HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2024 Perşembe - 10:20

Selçuk'ta faaliyet raporuna onay!

Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan maliyetlere rağmen Selçuk Belediyesi’nin mali anlamda en güçlü dönemini yaşadığını kaydetti. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yaptığı sunumda ayrıca belediyenin finansal sağlığını korumak ve hizmet kalitesini artırmak için alınan tedbirleri de aktardı. 2023 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu görüşülerek meclisten geçti.

Selçuk ta faaliyet raporuna onay!

Belediye işletmelerine dair faaliyet raporlarında yer alan veriler oluşturulurken çalışan personel giderlerinin ilgili müdürlüklerin hanelerinde yer aldığına dikkat çeken Sengel;  “Geçmiş dönemlerde İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı işletmelerde çalışan belediye emekçilerinin giderleri başka müdürlüklerde gösterildiğinden aslında işletmelere dair gerçek bir tablo ortaya çıkmıyordu. Biz 2019’dan itibaren hangi personel hangi müdürlükte çalışıyorsa bunun maliyetini ilgili müdürlüğün hanesine yazıyoruz” diyerek meclisi bilgilendirdi.

PAMUCAK RESTORAN’IN SATIŞLARI YÜZDE 90 ARTTI
Pamucak Restoran’ın satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 90,81 oranında artış olduğunu kaydeden Başkan Sengel; “Satış fiyatlarımız encümen tarafından belirlenmiş olup herkesin rahat bir şekilde belediye işletmelerinden yararlanmasını esas alıyoruz.  Pamucak Restoran’ı Filiz Ceritoğlu Sengel faaliyete geçirmedi. Ama Filiz Ceritoğlu Sengel ve bir önceki dönemdeki meclis üyelerinin kararlarıyla birlikte bu işletme tanınır hale geldi. Pamucak Restoran’ın satışlarında yüzde 90,81 oranında bir artış var. İşletmenin kar-zarar analizinde zarar görünme sebebi ise EYT’den yararlanan çalışma arkadaşlarımızın emeklilik tazminatlarının da bütün işletmelerimizdeki çalışma arkadaşlarımızın giderleri gibi bu tabloda yer almasıdır. Burada bir yıl içinde enflasyonun geldiği noktaya dikkatinizi çekmek isterim” diye konuştu.

FİYATLARI MAKUL SEVİYEDE TUTUYORUZ
Carpouza Kafe’de de diğer işletmelerde olduğu gibi sosyal belediyecilik anlayışı gereğince fiyatların makul bir seviyede tutulduğunu belirten Başkan Sengel; “Carpouza Kafe satışlarımızda bir önceki yıla göre yüzde 72,27 oranında artış var. Carpouza Kafe’de oluşan zararın sebebi mevcut işçilik giderlerinin artmış olmasına rağmen fiyatları makul seviyede tutmuş olmamızdır. Ayrıca Pamucak Büfe ve Pamucak’taki market satışlarımızda da dönemi karla kapatmış görünüyoruz” dedi.

DEPPO EFES VE OTOPARKLARDA KAR ETTİK
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Deppo Efes’te artan elektrik maliyetlerine karşın dönemin karla kapatıldığına dikkat çeken Sengel;  “Deppo Efes’te elektrik fiyatlarının çok artmış olmasına rağmen randımanlı olarak çalıştırılması sebebiyle geçen sene itibariyle de satışlar yüzde 75,15 arttı ve karla dönemi kapattık. Otoparklarda hepsinin bir önceki yıla göre yüzde 119,50 artış var. Bu gerçekten önemli çünkü geçen sene turizm sezonu gerçekten verimli geçti” dedi.

VADESİ GELMİŞ BORCUMUZ YOK
Selçuk Belediyesi’nin mali disiplinin sağlanması açısından tarihinin en iyi dönemini yaşadığını belirten Sengel, belediyenin borcuyla ilgili tartışmalara da son noktayı koydu.  Belediyenin ilgili kamu kurumları tarafından gerçekçi bir şekilde denetlendiğine dikkat çeken Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “180 milyon borcumuz var. Borcumuzun yüzde 85’i çok uzun yıllardır ödenmeyen sigorta borcu ki bir kısmını yapılandırdık. Vergi borcumuzun hepsini 2019 yılında yapılandırmıştık. O yüzden Efes Selçuk Belediyesi’nin gururla söyleyebilirim ki, vergisel anlamda belediye bünyesinde yapılandırılmamış, vadesi gelmiş herhangi bir borcu yoktur. Bir de piyasa borcumuz noktasında geçmiş dönemlerde mal vermek istemeyen esnaf ile sorunsuz çalışıyor, ödemelerini düzenli yapıyoruz. Bu güçlü mali tablo sadece Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in değil bu mali disipline ayak uydurabilme noktasında benimle birlikte yol alan çalışma arkadaşlarımındır. Her birine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Selçuk Belediyesi’nin borcunun geçen yıllara oranla azaldığını dolar kuru üzerinden anlatan Başkan; “30 Mart 2014 tarihi itibariyle Selçuk Belediyesi’nin borcu dolar bazlı olarak 7.321.311,78 dolar, 31 Mart 2019 tarihi itibariyle 11.897.613,53 dolar borcu varmış. Efes Selçuk Belediyesi’nin 31 Mart 2024 itibariyle 5.574.609,84 dolar borcumuz var. Benimle birlikte aynı ekonomik öngörüye sahip olan Mali İşler Müdürlüğü’ne, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne ve bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 
'Halkı korkutuyorsun’ yorumlarına sert tepki!
 
İnterpol arıyordu... Rus dolandırıcı İzmir'de yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski meclis üyesi 18 Nisan 2024 Perşembe 11:41

Selçuk belediyesinde her zaman kararlar ortaklaşa alınır pürüz yoktur meclis üyeleri kararları okumadan gözü kapalı imzalarlar ama perde arkasında birileri de rant işlerini takip ederler bu dönem artık birileri bu işleri yakından takip ederek seçim öncesinde olduğu gibi bu tür işlerin belgeleri ilgili kuruma verilecektir,geçen dönemin yolsuzluk dosyaları genel merkeze sunuldu ama bir takım güçler tarafından sümen altına atılıp yok edilmeye çalışıldı ama yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkacaktır...

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş talep etti... Bayraklı ekipleri anında müdahale etti!
Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı ...
Ulaşıma maraton ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü ...
Başkan Tugay'ı 'dünya' tebrik etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a dünyadan tebrik mesajı ...
 
Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Marble İzmir – 29.  ...
Başkan Mutlu 'borç içinde bir belediyeyiz' dedi ve ekledi: Gerekirse pankart asacağım!
Konak Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumunda işçi maaşlarının ...
Şoförlerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ve yönetim kurulu üyeleri, ...
 
Taksi esnafından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Kuşadası'nda esnaflık yapan taksiciler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İncirliova esnafından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ercan Uçak ve yönetim kurulu ...
Başkan Demir: Uykularımızdan feragat edeceğiz!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, bugün başkan yardımcıları ve birim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva