HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2015 Perşembe - 19:43

Davutoğlu’nun İzmir yemeği öncesi Göçmen krizi: O vekillere tepki!

Davutoğlu’nun Başbakanlık Ofisi’nde yapacağı toplantıya katılacak Hak ve Özgürlük Hareketi’nin Bulgaristan Parlamentosu’nda görev yapan Türk vekillerinin BAL-GÖÇ Derneği ziyareti gergin geçti. AK Parti’nin 2013 yılında yapılan seçimlerde alternatif tercih yapmasıyla yaşanan kriz patlak verdi. Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve BAL-GÖÇ İzmir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nursoy vekillere "O günden bugüne ne değişiklik gördünüz de bu akşam ki yemeğe katılıyorsunuz?” diye seslendi.

Davutoğlu’nun İzmir yemeği öncesi Göçmen krizi: O vekillere tepki!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi milletvekilleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine İzmir'e geldi.

Davutoğlu’nun Manisa mitingi sonrası Başbakanlık Ofisi'nde STK, kurum ve temsilcileriyle bir araya geleceği yemeğe davet edilen ve Bulgaristan'daki Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlük Hareketi Milletvekilleri zirve öncesi İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.
 
Taraflar Bulgaristan’da 25 Ekim’de yapılacak yerel seçimler hakkında fikir alışverişinde bulunurken hem Bulgaristan’da hem de 1 Kasım erken genel seçimlerinde Türkiye’de oy kullanacak vatandaşların durumları masaya yatırıldı.



BAL-GÖÇ İzmir Genel Başkanı Fahriye Ersoy toplantıda sözlerine Bulgaristan milletvekillerine "Hoş geldiniz" diyerek başlarken iki seçim için dayanışma vurgusu yaptı. Oyların ortak bir yere gitmesini gerektiğini söyleyen Ersoy, "Seçim çalışmalarını iki tarafta da devam ediyor. Orada da hazırlıklar devam ediyor. Burada da vekil adayları derneğimizi ziyaret ediyor. Oradaki sandıklar için güvenlik önlemlerinin alınmasını buradaki seçimler
içinde aynı temennilerde bulundu” dedi.

DAVUTOĞLU’NUN YEMEĞİNE KATILIMA TEPKİ
2013 yılında Bulgaristan'da yapılan genel seçimlerde AK Parti'nin Hak ve Özgürlük Hareketi'ne alternatif olarak başka bir partiyi desteklemesi krize neden olmuştu. Partiyle AK Parti iktidarının arasında soğuk rüzgarla esmişti.

Kriz 2 yıl sonra bu kez vekillerin derneği ziyaretinde Davutoğlu’nun davetine olumlu yanıt verilmesiyle nedeniyle patlak verdi. BAL-GÖÇ Derneği yönetim kurulu üyelerinden bazıları durumdan rahatsızlığını dile getirdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'li meclis üyesi Mustafa Öztürk, Bulgaristan vekillerine ziyaretlerinin sebeplerini sordu. Bulgaristan'da Hak ve Özgürlük Hareketi'ne yıllarca destek verdiğini, vermeye de devam edeceğini söyleyen Öztürk, "Türkiye'de benim yol göstericim Atatürk'tür. Bulgaristan'da ise Ahmet Doğan'dır. Siz buraya geldiniz fakat buraya gelme amacınız bizi ziyaret etmek mi? Yoksa buradaki seçimlere yönelik bir ziyaret mi? Ben bunu sormak istiyorum" dedi.

BİZİM MUHATTABIMIZ DEVLET
Bunun üzerine konuşan Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Milletvekili Şaban Ali Durmuş, Türkiye'de hiç bir partiye teşebbüsü olmadıklarını dile getirerek, "Türkiye'de herhangi bir siyasi partiye teşebbüsümüz yok. Her şeye eşit mesafede duruyoruz. Tavrımız budur. Bizim muhatabımız devlettir. Kim devleti yönetiyorsa bizim muhatabımız odur. İki devlet arasındaki çalışmaları ilişkileri yürütmek zorundayız. Geliş amacımız Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Balkan milletvekillerin yemek veriyormuş. Bizim partiden de 5 kişi gitsin dendi. Fakat 3'e düştü. Biz Başbakan'ın siyasi çalışmasına gelmedik. Bu yemeğin organizatörü başbakanlıktır. Bu akşam yemeğe katılacağız yarın dönüş yapacağız" ifadelerini kullandı.



O GÜNDEN SONRA NE DEĞİŞTİ DE…
Durmuş’ın ardından söz alan Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı BAL-GÖÇ İzmir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Nursoy ise babasının bu partinin kuruluşuna emek verdiğini ve yıllardır desteklediklerini söyledi. 2013 yılında Bulgaristan'da yapılan seçimlerde AK Parti'nin başka bir partiye destek verdiğini ve olumsuz bir hava yarattığını hatırlatan Nursoy, “Biz çok mücadele verdik. Bizim bazı şube başkanlarımız bile tartaklandı. Siz devlet politikası olduğunu söylediniz ama ben şahsım adına o günden bugüne neyin değiştiğini sormak istiyorum. Ne değişiklik gördünüz de bu akşam ki yemeğe katılıyorsunuz? Ben her ne olursa olsun bu yemeğe katılmanızı doğru bulmuyorum. O dönemde yapılanın yanlış olduğunu söylediniz ama parti olarak hiç mi tepki koymayacağız? Bizim nasıl bir duruşumuz var? Ben olsam tepkimi koyar ve yemeğe katılmazdım" dedi.



KATILMAZSAK KİM KAYBEDER?
Ne değiştiği konusunda bir fikri olmadığını söyleyen Milletvekili Durmuş, "Bir şeyler değişmiş ki 2013 yılından sonra buraya geldik. Devleti temsil eden başka bir partide olabilir. İlişkilerimizi iyi tutmamız gerekir. Bizi davet eden devletin başbakanıdır. Bizim CHP ile de ilişkilerimiz var. Edirne Belediyesi tarafından yapılan güreşlere katıldık. Yemeğe katılmazsak kim kaybeder?  Ben ‘Yemeğe katılmıyorum’ diyemem. Devlet ilişkileri ile bunun karıştırılmaması lazım. Daha iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Ben ne tek başıma geliyorum. Ne de öyle bir yetkim var. Başbakan'ın davetine icabet etmek makuldür bence" diye konuştu.

Öte yandan gergin ziyarette Başbakan Davutoğlu'nun Eski Balkan Danışmanı Davut Nuriler de yer aldı.

 
Flaş! Otomotiv devine polis baskını
 
Demirtaş: Onları baraj değil barış altında bırakın!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Asi 9 Ekim 2015 Cuma 12:19

Bal Göç camiasını tanıdığım kadarıyla seçkin bir topluluk,düşüncelerini demokratik bir şekilde çekinmeden açıklayabilirler.Ancak iç meselelerini neden basın önünde tartıştıklarını anlamış değilim.

Yorumu oyla      12      5  
Adem 9 Ekim 2015 Cuma 10:39

Derneklerin çoğunluğu bir merkezden yönetiliyor

Yorumu oyla      13      5  
9 Ekim 2015 Cuma 09:42

ayrımcılık yapmayın

Yorumu oyla      13      7  
silo 9 Ekim 2015 Cuma 09:16

Bal göç siyasi gözlüğünü çıkar Kucak açılan günlerini unutma yina bunların babaları bu kucakları açtı anladın onu sen acom.

Yorumu oyla      13      8  
hüseyin ahmetoğlu 8 Ekim 2015 Perşembe 21:53

bölmiyelimn bölünmiyelim bölücülük yapmıyalım.dünyada islam ülkelerinin ve müslümanların kabul ettiği bir lider var.islam ülkelerin tek hamisi dosta güven düşmana korku saran lider RECEP TAYYİP ERDOĞAN tam destek

Yorumu oyla      18      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara: Eşinizi alıp oylarınızı kullanın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak gezisinde ilk olarak CHP'li ...
Hotar anlattı: AK Parti çalışan kadınlara ne vaat ediyor?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, “Bugün her anne çocuğuna bir kardeş ...
MHP’li Vural iktidarı ‘Nobelli Sancar’la vurdu!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, etnik kimliği tartışma konusu yapılan ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘7 kanal kararı’na sert tepki
Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilettiği yazı sonrası, Kanaltürk, ...
CHP İzmir Gençlik Kolları’nda kan değişikliği
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda 1 Kasım erken genel seçimi öncesinde ...
AK Parti adayı Kalkan: Elimizden geleni değil…
Seçim çalışmalarına hızla devam eden AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili ...
 
AK Kadınlar ‘Yıldırım’ gibi çalışıyor
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları teşkilatı seçim çalışmalarına hız kesmeden ...
Ve Kılıçdaroğlu İzmir’de: Ayağının tozuyla mesaj yağmuru
CHP Lideri, milletvekili seçildiği İzmir’e 1.Bölge turundan bir gün önce ...
Böke’den ‘kaynak’ çıkışı: Herhalde artık sorulmayacaktır!
CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva