HABERLER>EGE
3 Mayıs 2024 Cuma - 11:24

Hedefteki isim konuştu... 'Şatafatlı oda' toplantısında gerginlik!

Lüks makam odasıyla gündeme gelen AK Partili eski Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin yeni başkan Semih Balaban’ın iddialarına yanıt vermek için düzenlediği basın toplantısında gergin anlar yaşandı. Çerçi açıklamasında "Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Başkan onurlu bir şekilde ‘Başkanım çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Yunusemre'ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun’ dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun derdim" dedi.

Hedefteki isim konuştu...  Şatafatlı oda  toplantısında gerginlik!

Yunusemre Belediye Başkanlığındaki değişim, çatışmalarının fitilini ateşledi. AK Partili eski belediye başkanı Mehmet Çerçi'nin, CHP'li Semih Balaban'ın iddialarına yanıt vermek için düzenlediği basın toplantısı, beklenmedik bir şekilde gergin anlara sahne oldu.

Toplantıda, Çerçi'nin makam odasındaki bazı eşyaları kendisinin aldığını açıklamasının ardından bir katılımcı, Çerçi'nin gelirini sorguladı. Çerçi, kendisinin aylık gelirini 100 bin TL, eşinin gelirini 50 bin TL ve belediyeden aldığı maaşı da 150 bin TL olarak belirtti.

Aldığı cevaptan memnun olmayan ve kendini bir AK Partili Recep Tayyip Erdoğan aşığı ve esnaf olarak tanıtan katılımcı, belediyenin özel şirketlere kestiği faturalar ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi ve tartışmanın fitilini ateşledi.

Çerçi, şahsın kim olduğunu sorgulayarak, gazeteci olmadığını ve provokasyon amacıyla geldiğini iddia etti. “bu arkadaşın niyeti başka. Sen gazeteci değilsin kardeşim. Çık dışarı.” İfadelerini kullanan Çerçi’nin ardından bu noktada bazı partililer, vatandaşı dışarı çıkarmak için girişimde bulundu ve toplantıda gergin anlar yaşandı. Sonunda, soru soran şahıs dışarı çıkarılırken bir başka partili ise koşarak peşinden takip etmek isteyince diğer partililer engel oldu.

Yunusemre Belediyesi Başkanı Semih Balaban’a cevap veren Çerçi, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi şatafat lüks deyince 10 yıllık son hayat döngümü söylüyorum. Ev belediye, vatandaş, cami. 100 seneden öncekilere ancak antika denir. 50-60 senelik öncekileri antika denmez. Bu tür dekorasyon ürünleriyle hepsi ikinci el, üçüncü el malzemelerle yapılan iç mimariye vintage diyorlar. Biz hanımla bu tür işlere merak sardık. Burada şimdi retro denir. Bunların hepsi benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz eşyalarımız ve maliyeti de öyle çok yüksek değil. Birçoğunu da bit pazarından almışız. Şimdi ben bunları istiyorum. Siz bu belediyenin bu makam odasına bir büro mobilyasından, şuradan buradan bunların yenisini yani modern mobilya tarzında mobilya aldığınızda eminim sizin maliyetiniz benim aldığım maliyet daha da üzerine, belki 2-3 katı olacak. Benim evim de böyledir. Evime kaç kişi gelmiştir burada. Yeni bir tane mobilya yoktur. Biz bunları seviyoruz. Bu bizim medeniyetimiz. Şimdi yıllardır biriktirdiğimiz koleksiyonlarımızdan aldığımız kendi eserlerimiz” diye konuştu.



"ZORLUK ÇIKARMA, EŞYALARA DA ZARAR VERDİRTME" 
Yarın eşyaları geri almak için kamyonla Yunusemre Belediyesine gideceğini belirten Çerçi, "Getirdiğimiz kendi eserlerimiz. Şimdi burada 7 tane memurun imzası var. Belgede yazılanlar ise aynen şöyle: ‘Mehmet Çerçi'nin makam odasındaki ekte fotoğrafları bulunan sayı ve isimleri yazılan eşyalar Mehmet Çerçi’nin şahsi eşyalardır. Görevde bulunduğu süre içerisinde kullanılmak üzere makam odasına yerleştirilmiştir. Kendi isteğiyle talep etmesi durumunda eşyalar kendisi tarafından alınacaktır’ Ben arkadaşlara dedim ki ‘5 sene sonra kim öle kim kala. Ondan sonra da bunları belediyeye hibe ederiz ne olacak. Bizim de belediyemize bir hediyemiz olur. Tutanağı falan boş verin dediğim halde arkadaşlar dediler ki ‘Başkanım önümüzde seçim var, şu var, bu var. Ne olur ne olmaz. Biz bunları tutacağız’ Ne yazdıklarını bile görmedim. Tutanağı tuttular. Şunu deseydi başkan onurlu bir şekilde ‘Başkanım dediniz çok güzel eşyalar, makam odası da güzel olmuş, Manisa'ya, Yunusemre'ye de yakışıyor. Şahsi eşyalarınız ya bunu da belediyeye hediyeniz olsun’ dese yemin ediyorum hayırlı uğurlu olsun demezsem beni bilen bilir. Elimdeki yüzüğü beğenen adama yüzüğümü veririm ben. Bu ahlaki bir şey değil. Bu belediye başkanlığı makamına yakışan bir şey değil. Herkesin bir onuru var. Ben 22 yıldır bu şehirde siyaset yapıyorum. Böyle bir kepazelikle karşılaşmadım. Bunlar başkana yakışıyor mu? Satacağım diyorsun. Hani kaydın yok. Kimin malını satıyorsun sen? Bakın buradan duyuruyorum arkadaşlar. Siz de gelin. Yarın, cuma günü saat 18.00’de. Kamyonu işçileri ayarladım. Siz de buyurun. Kalabalık olmaz. Orada güvenlikçiler var. Sayın başkan talimatı ver. İki tane görevli koy. Sen orada olursun, olmazsın. Lütfen eşyalarıma zarar verme. Bunlar ileride müze yaparsak müzenin de eşyaları olacak. Zorluk çıkarma. Eşyalara da zarar verdirtme. Yoksa mahkemede bunları görüşeceğiz” dedi.
Belediyeye fazladan personel alındığı iddialarına cevap veren Çerçi, “Bakın ben delillerle, belgelerle konuşuyorum. Bu arada aşağıdaki salondaki eşyaları da ben aldım. Onlar zaten salonun güzel dekorasyonu. Onlar da benimdi. Onlar için ‘çocukları salonu falan bırakın. Onları falan kayda almayın’ Onlar da 5 beş kuruş belediye parası yoktur. Masalar hariç. Koltuk var orada 3 takım. Onların hepsini ben şahsımdan ödedim, oraya koydum. 4 milyon dolarlık makam odası diye yazdılar. Bunu yazan basın. 4 milyon dolarlık. Bunların sayılardan haberi yok. Belediye binasını 110 milyon liraya mal ettik. Otoparkı, meydanı, belediye binasını. Bugünkü rakamı 487 milyon. Şimdi bir de bu şeyi söylüyor. Bankamatik memurları ve çok fazla personel almışlar. Bizde bir tane bankamatik personeli yok. Bir tane yok” diye konuştu.

1 MİLYONLUK HARCAMA AÇIKLAMASI
Seçim gecesi belediyede evrakları düzenlediklerini söyleyen Çerçi, “Seçime doğru firmalar telaş ederler. 1 milyonluk mal vermişsiniz, iş yapmışsınız. Endişe ederler. insanlar bir an önce faturasını keserler, verirler. Sizin de bunun karşılığında fatura kesmeniz lazım. Niye kesmeniz lazım? Bu bir kanuni zorunluluk. Bu dosya tekemmül ettirilmiştir. Belediyeye 5 kuruşluk yükü de yoktur, maliyeti de yoktur. İşlem tamamlanmıştır. Çünkü pazartesi yeni belediye başkanı adamlarını gönderecek. Evrakları inceleyecek” dedi.
Gündeme gelen dekoratif sobayı da 2 yıl önce kendi cebinden 55 bin TL’ye aldığını belirten Çerçi, tüm mobilyaların şahsına ait olduğunu ve bazılarının taksitlerinin halen ödemeye devam ettiğini söyledi. Maaşını da açıklayan Çerçi, eşinin 50 bin TL maaş aldığının kendisinin de 100 bin TL maaş aldığını belirterek belediyeden de 150 bin TL ayrıca maaşı olduğunu söyledi.

Basın açıklamasına AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Tanıtım ve Medya Başkanı Emre Şener, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz katıldı.

 
İzmir takımlarının Play-Off hüsranı!
 
Ege'nin turizm cennetine ziyaretçi akını!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semih Sedir 4 Mayıs 2024 Cumartesi 10:58

Tabi tabi öyledir. Alınteri sizin neyinize memleketi hortumladınız be

Yorumu oyla      0      0  
Körfez 3 Mayıs 2024 Cuma 17:20

Biz de inandık :)

Yorumu oyla      2      0  
dayı 3 Mayıs 2024 Cuma 16:34

fen işleri müdürü Mehmet ATA'nında mal varlığına bakılması lazım daha önceki çalıştığı belediyede az arsaları birbirine geçirmediler.

Yorumu oyla      3      0  
3 Mayıs 2024 Cuma 15:30

İstanbul İzmir Ankara Adana Beldi nasıl batırıldı. Yakında öğreneceksiniz.

Yorumu oyla      3      1  
izmir'li 3 Mayıs 2024 Cuma 15:21

MİNARE KILIF HİKAYESİ ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER O VATANDAŞIN GERÇEK AKP'Lİ OLDUĞUNA İNANIYORUM PARTİSİNE ZARAR VERENLERE HESAP SORMUŞ. BİRİDE KABADAYILIK YAPMIŞ ÜSTÜNE YÜRÜYEREK. ARTİSLİĞİN ALEMİ YOK HAKSIZLIK YAPAN HERKES BİR GÜN HESAP VERİR ADELET ÖNÜNDE.

Yorumu oyla      5      0  
amca 3 Mayıs 2024 Cuma 13:41

Yatacak yeriniz yok. Haram zikkım olsun..

Yorumu oyla      8      0  
Emel Utku 3 Mayıs 2024 Cuma 12:51

Hiç utanmaları yok, sanki kendi parasını harcayarak yapıyor, Osmanlı yok artık bunu kafanıza koyun sahtekarlar ????

Yorumu oyla      12      1  
ANKARA 3 Mayıs 2024 Cuma 11:41

Ahirette Akpli Bu Zattan Sikayetci Olacagim... Kul Hakkidir... Helal Etmiyorum...

Yorumu oyla      15      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
28 yıllık eşine can oldu!
Muğla'da, yaşayan Mesut Öztürk (54), böbrek yetmezliği hastası 28 yıllık ...
Muğla'da firari hükümlüler yakalandı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, haklarında 2 ayrı suçtan 9 yıl 7 ay hapis ...
Uluslararası Akdeniz Yat Şampiyonası başladı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl ilk defa organize edilen Uluslararası ...
 
Aydın'da Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Aydın'ın Germencik ilçesinde 71 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi ...
Palalı dehşet... 17 yaşındaki genci yaraladılar!
Kütahya'da çıkan palalı kavgada, 17 yaşındaki genci yaraladıkları iddiasıyla ...
Deniz altında evlilik teklifi!
Muğla'nın Fethiye bir kişinin, kız arkadaşına su altında evlilik teklif ...
 
Antik yola beton… Bakanlık harekete geçti!
Latmos Dağları’ndaki antik yola dökülen betonun temizlenmesi için Aydın ...
Muğla'da 5 katlı binanın çatısı küle döndü!
Muğla'nın Ortaca ilçesinde 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangın maddi zarara yol açtı.
'Usulsüz reçete' operasyonunda yeni karar!
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, usulsüz reçete yazdığı gerekçesiyle tutuklu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva