...
MHP'den İyi Parti'ye yeni çağrı: Komşu komşunun...
MHP lideri Bahçeli'nin seçimler için İYİ Parti'ye yaptığı çağrı sonrası ...
Danışmanı isyan etti: Hakkım helal değil!
Sosyal medya hesaplarından AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a ...
 
Muhtarı darp etmişti... Belediye Başkan Yardımcısı Koçer'e ihraç!
Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık’ı darp etmesi sonrası hakkında ...
CHP'li ilçe başkanı yarıştan çekildi!
Yaklaşık dört buçuk yıldır CHP İlçe Başkanlık görevini yürüten Mehmet ...
Bahçeli'nin ittifak çağrısı: İYİ Partili isimler ne yanıt verdi?
İYİ Partili isimler, MHP lideri Bahçeli'nin seçimler için partilerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva