HABERLER>SPOR
26 Ağustos 2014 Salı - 09:48

Alsancak topuna TMMOB da girdi: İnandırıcı değil!

Tarihi Alsancak Stadı'nın yıkılma kararı ile ilgili açıklama yapan Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu, stadın risk gerekçelerinin açıklanmadığını, İzmir'in önemli bir kamusal alanının yok olacağı endişesini taşıdıklarını ifade etti. Yeni statların yerinin bilimsel şekilde belirlenmediği için dava açtıklarını açıklayan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, "Şehircilik ilkelerine aykırı bu projeler yöre halkını, yerel yönetimleri ve meslek odalarını taraftar grupları ile karşı karşıya getirmeyi amaçlıyor" denildi.

Alsancak topuna TMMOB da girdi: İnandırıcı değil!

EGEDESONSÖZ -  İzmir'in tarihi stadı Alsancak Stadı'nın müsabakalara kapatılması ve yıkılması kararının yankıları devam ederken, mimar ve mühendisler de tartışmaya katıldı.

Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yazılı bir açıklama ile İzmir'in önemli bir kamusal alanının yok edileceği endişesi yaşadıklarını ifade etti. Açıklamada, "Kent merkezlerinde kalan sosyal donatıların, yeşil alanların yok edilerek,  arsa olarak yeniden üretilmesi ve sermayeye peşkeş çekilmesi AKP Hükümeti tarafından bir ekonomi politikası haline getirilmiştir. Bu yolla kamusal alanlarımız giderek yok edilmektedir. AKP, bir türlü ele geçiremediği İzmir’de karışıklık ve çatışma çıkarmaya ve kaos yaratmaya çalışmaktadır" ifadesine yer verildi.
 
Kamusal alanların yok edilme sürecinin uzun süredir İzmir için de işletilmeye başlandığını açıklayan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Bakanlığın yapmış olduğu son açıklamayla, sürecin, İzmir’in yıllardır gündeminden düşmeyen Alsancak Stadı için de gerçekleştirilmeye çalışılmasından tüm kent olarak endişe duymaktayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tribünlerle idari binanın yıkılma tehlikesinin bulunduğu ve tesisin derhal boşaltılması kararını almış olması, alana ait riskin jeolojik açıdan mı, yoksa inşaat tekniği eksikliği ve hatasından mı kaynaklandığı konusundaki bilginin kamuoyu ile ısrarla paylaşılmaması bu endişemizi ne yazık ki güçlendirmektedir. İzmir kent belleğinde önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadı, yoğun doku içerisinde kalmış önemli bir açık kamusal alandır. Mevcut imar planlarında stadyum alanı olarak planlanmış Alsancak Stadı aynı zamanda Konak Belediye Meclisi kararıyla 1. derecede deprem bölgesi olan İzmir’in afet sonrasında halkın önemli bir toplanma alanı olarak belirlenmiştir. Tüm bu kamusal kullanıma hizmet eden alanın öncelikle risk gerekçelerinin net olarak kamuyla paylaşılması ve yıkılması için haklı gerekçelerin açıklıkla ortaya koyulması gerekmektedir."
 
YENİ STATLARA DAVA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ihalesini gerçekleştirildiği 15 bin kişilik Karşıyaka ve Göztepe Stat projelerine TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak dava açıldığının hatırlatıldığı açıklamada, mevcut statların olduğu bölgeye öngörülen yeni projelerin yer seçim kriterlerinin, şehircilik ilke ve esasları ile diğer bilimsel gerekçelerle uygun olmadığı savunuldu. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Şehircilik ilkelerine aykırı bu projeler yöre halkını, yerel yönetimleri ve meslek odalarını taraftar grupları ile karşı karşıya getirmeyi amaçlamaktadır. AKP, bir türlü ele geçiremediği İzmir’de karışıklık ve çatışma çıkarmaya ve kaos yaratmaya çalışmaktadır.  Ne yazık ki, bu planlar yavaş yavaş meyvesini vermeye başlamıştır. Meslek odamızın gerçekleştirdiği sözü edilen idari işlem, belirli kesimlerce bilinçli bir şekilde amacından saptırılarak, kişileri hedef gösteren, hakaret ve tehdit içeren saldırılara dönüşmüştür. Bu saldırılar son dönemde AKP Hükümetinin TMMOB’yi yıpratma politikalarının bir parçasıdır. Bu tür saldırılardan ve kent içinde bu projeler nedeniyle çıkabilecek her tür karışıklıktan AKP hükümeti sorumludur. Bu saldırıları ve bunlara yol açan merkezi hükümet politikalarını kabul etmediğimizi, TMMOB’nin bu tür saldırılar karşısında bilimi ve tekniği halkımızın yararına kullanma ilkelerinden bir milim bile sapmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSK 27 Ağustos 2014 Çarşamba 09:46

Arkadaşlar seçim sonuclarıyla stad isteme arasında ne güzel bi ilişki kurmuşsunuz öyle.Trafiği sorun eden arkadaslar da varmiş.Herhafta çarşamba günü 10 saat boyunca sahil yolunu felç eden bostanlı pazarını kimsenin sorun ettiğini görmedik.2 haftada bir olası 2 saatlik trafiği düşünür olmuślar.Bu stad yapılacak.

Yorumu oyla      13      6  
Umut 27 Ağustos 2014 Çarşamba 08:54

Karşıyaka yalı stadı yer açısından uygun değil trafiği aksatacak. En güzeli böyle yerlerin kamuya açık yeşil alan olmasıdır.

Yorumu oyla      13      9  
poyraz 26 Ağustos 2014 Salı 21:54

16.47 1 çadır'a karşı 1000 çadır kurarız demiş bence çadıra hiç gerek yok Karşıyaka'da referandum yapılsın.belli ki siz 30 mart ve 10 ağustos'tan gerekli dersleri almamışsınız.

Yorumu oyla      12      10  
bülent ışık 26 Ağustos 2014 Salı 21:50

Karşıyaka Yalı'ya stat yapılırsa yürüyerek gideceklermiş merak etmeyin Örnekköy'e de yürüyerek gidersiniz hem biraz zayıflamış olursunuz.Ben Eşrefpaşa'dan yürüyerek Atatürk stadına çok gittim.

Yorumu oyla      14      8  
Mustafa Yılmaz 26 Ağustos 2014 Salı 20:08

Projeyi inceledim.Her şey düşünülmüş.Normalde bu kapasitede bir stad 45 milyon civarında bir maliyete gerçekleşirken,burada yaklaşık 70 milyon liralık bir yatırım söz konusu.Basit,sıradan bir stad değil.Herkezin incelemesini tavsiye ederim.Karşılığında da herhangi bir arsanın alınmayacak olması yani doğrudan yatırım olması da pek rastlanan bir durum değil.Bu yönüyle de artı bir avantaj.Hayırlısı olsun Karşıyakaya.

Yorumu oyla      13      11  
26 Ağustos 2014 Salı 19:49

karşıyakalılar'ın hayaline bak: 15 bin kişilik stad. alsancak bile 17 bin kişilik, ufacık stad.

Yorumu oyla      14      7  
KAF KAF 26 Ağustos 2014 Salı 18:24

Karşıyaka yalı stadını engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek.Çok şey değil, stad imarlı yere stad istiyoruz.Orada evler yokken stad vardı.

Yorumu oyla      18      11  
STAD 26 Ağustos 2014 Salı 17:38

Belediyeler benim bildiğim 10 yıldır Karşıyakaya stad yapacak.Her seçim vaadinde kesintisiz yer alır.Müsadenizle artık sizden birşey beklemiyoruz.Karşıyakalı yakında mabedine kavuşuyor.Hemde en çok istediği yerde yalıda.

Yorumu oyla      20      11  
volkan 26 Ağustos 2014 Salı 17:31

Odalar,belediyeler ve tabi sadece şahsınız düşünen bu kentin en büyük değeri KSK ile uazaktan yakından ilgileri olmayan bazı kesim.Size şunu söylemek isterim ki biz bu stadın yalıya yapılması için elimizden ne geliyorsa yaptık yapmaya da devam edecez.Bizim bi derdimiz var 35 milyon liralık borç yükündeki bu klübü bataklığa saplanmadan kurtarmak gibi bi derdimiz.Bu kentin değerine sahip çıkıyoruz.İstanbulun göbeğine 40 bin kişilik stad dikerlerken büyük bir hevesle bekleyen karşıyaka yalıdaki beşiktaş sevdalıları Karşıyakanın kurtuluş reçetesine karşı çıkıyor.Bu projeyi kimse engelleyemeyecek.Tıkır tıkır da işliyor.Çevre ve şehircilik bakanlığından en kısa zamanda ruhsat alınacak.eksik kamulaştırmalar tamamlanacak.Karşıyaka maçlarını semtinin kalbinde oynayacak bundan sonra.

Yorumu oyla      21      9  
Ksk 26 Ağustos 2014 Salı 16:47

Ama örnekkõy oldumu istemeyi biliyorsunuz 15 bin kisilik stadï.bazılarının derdi karsıyaka değil.onlar ligtv den gercek takimlarini izlesin.Biz stadimizi yalıya yaptırıyoruz.1 çadır kuran olursa 1000 çadırla hazırız.

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin ilk madalyası Büyükşehir Müdürü’nden!
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası 50-54 Yaş Bayanlar 300 Metre Engelli’de ...
F.Bahçeli Volkan'dan şok sözler: Sokak köpeklerini...
Maç sırasında Galatasaraylı Felipe Melo ile yaşadığı gerginlikle dikkatleri ...
Nefes kesen finalde Süper Kupa Kanarya'nın ellerinde: 3-2
Ve Süper Kupa, Fenerbahçe'nin... Lig şampiyonu Fenerbahçe, Türkiye Kupası ...
 
Flaş! Valilikte ‘Alsancak’ zirvesi: ‘Portatif tribün’ masada!
İzmir’de Alsancak Stadı'nın depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle ...
İzmir’de ‘renkli’ şampiyona
İzmir’de devam eden 19'üncü Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası, renkli görüntülere sahne oluyor.
Göz-Göz’ün ilk maç kabusu
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta sezonu pazar günü Gölbaşıspor deplasmanında ...
 
Kaf-Kaf’ta iki imza birden
Karşıyaka, Mersin İdmanyurdu'nun kalecisi Behram Zülaloğlu ve Hataysporlu ...
Bucaspor 3 kötü haber birden!
PTT 1'inci Ligi'nin açılış maçında cuma günü sahasında Altınordu'yu ağırlayacak ...
Altınordu ışık vermedi
İzmir’in PTT 1'inci Lig'ndeki yeni temsilcisi Altınordu, yeni sezon öncesi ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva