HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
19 Şubat 2015 Perşembe - 10:33

İzmir’de caz şöleni

22.’inci İzmir Avrupa Caz Festivali, 5 Mart 2015 Perşembe günü bir dünya prömiyeri ile başlayacak. Günümüz piyano ikilileri arasında çok yönlü müzik anlayışları ve yenilikçi stilleriyle yıldızlaşan Ufuk ve Bahar Dördüncü, “Jazz Meets Classic" konserinde, Avrupa caz sahnelerinin en büyüklerinden Erik Truffaz Quartet ile Truffaz'ın “Taksim" adlı eserinin dünya prömiyerini yapacak.

İzmir’de caz şöleni

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları; İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Yaşar Holding, Lüksemburg Büyükelçiliği, Luxemburg Export Office, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü, Avusturya Kültür Ofisi, Slovakya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir İsviçre Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde 5-21 Mart 2015 tarihleri arasında iki sergi, altı film gösterisi, bir seminer, dört atölye çalışmasının da bulunduğu toplam 12 halka açık etkinlik yer alacak.
 
Caz fotoğrafı denince akla ilk gelen isim Aykut Uslutekin, 4-14 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir'in yeni sanat galerisi Contemporary Art Gallery'de “Cazın Büyüsü" fotoğraf sergisini açacak. 22. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin afişinin belirlendiği 13. Caz Afişi Yarışma Sergisi 5-21 Mart 2015 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) alt fuayede sanatseverlerin görüşüne sunulacak.


 
7 Mart 2015 Cumartesi Festival'in en hareketli günlerinden biri olacak. Gün saat 11.00'de İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde “Cine - Jazz Marathon" ile başlayacak. Aynı zamanda bir sinefil de olan Festival Danışmanı Francesco Martinelli'nin seçtiği sinema tarihinin en iyi beş caz temalı filmi orijinal dillerinde saat 21.30'a kadar peş peşe gösterilecek.
 
7 Mart 2015 Cumartesi gününü cazla geçirmek isteyenlerin Alsancak Edit Radyo & Cafe'de Moda, Tasarım ve Caz ile Rendezvous'u var. İçerik Dergi Ekibi, 7 ve 8 Mart 2015 günleri İKSEV'de “Jazzine- Fanzin Üretim Atölyesi" ile genç grafikerlere farklı ufuklar sunacak.
 
En az konserler kadar ilgi gören caz seminerinin bu yılki konusu, açılış konserine ithafen “Caz ve Klasik Müzik: Ayrı Siyam İkizleri mi?" 11 Mart 2015 Çarşamba günü saat 19.00'da İKSEV Salonunda Francesco Martinelli'nin İngilizce olarak vereceği semineri Ümit Tunçağ Türkçe"ye çevirecek.
 
İzmir'in en eski müzik mağazalarından biri olan Panda Müzik, Festivale 14 Mart 2015 Cumartesi günü “Cazlı öğle Kahvesi"etkinliği ile katılacak.
 
22. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin yeniliklerinden biri de açık fuaye konserleri olacak. 14 Mart 2015 Cumartesi günü saat 17.00-19.30 arasında AASSM'nin giriş fuayesinde Yaşar Üniversitesi Jazz Quartet ile Yavuz Darıdere Hammond Groove Band konser verecek.
 
20 Mart 2015'de Türkiye'de caz adına yapılan en kapsamlı belgesel çalışması olan Batu Akyol'un “Türkiye'de Caz"konulu belgeseli saat 19.00'da MÜZİKSEV salonunda gösterilecek. Ardından Batu Akyol ve Ümit Tunçağ ile “Cazı Belgelemek" konulu bir söyleşi yapılacak.
 
22. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin biletleri BİLETİX'de satışa sunuldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka yeni 'Atila İlhan'ları arıyor
Karşıyakalı usta şair Atila İlhan’ın anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına ...
Özdemir, İzmir 2023’den sonra 2053’ü de yazdı!
Egedesonsöz yazarlarından Harun Özdemir, “İzmir 2023”den sonra “2053 Ütopyadan ...
İzmir Kısa Film Festivali ‘Berlin’ arenasında!
Bu yıl 16.sı düzenlenecek Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali hazırlıkları ...
 
'Grinin 50 Tonu' 14 Şubat'a damgasını vurdu
Eleştirmenlerden geçer not alamayan Grinin 50 Tonu, gişede gösterdiği ...
Unutulmaz şarkılar öksüz kaldı: Fikret Şeneş veda etti
Türkiye'nin ilk kadın şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş, 94 yaşında hayatını ...
İZDSO'da yıldızlar geçidi devam ediyor
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bu haftaki konserinde ünlü keman virtüözü ...
 
Ünlü sanatçı ölümden döndü!
Antalya'daki kızına misafirliğe giden sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet ...
İzmir’de sanat haftası: 2 sergi, 1 konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Türkiye’nin ilk bayan bakır ustası” Hürmüz ...
'Altın Ayı' Panahi'nin Taksi'sine gitti!
Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" ödülünü İranlı yönetmen Panahi'nin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva