HABERLER>SPOR
15 Nisan 2015 Çarşamba - 16:12

İTO’dan kulüplere eğitim desteği

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir futbolunun son yıllarda ciddi kan kaybı yaşadığını belirterek, “Futbol kulübü yönetimi çok profesyonel bir iş, bu işte de eğitimli profesyoneller daha başarılı olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Spor Kulübü Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı açmıştık, her İzmir kulübüne bir kişi için tam burs rağmen hiçbir kulüpten katılan olmamıştı. Kulüplerimizden talep gelirse yine bu eğitimi açmaya hazırız" dedi.

İTO’dan kulüplere eğitim desteği

İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) yeni yönetim kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ile yönetim kurulu üyeleri Sadrettin İşçimenler, Ömer Dinçer, Bahri Vreskala ve Ali Terzioğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, yeni yönetim olarak İzmir'in futbol kulüplerinin yaşadığı ciddi sorunların aşılması için çalışmalar yaptıklarını, Alsancak Stadı için Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüştüklerini, ilerlemeler olduğunu söyledi. Tözge, “Amacımız İzmir'in futbolunun, sporunun üzerindeki ölü toprağını atmakö dedi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın bugüne kadar kentte futbolun gelişimi için en fazla destek veren kişilerden olduğunu belirten Tözge, “Bu nedenle Sayın Başkan'a ve Ticaret Odası'na teşekkür ediyoruz. Sizin verdiğiniz destek tüm İzmir iş dünyasına örnek olmalı" dedi. Tözge, ayrıca önümüzdeki dönemde futbolda artan şiddet olaylarıyla ilgili İzmir'de uzmanların katılımlarıyla toplantılar düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek, bu konuda İTO'dan destek istedi.
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise İzmir'in başta basketbol olmak üzere sporun çeşitli branşlarında gösterdiği başarılara karşın futbolda küme düştüğünü söyledi. Demirtaş, “Metin Oktayları yetiştiren bir kente bu durum yakışmıyor. Silkinmemiz gerekiyor" dedi. Bunun için öncelikle altyapıya büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Demirtaş, bu konuda Altınordu'nun ve Başkanı Mehmet Seyit Özkan'ın herkese örnek olacak uygulamalar yaptığını söyledi. Demirtaş, “Tüm dünyadan çocukların katıldığı U12 Cup'a İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İTOB olarak büyük destek verdik, önümüzdeki yıl yurtdışından getirecek tüm takımlar için sponsorları İzmir Ticaret Odası üyelerinden bulacağız" dedi. İzmir takımlarının son yıllarda zaman zaman oynadıkları liglerde başarılar yakalayarak şampiyon olduklarını hatta Süper Lig'e de yükseldiklerini ama orada kalıcı olamadıklarını belirten Demirtaş, aynı takımların bir yıl içinde düştüğünü söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:
“Kulüplerimizin iyi yönetilmesi gerekiyor. Pek çok yönetici maddi - manevi fedakarlıklar yapıyor ama bu yeterli değil. Bu işin bir eğitimi olmalı, profesyonelliği olmalı. Biz geçtiğimiz yıllarda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Spor Kulübü Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı açtık. Tüm İzmir kulüplerine de 'Full burs olmak üzere bir yöneticinizi gönderin' dedik ama hiçbir kulüpten katılım olmadı. Yöneticilik çok ciddi bir iş, gelen kaynaklar çok iyi yönetilmeli. Bütçeler iyi yönetilemeyince, kulüpler düşüyor. Kulüpler eğitimli ve profesyonel vyöneticiler konusunda bir prensip kararı alırsa, biz aynı eğitim programını İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde tekrar açmaya hazırız. İZVAK'ı İzmir sporunun, futbolunun ayağa kalkması için çok önemli bir çatı örgütü. Yapacağınız çalışmalarda her türlü desteği vermeye hazırız." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor’a Eriş ayarı!
PTT 1'inci Ligi'nde düşmemek için çırpınan Bucaspor'la sezon sonuna kadar ...
Göztepe taraftarından 1 TL’lik biletlere hücum
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk için Bandırmaspor'la çekişen ...
Bucaspor’a Eriş ayarı!
PTT 1'inci Ligi'nde düşmemek için çırpınan Bucaspor'la sezon sonuna kadar ...
 
Dixon zirveye koşuyor
Pınar Karşıyaka'nın çeyrek finalde elendiği Eurocup'ta istatistiklere ...
Altınordulu Göksu’ya Brezilya usulü kutlama
Elazığspor maçında attığı golle ligdeki toplam gol sayısın 10'a çıkaran ...
Karşıyaka’da Shukurov’la sözleşme savaşı
PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka ile Azeri stoperi Mahir Shukurov arasında ...
 
Beşiktaş’a haciz şoku: Başkan’ın odası boşaltılıyor
Bir reklam şirketi Beşiktaş Kulübü'nden alacakları için icra takibi başlattı. ...
Altay’a yeniden yasak şoku!
Altay’da Aslan Savaşan başkanlığındaki yönetimin devre arasında 226 bin ...
Çin zaferi sonrası ünlü F1 pilotuna büyük tepki!
Çin Grand Prix'si sonrası zafer kutlaması yapan Lewis Hamilton'un, yanında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva