HABERLER>EKONOMİ
19 Eylül 2014 Cuma - 09:54

TED Denizli Koleji Denizli’de eğitim meşalesini yaktı

Cumhuriyet döneminin 86 yıllık saygın ve köklü kurumu Türk Eğitim Derneği TED Denizli Koleji’nin 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılı açılışı Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu ve seçkin davetlilerin katılımı ile gerçekleşti. Çağdaş

TED Denizli Koleji Denizli’de eğitim meşalesini yaktı

DENİZLİ - Eğitim meşalesini Denizli’de iş dünyası, protokol, veliler ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile yakan TED Denizli Koleji muhteşem açılış töreni ile yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji, eğitim-öğretime başladı. Açılış töreninde konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, öncelikli hedeflerinin insan yetiştirmek olduğunu belirterek, “Onları iyi değerlerle yoğrulmuş, çağdaş dünyayla başedebilecek nitelikleri değerlendirerek büyütmeliyiz” dedi.



Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile birlikte açıldı. Açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Denizli Kurucusu Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende 6. Sınıf öğrencisi Onat Onurlu piyano dinletisi sundu. “TED’de öğrenci olmak” konulu kompozisyonu ise Ahmet Deniz Gelir okudu.

“ÖĞRENCİLER TEST İLE TOSTUN ARASINDA SIKIŞIP KALMAYACAK”
Törende konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Artık 21. yüzyılda yaşıyoruz. Sosyal zeka tartışılmaya başlandı. Artık dünyada nükleer zeka tartışılıyor. Artık test ve tost arasında sıkıştırılmış bir neslin bir ülkenin geleceği için yararlı olmayacağı açık bir şekilde ortaya çıktı. Biz Türk Eğitim Derneği’yiz. Biz önce insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Türk Eğitim Derneği olarak 31 okulumuzda üniversitemizde ve tüm yaygın eğitim hizmetlerinde önce insan yetiştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü bu ülke atalarımızdan bize emanet. Değerli veliler şunu sakın unutmayın. Çocuklarımızın yüzlerindeki pırıltı ile sokakta simit satmak mecburiyetinde kalan çocuğumuzun pırıltısı yakın değilse, bu ülkenin geleceğinden endişe etmemiz gerekir. Ben Türk Eğitim Derneği’nin genel başkanı olarak Selçuk Pehlivan olarak adaletli bir eğitimi, eğitimdeki adaleti sağlamak mecburiyetindeyim. Bizlerin sorumluluğu sadece okullarımızda okuyan 26 bin öğrenciye iyi eğitim vermek değil, bizlerin hepimizin sorumluluğu Türkiye’nin tüm evlatlarına el uzatmaktır. Onları iyi değerlerle yoğrulmuş, çağdaş dünyayla baş edebilecek nitelikleri değerlendirerek büyütmeliyiz. Çünkü 21. Yüzyılda savaş hiçbir silahla yapılmıyor. Beyinle yapılıyor” dedi.
 


“TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ”

TED Koleji’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden TED Okul Müdürü Fatih Canpolat, “TED kurumlarının eğitim modeli bilimsel temellere dayanıyor. Bizde bu model doğrultusunda öğretmenlerimiz ve siz ailelerimizin desteği, öğrencilerimizin de bireysel gayretleri ile insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türk Eğitim Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmek için vardır” dedi.

“MİSYONUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Türk Eğitim Derneği’nin Cumhuriyet döneminin saygın ve köklü eğitim kurumu olduğunu belirten TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Kazdağlı, “TED Denizli Koleji, bu yıl eğitim-öğretim yılı itibari ile kentimizde eğitim vermeye başlıyor. TED Denizli koleji kurucuları olarak seçkin eğitim kadromuzla ülkemizin parlayan yıldızı Denizli’mize yeni bir değer katmanın gururu içindeyiz.  Sahip olduğu geniş vizyon ile yeni ve güçlü Türkiye yaratma hedefinde olan TED, kısa sürede Denizli’de de farkını ortaya koyacaktır. Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün önderliğinde temeli atılan TED okulları taşıdığı tarihi sorumluluğun kendisinden beklenen misyonun bilinci ile 86 yıldır kesintisiz kaliteli eğitim hizmeti vermektedir. Küresel dünyada rakipleri ile yaşayabilecek, kendine güveni tam bireyler, yetiştirmeyi bir proje olarak görmekteyiz. Bu çerçevede kurulan TED Denizli Koleji ilköğretim, ortaokul, lise kademelerinin tümünü bir kampüs içerisinde Denizlilerin hizmetine sundu” dedi.

EĞİTİM ŞEHRİ DENİZLİ
Denizli’de 741 okul, 13 bin öğretmen, 182 bin öğrenci ve 63 özel okulun bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, “İnsan sürekli gelişen bir varlık. Gelişmenin ve kalkınmanın en önemli yolu eğitim. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.
Vali Abdülkadir Demir de, eğitimin amacının ülkenin sorumluluğunu omuzlayacak nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, “Denizli, eğitim alanında gerek okullaşma, gerekse eğitim kadroları anlamında gelişmiş bir il. Özel okullarımızın da eğitimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından hem okulun açılışı, hem de yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla pasta kesildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türktraktör'den İzmir'e yeni tesis
İzmir'de, Case ve New Holland İş Makinelerinin Türkiye distribütörü TürkTraktör, ...
Ali Ağaoğlu'na İzmir'de RES şoku!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun İzmir Seferihisar'da ...
Altın 8 ayın en düşüğünde
ABD Merkez Bankası’nın faizleri sert yükselteceği sinyalini vermesi altını ...
 
EBSO’da DEİK isyanı: Bakan Zeybekci söz verdi!
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun kapatılmasına sert tepki gösteren İşadamı ...
Zeybekci Fitch ve Moody’s’i sildi: Önemsemiyoruz!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fitch ve Moody's'in Türkiye ekonomisi ile ...
FED bombası: Dolar 6 ayın zirvesinde
Fed kararının ardından küresel çapta artan dolar talebiyle yükselişe geçen ...
 
TESK listesi İzmir’i karıştırdı: Susam ve Mutlu’ya yaylım ateşi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) yapılan olağan ...
Flaş! Bank Asya hisseleri tavan yaptı
Bank Asya ilk işlemlerde yüzde 10,94 düşüşle 0,57 TL'lik taban fiyattan ...
Bakan Zeybekci’ye tarihi korbeyde şarkılı-türkülü karşılama
İzmir Ticaret Borsası'nın tarihi korbeyi (pamuğun sözle alınıp satıldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva