HABERLER>YAŞAM
1 Eylül 2015 Salı - 13:43

DİSK'ten Suruç'a yardım, sırada Hopa ve Ovacık var

DİSK Ege bölge temsilciliği, Kobani’ye yardım göndereceği sırada hayatını kaybeden 34 gencin kampanyasını devam ettirmek için adım attı. Suruç Belediyesi’ne koliler dolusu yardım gönderen sendikanın ilerleyen günlerde de sel mağduru Hopa’ya ve Ovacık’ta açılan Berkin Elvan kütüphanesine de yardımda bulunacağı öğrenildi.

DİSK ten Suruç a yardım, sırada Hopa ve Ovacık var

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - DİSK ’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir Şubeleri Suruç Katliamında ölen 34 insanın umut dağıtmak için Kobani’ye yaptığı yardım kampanyasını devam ettirmek için harekete geçti.

Koliler dolusu kitap, oyuncak, temizlik eşyası, giyecek gibi birçok malzemeyi konvoyla Suruç Belediyesine gönderen sendika temsilcileri DİSK binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öte yandan DİSK’in ilerleyen günlerde sel mağduru Artvin’in Hopa İlçesi’ne ve Tunceli Ovacık’ta kurulan Berkin Elvan Kütüphanesine de yardım yapacağı belirtildi. 



DÜNYADAN BEKLENTİMİZ YARDIM KORİDORUNUN AÇILMASIDIR
Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara yaptığı konuşmada dayanışmanın artarak devam etmesi için çağrıda bulundu. Kara, “21’inci yüzyılın en vahşi, en acımasız, en gerici ve yobaz Çetelerinin örgütü İŞİD'in Ortadoğu'nun kadim halklarına yönelik saldırıları devam ediyor. Başta Türkiye olmak üzere İŞİD'in de içinde olduğu Suriye isyancılarına destek veren ülkeler, bugün yarattıkları canavar karşısında çaresiz kalmışlardır. IŞİD çeteleri karşısında tek başarı sağlayan Kobane Halkı, topraklarından sürüp çıkardığı çetelerin yıkıntı ve tahribatlarını onarma sürecine girmiştir. Kobani’nin yeniden inşası Kobani Halkının tek başına başa çıkacağı bir süreç değildir. Başta Türkiye olmak üzere Tüm Dünya Ülkeleri Kobane ve Rojova'nın yeniden inşasına destek olmalıdır. Çünkü Kobane ve Rojova'nın inşa süreci tüm insanlık için onur mücadelesidir. Dünyanın her yerinde Savaşların yaşandığı ülkelerde görülmüştür ki inşa süreci, mücadele sürecinden daha zordur.  Biz DİSK Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Topladığımız yardımları bugün Suruç'ta bulunan koordinasyon merkezine gönderiyoruz. IŞİD çetelerinin bıraktığı yıkıntılar içinde çaresizce yaşam mücadelesi veren başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm Kobane ve Rojova halkına yönelik destek ve yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye İşçi Sınıfı'nın yardım ve danışmacı ruhunu tüm dünyaya göstereceğiz. Kobane çocuklarını öldürmek isteyenlere inat, o çocukların ellerini sıkı sıkıya tutup inadına yaşatmak, onların da bizim çocuklarımız gibi yaşamak gülmek, oyun oynama hakkının olduğunu göstermek bizim görevimiz olacaktır. İşte biz bu düşün devamı için üzerimize düşeni, insan olmamızdan kaynaklanan sorumlulukla ve katledilen gençlerimizin anısını da yaşatmak, onların hümanizmayla dolu ideallerine katkı koymayı görev edindik. Bu nedenle Kobane’deki çocuklara ulaştırılmak üzere başlattığımız kampanya ile topladığımız oyuncak, kitap ve onların ihtiyaç duyacağı acil eşya ve malzemeleri Suruç’a gönderiyoruz. Tüm Dünyadan beklentimiz Rojava ve Kobane halkına uzanacak bir yardım koridorunun açılmasıdır. Eli kanlı cihatçı çetelere ve onların destekçileri olan işbirlikçilerine inat; bu onurlu yürüyüşü başlatan gençlerimizi anıyor, onların idealleri olan, savaşa ve katliamlara karşı, barış, demokrasi ve özgürlük şiarı ile ilke edindikleri mücadelelerini bir kez daha saygıyla anıyoruz.  Suruç katliamı elbette bir gün tüm çıplaklığı ile açığa çıkarılacak, bu alçakça katliamı gerçekleştiren katiller ve bu katillere adres gösterenlerden hesap bir gün sorulacaktır. Kaybettiğimiz 33 gencimizi bir daha anıyor, katillerini nefretle lanetliyoruz.  İnsanlık Tarihinin en dramatik görüntülerinden birinin yaşandığı Kobane coğrafyasına ulaşması için bu gün İzmir'den yola çıkacak konvoya destek veren belediyelere ve duyarlı emekçi dostlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Bu onurlu dayanışmanın artarak sürdürülmesini tüm halkımızdan talep ediyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN RÜYASI YARIM KALMASIN
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “ 7 Haziran seçimlerinden sonra iktidarın nimetlerini kaybeden hükümet hezimet sonrasında orta doğu politikaları sonucunda IŞİD çetesi Kobani, Rojova’da tüm sınırları ele geçirmesine karşı savaş başlamış, Türkiye’deki sosyalist gençler Kobani’nin yeniden inşası için yardım etmek istemişti. IŞİD’li barbar çetelerince de katledilmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın rüyasının bittiği yerde biz de sendika olarak çocukların rüyası yarım kalmasın diyerek yardım kampanyası başlattık” dedi. Sendikacılar basın açıklaması sonunda ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganı attı.  
 

 
CHP'li Özen'den başkanlara Suriyeli tepkisi
 
AK Parti İzmir İl Kadın kolları: Hepimiz Sümeyye Erdoğan'ız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 2 Eylül 2015 Çarşamba 09:34

Yaptığınız güzel bir uygulama kutlarım.Ama şu soruma da bir yanıt verir misiniz.İzmir'de perişan ve yardıma muhtac çok insan var siz de biliyorsunuz.Bugüne kadar İzmir'deki vatandaşlara bir yardımınız oldumu çok merak ediyorum...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGC Başkanı Dikmen: Demokrasi ve basın özgürlüğü ağır bir darbe daha aldı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “Türkiye tıpkı ...
Abdül Batur: Siyaseti hayatta bırakmam
Ege’de Sonsöz Sohbetleri’ne konuk olan Narlıdere Başkanı Abdül Batur, ...
İzmirliler'e Dünya Barış Günü Mitingi daveti
İzmir’deki sendika ve meslek odaları kenti 1 Eylül Barış Günü’nde düzenlenecek ...
 
Fikret İlkiz'in kaleminden: Mükerrer seçim ve oylarımız
Yazarlarımızdan deneyimli hukukçu Fikret İlkiz yenilenecek olan genel ...
Ertuğrul Özkök'ten ilginç yazı: Devletin adı mı değişti?
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi ...
Ümit Yaldız'ın kalemin'den: 1 Kasım'a yürürken...(2)
Genel Yayın Yönetmenimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı erken seçim kararı ...
 
1 Kasım'ı yürürken...
Türkiye bir yıl içinde 4.kez seçim sandığını görmeye hazırlanırken siyaset ...
İzmir sularında film gibi kurtarma operasyonu
Sahil Güvenlik Komutanlığı askerleri, İzmir'in Menderes İlçesi Özdere ...
TGF'den çok sert 'Basın Kartı Yönetmeliği' çıkışı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva