HABERLER>SPOR
26 Ağustos 2014 Salı - 13:24

Manisa’daki Süper Kupa’da iyi, kötü ve çirkin!

Manisa’nın ilk kez ev sahipliği yaptığı Süper Kupa'daki Fenerbahçe-Galatasaray derbisine olan yoğun ilgi yüzleri güldürdü, maçtaki futbol kalitesi vasatı aşamadı, olaylar ise çirkin görüntüye sebep oldu.

Manisa’daki Süper Kupa’da iyi, kötü ve çirkin!

İZMİR - Tribünlerde ve futbolcular arasında yaşanan olaylar ise çirkindi. Manisa ve Ege, geliri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanan organizasyona akın etti. Gün boyunca kent ve tribünlerde renkli görüntüler oluştu. İki devin 120 dakika sürerek seri penaltılarda Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan mücadelesi, oyun ve pozisyon anlamında izleyenleri tatmin etmedi.


 
AYAKKABI ATILDI
Soma yararına düzenlenen, tribünde madende hayatını kaybedenlerin acılı eş ve çocuklarının da bulunduğu finalde taraftarın karşılıklı küfürleri, sahaya atılan ayakkabı ve domates de dahil yabancı maddeler derbinin tadını kaçırdı. Futbolcular da maç ve sonrasında centilmenlik dışı hareket ile açıklamalarla finale gölge düşürdü.
 
"MANİSA ALNININ AKIYLA ÇIKTI"
Manisalıların takımları bağırlarına bastığını söyleyen Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, "Kentte unutulmayacak bir gün yaşandı. Manisa organizasyondan alnının akıyla çıktı" dedi.
 
"FİFA OKUL PROJESİNİ DESTEKLİYOR"
Final öncesi Soma'da açılacak futbol okulunun protokolünü de imzaladıklarını hatırlatan Koşar, "Bu okulun ilk öğrencileri hayatını kaybeden madencilerin çocukları olacak. Onlar arasından yakın gelecekte iyi futbolcular çıkacak. FIFA da projeyi destekliyor. Bu çocuklarımız sahaya takımlarla çıkarak güzel anılar yaşadı" diye konuştu. Olaylara ve saha zemini hakkındaki tartışmalara da değinen Koşar, "İstenmeyen davranışlar ne yazık ki yine güzellikleri baltaladı. Birçok saha zemini aynı olmasına rağmen maç öncesi stat için yapılan ağır eleştiriler de bizi üzdü" dedi.



MAÇ ÖNCESİ 40 GÖZALTI
Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, TFF Süper Kupa maçı öncesi 40 kişinin gözaltına alındığını, maç sonrası şimdilik gözaltı olmadığını açıkladı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, maden faciasıyla sarsılan Soma için Manisa'da oynanan ve Fenerbahçe'nin kazandığı Süper Kupa maçında yaşanan asayiş olayları hakkında açıklama yaptı. Süper Kupa maçında İstanbul, İzmir, Muğla başta olmak üzere çeşitli illerden yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Ceren, herhangi bir üzücü olayın yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
 
Maç öncesinde şehrin giriş ve çıkışlarında yapılan kontrol ve aramada Galatasaray taraftarlarını taşıyan bir otobüste 2 gram esrar ele geçirildiği belirten İl Emniyet Müdürü Ceren, "Otobüs içindeki 38 taraftardan kimse esrar maddesini sahiplenmedi. Bunun üzerine savcılık kararıyla araçtaki taraftarların hepsi gözaltına alındı" dedi. Ceren ayrıca, ihbar üzerine maç öncesi yapılan aramada Fenerbahçeli bir taraftarın da üzerinden bıçak çıktığı için gözaltına alındığını söyledi. İl Emniyet Müdürü Ceren, bir kişinin de Fenerbahçeli taraftarı gasp edip biletini aldığı iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi. Üzerinde bıçak çıkan ile bilet gasp eden taraftarın serbest bırakıldığını, arama sırasında esrar bulunan otobüste gözaltına alınan 38 taraftarın ise ifade alma işlemlerinin sürdüğünü belirtti.
 
İl Emniyet Müdürü Ceren, statta ve maç sonrasında şu an için herhangi bir taraftarın gözaltına alınmadığını ifade etti. Statta kurallara aykırı herhangi bir davranışın bulunup bulunmadığının güvenlik kameralarınca belirleneceğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Ceren, "Ekiplerimiz şu an için stat içindeki güvenlik kamaralarını inceliyor. Stat içinde herhangi bir olumsuzluk varsa önümüzdeki günler söz konusu kişiler belirlenip haklarında gerekli işlem uygulanacaktır" dedi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’yi şok eden Volkan’dan tehdit gibi açıklama!
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, dün oynanan Süper Kupa ...
Alsancak topuna TMMOB da girdi: İnandırıcı değil!
Tarihi Alsancak Stadı'nın yıkılma kararı ile ilgili açıklama yapan Türk ...
Türkiye’nin ilk madalyası Büyükşehir Müdürü’nden!
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası 50-54 Yaş Bayanlar 300 Metre Engelli’de ...
 
F.Bahçeli Volkan'dan şok sözler: Sokak köpeklerini...
Maç sırasında Galatasaraylı Felipe Melo ile yaşadığı gerginlikle dikkatleri ...
Nefes kesen finalde Süper Kupa Kanarya'nın ellerinde: 3-2
Ve Süper Kupa, Fenerbahçe'nin... Lig şampiyonu Fenerbahçe, Türkiye Kupası ...
Flaş! Valilikte ‘Alsancak’ zirvesi: ‘Portatif tribün’ masada!
İzmir’de Alsancak Stadı'nın depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle ...
 
İzmir’de ‘renkli’ şampiyona
İzmir’de devam eden 19'üncü Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası, renkli görüntülere sahne oluyor.
Göz-Göz’ün ilk maç kabusu
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta sezonu pazar günü Gölbaşıspor deplasmanında ...
Kaf-Kaf’ta iki imza birden
Karşıyaka, Mersin İdmanyurdu'nun kalecisi Behram Zülaloğlu ve Hataysporlu ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva