HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2024 Çarşamba - 13:39

Özgür Özel'den 1 Mayıs çağrısı: 'Orada olacağım'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin çağrı yaptı. Özel, "Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum" dedi.

Özgür Özel den 1 Mayıs çağrısı:  Orada olacağım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"CHP'ye üye olmayan ama ilgi duyan gençlere sesleniyorum. Gelin partiye kaydolun, CHP'nin size çok ihtiyacı var. Dün TBMM'nin 104.kuruluş yıl dönümünü birlikte kutladık. Birileri tarihi bir gaf yapsa da bu Meclis sandıkta kurulmuş bir Meclis'tir. Biz de millet iradesine saygılıyız, saygılı olmaya devam edeceğiz.

"HERKES ANAYASAYA UYMAK ZORUNDA"
Biz bu ülkeye adalet gelene kadar, bu ülkede herkes kendini eşit yurttaşlar olarak hissedene kadar, önce açlığı sonra da yoksulluğu bitirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddeler arasında elbette eleştireceğimiz maddeler olabilir. Herkes bu anayasaya bağlı olacak. İşine gelen kısımları alıp işine gelmeyen kısımları alırsanız o zaman beka sorunu olur. Bu ülkedeki en sade yurttaştan Cumhurbaşkanına kadar herkesin anayasaya uyması gerekir.

"1 MAYIS'TA TAKSİM MEYDANI'NI İŞÇİLERE AÇIN"
Anayasaya uymak AİHM kararlarına AYM kararlarına bağlayıcılığına uymakla olur. Önümüzdeki günlerde 1 Mayıs geliyor, 1 Mayıs Taksim’de kutlanması gereken, hak olan işçi bayramıdır. 1 Mayıs’ta işçiler Taksim’e çıkmak kanlı 1 Mayıs’ların matemini gelecekteki güzel günler için mücadeleyi orada yaşamak istiyorlar. Bir zamanlar Taksim 1 Mayıs’a yeniden açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar, izin vermiyorlar, polise kanunsuz emirler veriyorlar. DİSK bu konuda AYM’ye gitti mahkemeyi kazandı yargı Taksim 1 Mayıs’ta açık olsun derken hâlâ Taksim’i 1 Mayıs’ta kapalı tutmak bir kompleksten boşa bir kaygıdan başka bir şey değil. Siz Taksim Meydanı’nı egemenliğinizin bayrağı görürseniz insanların oraya çıkmasını size karşı çıkması sanırsanız o zaman siz egemen değilsiniz demektir. Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o 1 Mayıs'ta artık siz olmazsınız, çünkü bittiniz tükendiniz demektir. Karar alıcılara sesleniyorum, var mısın? Ben kefilim, orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın. Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir, 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayın!

"ÇETİN DOĞAN'I HAPİSHANEDE TUTMAK YAKIŞMAZ"
Maalesef bir diğer tatsız husus, 83 yaşındaki Çetin Doğan'ı Silivri Cezaevine naklettiler. Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür. Hasta ve tutuklular raporuna bakın. Biz hazırlamıştık. Meclis'e getirelim konuşalım. Bir komisyonun kurulmasını talep edelim. Tüm siyasi partileri hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda duyarlılığa davet ediyorum.

"100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ YAPILMASI GEREKİYOR"
1 milyondan fazla atanmayan öğretmen var. 2002'de 68 bin öğretmen varsa bugün Erdoğan'ın atamadığı 1 milyonu aşkın öğretmen vardır. Sayın Erdoğan bir miktar atama yapacağız dedi. Bu rakam 23 bin 900'dür. Maalesef gençleri çok üzdü. 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor.

"HATAY'DA TEK BİR TORBA AÇILMADI"
Hatay çok yüreğimizi yaktı. 6 Şubat'ta yüreğimizi yakan yangın sönmez. Yerel seçimlerde Hatay'da millet iradesi gasp edildi. Bir tek torba açılmadı. Biz Hatay'a sahip çıkacağız. Hatay'ı yüzde 60 ile almayı buradan ant içiyorum. Hatay'da 7 ilçede rezerv alan krizi yaşanmakta. Zemin sağlamsa oraların rantla çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Hatay'ın hakkını yedirmem.

TELEFERİK KAZASI AÇIKLAMASI
Antalya Kepez'deki teleferik kazasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başkanımız kendisinden sonra 3 kez denetlenmiş kazadan sorumlu. Şimdi yeni bir video çıktı. Görevli sistemi açmaması gerekirken manuel çalıştırıyor ve kaza oluyor. Sistemi manuel kapatıyor. "

 
Tramvaylara bisiklet turu ayarı!
 
AK Partili Saygılı, yerel yönetimi hedef aldı: CHP'ye 'yüzleşme' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti’den istifa eden vekil CHP’ye katıldı
İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ...
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. ...
‘Tutmadıkları orucun iftarını yapıyorlar’ demişti, ‘R’ yaptı: ‘Şahin söylem’den uzak duracağız!
Yerel seçimde Konak Belediye Başkan adayı olan ve 39 bin 235 oy farkla ...
 
Tunç'tan DEM Parti açıklaması: Kapatılabilir!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'lilere yönelik soruşturmaya ilişkin, ...
Özlale’nin yol haritası belli oldu: Ya geri dönüş ya CHP!
Yerel seçimde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ...
CHP'li Kılıç'tan 'vergisiz telefon' çıkışı: Vaat kopya, sonuç fiyasko!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Ender ALDANMAZ yazdı... İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
5 yılda 7’nci kez… Menderes CHP'ye başkan dayanmıyor!
2018 yılında Ahmet Pala'nın belediye başkan adaylığı nedeniyle istifasının ...
Mehmet KARABEL yazdı... Erken seçim hangisine yarar?
Mehmet KARABEL yazdı... Erken seçim hangisine yarar?
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva