HABERLER>EGE
25 Kasım 2014 Salı - 17:54

Uşak'ta 'tavuk çiftliğine özel yol' tartışması

Uşak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı bütçe görüşmelerinde gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Tozan, isim vermeden bir il meclis üyesinin Eşme İlçesi'nin Kolonkaya Köyü'nde akrabasına ait tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçlarını kullanarak özel yol yaptırdığını, ayrıca bir şirketten para aldığını iddia etti. Buna karşılık AK Partili Alaattin Furtuna "İddiasını kanıtlayamayan şerefsizdir" karşılığı verince mecliste gerginlik çıktı.

Uşak ta  tavuk çiftliğine özel yol  tartışması

UŞAK - Uşak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı bütçe görüşmeleri gergin geçti. Gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Yılmaz Tozan, isim vermeden bir il genel meclisi üyesinin Eşme'nin Kolonkaya Köyü'nde akrabasına ait tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçlarını kullanarak özel yol yaptırdığını iddia etti. Tozan, AK Partili üyenin ayrıca Alışlı Köyü'ne 4 gölet yaptırdığını ve bir petrol şirketinden 6 bin lira aldığını da iddia etti. Tozan, "Tavuk çiftliğinin köy mezarlığı ve su deposuyla bir bağlantısı yoktur. Yol çiftliğe özel olarak İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca Protokol olmamasına rağmen Alışlı Köyü'ne dört yeni gölet yapılmaktadır. Bu konuda Valilik ve İl Özel İdaresi'ni göreve davet ediyorum. Usulsüz yapılan çalışmalar ve araç kayıtlarının GPRS üzerinden tespit edilmesini ayrıca İl Özel İdare'deki kayıtların da açıklanmasını istiyorum" dedi.

AK PARTİLİ FURTUNA'DAN SERT CEVAP
CHP'li Tozan'ın iddialarını ortaya atarken kendisini hedef aldığını söyleyen Furtuna, bahsettiği yerin su deposuna giden bir yol olduğunu ve bu yolu herkesin kullandığını söyledi. CHP'li Tozan'ın kendisine sataşarak meşhur olmak istediğini ifade eden Furtuna, "Tozan'ın milletvekilliği gibi bir hesabı var sanırım. Milletvekili olmak istiyorsa Genel Başkanımıza sataşsın daha çok meşhur olur. Para konusuna gelince 6 bin lirayı kim, kimden aldıysa ispatlasın. İspatlamazsa şerefsizdir. MHP'li İbrahim Cevher de İl Özel İdare sanki bir hata yapmış gibi konuşarak boncuk bulmuş çocuklar gibi seviniyor. Ona da ne diyeyim ben?" dedi.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Alaattin Furtuna'nın cevabı üzerine meclis aniden gerildi. Karşılıklı hakarete varan atışmaların yaşandığı görüldü. CHP'li Tozan, gruptaki arkadaşları tarafından sakinleştirilmek üzere salon dışına alındı. Sakinleşmeyen Tozan, meclise dönmeyerek grup odasına indi.

MHP'Lİ CEVHER DE İL ÖZEL İDARESİ'NE YÜKLENDİ
Mecliste söz alan MHP'li İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Cevher ise İl Özel İdaresi'ne ait araçların AK Partili bir yöneticinin oğlu tarafından yıkatıldığını, hak etmediği halde bordrosunu imzalayarak harcama yetkilisi sıfatıyla kendine para alan isimlerin olduğunu, kimlerin bankamatik memuru gibi görev yaptığının araştırılmasını istedi. İl Özel İdaresi'nin bu iddiaları araştırmasını isteyen Cevher, "İl Özel İdaresi çalışma yaparak bu usulsüzlükleri ortaya çıkarmalı, meclisimizin saygınlığını düşüren olayları ve mecliste yaşanan tartışmaları da esefle karşılıyorum. Şerefsiz kelimesi ile meclisimizin saygınlığı zedelenmektedir" dedi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk kuru yük gemisi 700 kaçakla sürüklendi!
Türk kuru yük gemisi 'Barış'ın içindeki yaklaşık 700 kaçak ile Yunanistan'ın ...
Yaşlı çift soba gazı kurbanı
Denizli'nin Bozkurt İlçesi'nde, kömür sobasından sızan karbonmonoksit ...
Türkiye'nin en büyük otomatik otoparkı Manisa'dan
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük kapasiteli otomasyonlu ...
 
Engellilerden Çerçioğlu’na teşekkür ziyareti
Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ve dernek üyeleri ...
Bodrum'da kadına şiddete tefli protesto
Bodrum’da 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında ...
Gazinoda yangın paniği!
Muğla’nın Köyceğiz İlçesi'nde bir gazinonun personelin dinlenmesi için ...
 
Denizli'ye kışın ilk karı düştü
Denizli'de hava sıcaklığı kent merkezinde 6 dereceye düşerken, yüksek ...
Denizli'de iki minibüs çarpıştı: 7 yaralı
Denizli'nin Honaz İlçesi'nde, biri yolcu taşıyan iki minibüsün çarpışması ...
Eski FEMEN üyesine şantaj iddiası
Femen Grubu'nun Türkiye'deki destekçilerinden 27 yaşındaki nü model D.D., ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva