HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2014 Perşembe - 20:03

İEKK’da gündem liman: Alsancak’ta uzlaşı, Başkan’dan yeni adres

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak korunması konusunda görüş birliğine varıldı. Kurulun kararını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurul üyelerine Bayraklı'ya yeni bir yolcu limanı yapılmasını önerdi. Kocaoğlu, stat konusunda ise olumlu bir noktaya geldiklerini belirterek, "Hamle yok, uzlaşma var" dedi.

İEKK’da gündem liman: Alsancak’ta uzlaşı, Başkan’dan yeni adres

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde toplanan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, İzmir Alsancak Limanı konusunda yaşanan tartışmalara son noktayı koydu.

- LİMAN RAPORU: ALSANCAK İRTİFA KAYBEDİYOR!

İşadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentin kanaat önderlerinden oluşan kurul üyelerinin tamamı, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'un görüşlerinin aksine İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak korunup geliştirilmesi konusunda mutabakata vardı. Toplantıda Serbest Bölgeler Şehri İzmir, Spor Tesisleri ve Kulüpleri, Kent ve Kamu Kurumları İlişkileri adlı üç ayrı komite kurulması da kararlaştırıldı.

YOLCU LİMANI BAYRAKLI'YA
Yaklaşık iki saat süren toplantının çıkışında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurul üyelerine Bayraklı'da yeni bir kruvaziyer limanı yapılmasını önerdiğini açıkladı. Kurul üyelerinin İzmir Körfezi'nin  sirkülasyon ve yaklaşım kanalı ile temizlenmesi ve limanın geleceği konusunda görüşlerini açıkladığını belirten Kocaoğlu, "İzmir Limanı'nın konteyner limanı olarak geri sahasının büyütüledek devam etmesi düşüncesi hiçbir muhalefet olmadan herkes tarafından desteklendi. Ben kruvaziyer limanının konteyner limanından çıkartılması ve Bayraklı sahiline yayılmasını önerdim. Orada geniş bir alan var. Daha önce de önermiştim. Oradan Konak'taki tarihi bölgeye gitmek isteyen vapurla Konak veya Pasaport'a geçecek. Karşıya geçtikleri zaman da İZBAN ile bir yaya yolu bağlantısı kurulup Aliağa ve Selçuk yönüne gitmesi konusundaki görüşlerimizi paylaştık. Hiçbir muhalif görüş olmadan mutabık kaldığımız konu İzmir Alsancak Limanı'nın yük limanı olarak gücünün artırılarak büyütülmesi oldu" dedi.



ÇED ELİ KULAĞINDA
Körfezin taranması konusunda bekledikleri ÇED süreci ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu dile getiren Kocaoğlu, ÇED Genel Müdürlüğü'nden onay alınmasında önemli aşama kaydedildiğini söyledi. Kocaoğlu, "Orada sona çok yaklaştık. Sunulan başvuru raporunda nasıl rehabilite edileceği, kanalların nasıl açılacağı hepsi bilimsel olarak oturtuldu. Geriye hazırlıklar kaldı. Nakil için yüzer boru alacağız. Kazıya 3-5 ay içinde start verebileceğiz" diye konuştu.

'STATTA HAMLE YOK, UZLAŞMA VAR'
Yeni Fuar Alanı'nda iş güvenliği nedeniyle 10-15 gün gecikme olduğunu anlatan Kocaoğlu, çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğini söyledi. Kurul üyelerini stat konusunda bilgilendirme yaptıklarını vurgulayan Kocaoğlu, "Önümüzdeki günlerde adım atacağız. Çalışmalar devam ediyor. Sanıyorum iyi bir noktaya geleceğiz diye umut ediyorum. Hamle yok, uzlaşarak çözeceğiz" dedi.

SERBEST ŞEHRE YEŞİL IŞIK
Toplantıda İzmir'in serbest şehir olması konusundaki görüşleri de ele aldıklarını kaydeden Kocaoğlu, turizm, sağlık, teknopark konusunda serbest bölgeler kurulması, İzmir'de serbest bölge sayısının artırılarak kentin kalkınmasında rol oynaması gerektiği konusunda anlaştıklarını söyledi.

'İNSANİ AÇIDAN BAKALIM'
Suriyeli sığınmacılar konusunu da ele aldıklarını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Suriyeli sığınmacıların istihdamdaki konumuyla ilgili kısa bir konuşma yaptık. Buna dikkatleri çektik. Sıkıntılar olduğunu, ucuz emeğin yerli işçilere sıkıntı yarattığı konusunda ben bir uyarıda bulundum. O da insanı bir konu. Çalıştırma desen aç kalacak. Yerli istihdam açısından, insanı açıdan bakmak, hepsini bir potada eritip merkezi hükümet olarak çözüm bulmak gerekiyor."

KAZIM PAŞA MODELİ
Kocaoğlu, kurul üyelerine Eski İzmir Valisi Kazım Dirik'in torunu tarafından yazılmış hayat öyküsünü anlatan 'Vali Paşa Kazım Dirik' kitabını hediye etti. Koaoğlu, "Bizim 10 senedir yerelde kalkınma diye İzmir'i kalkındırmak için verdiğimiz mücadeleyi sayın Kazım Dirik Paşa tam 88 yıl önce gerçekleştirmiş. Benim 10 yıllık çaba sonucunda bulduğum yol ve yöntemin 90 sene önce bulunması beni mutlu ediyor. Ondan dolayı da çok ilgimi çekti. Okuyanlardan eleştirilerini dinlersek memnun oluruz" dedi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 31 Ekim 2014 Cuma 11:20

keşke tekrardan rahmetli ahmet piriştina gibi bir başkanımız olsa.

Yorumu oyla      11      6  
Bostanlı 30 Ekim 2014 Perşembe 23:13

kocaoğlu artık milletvekili olsun, izmir kurtulsun.

Yorumu oyla      15      7  
Sevim tanyel 30 Ekim 2014 Perşembe 22:06

Başkanım inciraltı imar sorununu çöZün artık ne olur..dayanacak gücümüz kalmadı arsa tefecilerine her geçengün yenik düşürüyoruz.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonun çarptığı üst geçit çöktü!
İstanbul Bahçeşehir'de Bizimevler köprüsü üzerindeki üst geçide kamyon çarptı.
Kadir Topbaş'tan flaş Validebağ açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nun ...
Yıldız'dan şirketin 'doğal afet' açıklamasına tepki
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız madeni işleten şirketin 'yaşanan ...
 
Ülkenin yüreğini yakan sözler: Oğlum yüzme de bilmezdi...
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden ...
Flaş! Başkent’te alarm: Dışişleri’ne şüpheli zarf
Ankara’da Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ne gönderilen zarflar incelemeye alındı.
Buca’da ‘hayırlı’ açılış: Eğitime 12 milyonluk katkı
İzmir’in Buca İlçesi'nde, 'Eğitime yüzde 100 destek kampanyası' kapsamında ...
 
Son denetimi yapan müfettiş konuştu: Uyarılarımızı…
Ermenek'te, su baskını sonucu 18 madencinin 48 saati aşkın süredir mahsur ...
Flaş! Şirketten ilk açıklama: Doğal afet!
Ermenek'te 18 maden işçisinin mahsur kaldığı madeni işleten şirket, yaptığı ...
Cumhuriyet Bayramı’nda Ata’ya ziyarette büyük düşüş
Genelkurmay Başkanlığı 29 Ekim 2014 tarihinde Anıtkabir’in 232 bin 573 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva