HABERLER>POLİTİKA
24 Temmuz 2014 Perşembe - 20:55

Erdoğan: Monşeri muhatap almıyorum

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, "Bu monşerin yalanının, iftirasının peşinde koşacak değilim. Zaten kendisini muhatap almıyorum" dedi.

Erdoğan: Monşeri muhatap almıyorum

MERSİN - Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi mitinglerine Mersin'de devam etti. Eşi Emine Erdoğan'ın da hazır bulunduğu Mersin mitinginde yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Erdoğan,  muhalefeti tembellikle suçladı.
 
'DÜRÜST ADAY BULAMADILAR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'nin cumhurbaşkanı adaylarının sıfatlarını saydığını da belirten Erdoğan şöyle konuştu:
"Dürüst olacakmış, yalan söylemeyecekmiş, hırsızlık yapmamış olacakmış. Bu sınıflara haiz bir adayı kendi içlerinde bulamadılar. Kendileri de dahil. Bu sıfatlara haizdiniz de niye siz aday olmadınız da monşeri ithal ettiniz. Bu monşer 'Ben hiç bir partinin mensubu değilim' diyor. Buna inanıyor musunuz? Ben herhangi bir siyasi partinin mensubu değilim demek, siyasete saygısızlıktır. Siyaset insan yönetme sanatıdır. Çankaya Köşkü'ne çıkacaksın, çıkabilirsen bizim siyasetle ilgim yok diyorsun. MHP içinde Cumhurbaşkanlığına aday olabilecek bir cesur yürek yok mu? Geçmişte bir tane oldu kendi arkadaşları dövdü. Bahçeli buna ses çıkartmadı. Talimatlara boyun eğdi, kendine verilen emri yerine getirdi. Kendisine dayatılan adayın arkasına saklandı."
 
'MONŞER 1 AYDA YALANCI OLDU'
Türkmenlere yardım etmedikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını da belirten Erdoğan konuşmasında Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. Erdoğan şöyle konuştu:
 
"Biz Suriye'deki mazlumlarla ilgileniyoruz diye muhalefet rahatsız oluyor. Irak ile Filistin ile Gazze ile ilgilendiğimiz için sesimizi yükselttiğimiz için bundan rahatsız oluyorlar. Şimdi çıkmışlar CHP, MHP ve monşer; biz sadece Arap halklarına destek veriyormuşuz. Türkmenleri unutuyormuşuz. Bu ırkçılıktır, elinize yüzüne dursun mazlumun rengi olur mu? Mazlumun dininin, mezhebinin, derisinin renginin ne önemi var. Bunlar deve kuşu gibi başlarını kuma gömmüşler kendileri karanlık içinde kalmışlar dünyayı da karanlık sanıyorlar. Dünyadaki tüm mazlumları unutmuyoruz. İstihbarat teşkilatımızın TIR'ları giderken savcısıyla güvenlik güçleriyle birlikte el koymaya çalıştılar, kanunsuz bir işlem yaptılar. Bu kanunsuz işleri savunan dalkavuk yandaş paralel medya var. Çünkü onlar Türkmen kardeşlerimize yardım gitmesini istemiyor. Buna rağmen gönderdik. Türkmen kardeşlerimize manen ve madden desteklemeye devem ediyoruz. MHP'nin içindeki milletvekilleri neler yaptığımızı çok iyi biliyorlar, ama samimi davranmıyorlar.
 
Bülent Ecevit, İsrail'in Cenin katliamına soykırım dediği için 15 gün içinde 4 kez özür dilemek zorunda kaldı. Şimdi, özür dileyen Türkiye değil, özür dileten bir Türkiye var. CHP ve MHP'nin monşer adayı partilerine uyum sağladı. Sahaya çıkalı 1 ay oldu yalanın iftiranın bini bin para. Bu monşerin yalanlarının iftiralarının peşine düşecek değilim, kendisini muhatap almıyorum. Gazze'de hiç bir şey yapmıyor, Türkmenlere bakmıyor diyor. İsrail zulmüne çanak tutuyor. Partisi CHP ve MHP gibi ırkçılık yapıyor. 2 dönem Genel Sekreterlik yaptı, geride ismini bile bırakamadı. Türkiye'de İsrail zulmünü ses çıkartmayacak böyle bir Cumhurbaşkanı istiyorlar."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 25 Temmuz 2014 Cuma 17:53

Sn. Başbakan Başbakanlığınız olmasa sizi kim muhatap alacak acaba.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir plaja indi: Tatile bir saat ara/oy ver!
CHP İl Örgütü Çeşme’nin ünlü Ilıca plajında seçim çalışması yaparak ‘çatı ...
AK Parti İzmir Erdoğan’a destek için veznede!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip ...
Yıldırım’dan teşkilata sandık fırçası!
Yerel seçimin ardından İzmir'de ilk kez teşkilatla buluşan AK Parti Genel ...
 
CHP Çam Çeşme’ye taş ocağını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bir madencilik firmasına, Çeşme'nin Germiyan ...
Anavatan Partisi Erdoğan’ı destekliyor
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ...
CHP İzmir İhsanoğlu için bağış kuyruğunda: Yıldırım’a sert yanıt
İl Örgütü MHP ile ortak çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmaları ...
 
Güven: Kreş desteği 12 yıldır torbaya giremedi!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili, iki yıl önce açıklanan çalışan kadınların ...
CHP’li Güler hemşire sıkıntısını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili üniversite hastanelerinde yaşanan hemşire sıkıntısını Meclis’e taşıdı.
Yıldırım’dan ‘çatı’ çıkışı: Camiye hoca seçmiyoruz!
AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım iftar buluşmasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva