HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2024 Cuma - 09:09

CHP’li Yücel araştırmalardaki son durumu aktardı: İzmir’de 28 ilçeyi kazanırız!

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, yerel seçimlere dair yaptığı değerlendirmede “Elimizdeki verilere bakınca rahatlıkla söyleyebilirim; 28 ilçeyi CHP İzmir’de kazanır. Gerçekçi bir iddia ve sonuç olarak söylüyorum. 29 ve 30 da olabilir ama 28 daha gerçekçi” dedi.

CHP’li Yücel araştırmalardaki son durumu aktardı: İzmir’de 28 ilçeyi kazanırız!

EGEDESONSÖZ – CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Sonsöz TV ekranlarında Gazeteci – Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Yücel, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri ve parti içindeki değişim sürecini değerlendirdi.

‘DEĞİŞİM AŞISI TUTTU’
Yücel, parti kurultayından sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti içerisindeki değişim sürecini ve yankılarını, “Değişim büyük bir ihtiyaç ve beklentiydi, biz bunu karşıladık. Değişim aşısı tuttu, bunu saha çalışmalarında görüyoruz. Seçim sonuçlarına yansıyacağını görüyoruz. Elimizdeki anket ve verilerde görüyoruz. Köklü bir değişim Türkiye siyasi tarihinde pek örneği olan bir süreç değil. Bunu başarabilecek olan CHP’ydi ve biz bunu başardık. Demokrasiyi savunuyorsak demokrasinin kurallarını parti içinde de yapmalıyız. CHP örgütü de bunu gösterdi. Seçim sonuçlarında da değişimin ne kadar benimsendiğini göreceğiz” ifadeleri ile anlattı.

‘KEŞKE ESKİ GENEL BAŞKANLARIMIZ DA İZMİR’E BU KADAR ÇOK GELSEYDİ’
Özel’in yerel seçimler sürecinde İzmir’e ziyaretlerinin sık olması ve katıldığı programlarda İzmir’den fazlasıyla söz etmesine yönelik olarak üzerine gelen eleştirilere yanıt veren Yücel, “İzmir’de hiçbir sıkıntı yok. İzmir CHP’nin kalesi, amiral gemisi ama genel başkanımızın gelmesi bir zafiyet değil önem ve değerden kaynaklıyor. Manisalı kendisi. Komşu şehre sık sık gelmesinde bir takım anlamlar aramak doğru değil. Tugay çok başarılı bir kampanya yürütüyor, çok başarılı bir sonuç alacak. Buna dair bir tereddüt yok. Özel’in İzmir’e gelmesi bizi memnun ediyor. Keşke geçmişteki genel başkanlarımız İzmir’e bu kadar zaman ayırabilselerdi. İzmir’e geliyor diye bir şey yok, Türkiye’nin her yerine gidiyor. Bazen günde 3 ile gidiyor. İnanılmaz bir enerjisi var. Uyguladığı programa bakınca her yere gidiyor” dedi.

‘VERİLERE BAKINCA 28 İLÇEYİ CHP KAZANIR’
İzmir’in seçim başarısı olarak hedefini açıklayan Yücel, “31 Mart akşamı CHP İzmir’de çok başarılı bir sonuç öngörüyorum. 22 belediyemiz var şu anda. 24 kazanmıştık 2019’da. 22 belediyeyi 24’e çıkarmak başarıdır. Daha fazla başarının dereceleridir. 30 ilçede de kazanabilmeyi öngörüyorum. İddia ortaya koymak iyi bir şey. Siyasetin gerçekliği var bir de. Elimizdeki verilere bakınca rahatlıkla söyleyebilirim; 28 ilçeyi CHP İzmir’de kazanır. Gerçekçi bir iddia ve sonuç olarak söylüyorum. 29 ve 30 da olabilir ama 28 daha gerçekçi” dedi.

‘TUGAY ANLAMLI BİR OY FARKI İLE İPİ GÖĞÜSLEYECEK’
Büyükşehir yarışında Tugay’ın kazanacağını ve bir risk olmadığını belirten Yücel, “2019’da ittifak ile yüzde 20 fark vardı, o ittifak şimdi yok. Siyasi partiler adaylar çıkardı. İktidara karşı olan siyasi partiler aday çıkardıkları için bunların hepsi ile bir eksilme olacak. Tugay’ın anlamlı bir oy farkı ile ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Farklı firmalar ile anketler yapıldı, anketler karşılaştırıldı. Bir seçim riski yok. Tugay’ın başkan seçileceğini söylemek mümkün” ifadelerini kullandı.

‘O İLÇELERİ TEHLİKELİ OLARAK GÖRMÜYORUZ’
İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir’de Bayraklı, Karabağlar, Buca, Kınık, Bergama, Menderes, Torbalı, Ödemiş, Kiraz, Bayındır, Dikili, Gaziemir, Kemalpaşa ilçelerinin CHP için ‘bıçak sırtı’ değerlendirmesi yaptı. Yaldız’ın değerlendirmelerine katılmadığını söyleyen Yücel, “Verilere bakınca öyle bir tehlike sezmedim. İlk belirlendiği dönemde yapılan ölçümlerde sonuçlar biraz daha olumsuz olabilir. Ümit Bey’in emeğine ve çalışmasına çok saygı duyarım ama bizdeki verilerde böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

‘BİR DEFA İHANET EDEN HEP EDEBİLİR, BU İSİMLERE CHP’DE YER YOK’
Özel, İzmir programında aday gösterilmeyen isimlerin başka siyasi partilerden aday olmasına yönelik olarak, “Atatürk’ün partisini bırakan, karşısına geçip yarışan, AK Parti’ye seçim kazandırmak için umut olan kimseyi bir daha partinin kapısından içeri sokmam” ifadeleri kullandı. Özel’in konuyla ilgili aldığı tavrı yorumlayan Yücel, “Başkanlık ya da meclis üyeliğinde aday adayı oldunuz ama başka biri aday olunca bir kırgınlık olabilir. Aday gösterilmedim diye partiyi terk ediyorsa ya da kendi partisine kaybettirmek için bağımsız aday olursa o kişinin bir daha dönmemesi gerekiyor. Geçmişte başka partiye giden, bağımsız aday olan daha sonra gelen oldu. Bu saatten sonra Özel’in bu tavrına çok saygı duyuyorum. Aynı mantıkla bakıyorum. İhanet edenin bir daha dönmemesi lazım. Bir defa ihanet eden hep yapabilir. CHP’de bu kişilere yer yok. Biz siyaseti ilkeyle yapıyoruz, kişisel kariyer için siyaset yapanlar partiyi terk ediyorlar. CHP’de siyaset yapmak çok onurlu bir iş. Dava adamı olunması gerekir. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’ün çizdiği o yola sahip çıkması gerekir. Aday gösterilmedi diye terk eden biri varsa o CHP’li değildir, içimize sızmış kişilerdir. İhanet eden kişilere gelecekte CHP’de yer yoktur” ifadeleriyle yorumladı.

‘KİŞİSEL İHTİRASLAR FARKLI YOLA SAPANLARIN CHP’DE YERİ YOKTUR’
İzmir’de CHP’den aday olarak gösterilmeyip farklı siyasi partilerde veya bağımsız bir şekilde aday olan Refah Ülgür, Ergun Özgün, Suat Nezir, Kemal Doyuran gibi isimleri değerlendiren Yücel, “Bu isimlerin siyaset yaptıkları ya da aday oldukları ilçelerde CHP’nin seçim riski yok. Rahatlıkla söyleyebilirim bunu. O isimler kendilerine bir yol çizmiş, onlarla ilgilenmiyoruz. Biz seçimlerle ilgileniyoruz. Kişiler gelip geçer. Kişisel ihtiras ve kariyer planlarıyla farklı yollara sapanlara CHP’de yer yoktur” dedi.

KARIŞMADIM DESEM KİMSE İNANMAYACAK, KARIŞTIM DESEM DOĞRU OLMAYACAK
Aday belirleme sürecinde Yücel’in İzmir’de belediye başkan adayları ve ilçe belediye meclisleri listelerine direkt olarak karıştığı iddiasına cevap olarak Yücel, şu ifadeleri kullandı:

“Karışmadım desem kimse inanmayacak, karıştım desem doğru olmayacak. Ben MYK üyesiyim. Selin Sayek Böke, Murat Bakan, Gökçe Gökçen yine İzmir’den olan MYK üyelerimiz. Aday belirleme dönemi 2019’a göre çok daha fazla kriter konularak ve bu kriterler uygulanarak detaylı bir çalışma ile belirlendi. Çok sayıda anket ve kamuoyu çalışması yapıldı. Heyetler seçim bölgelerinde aday adayları ile mülakatlar yaptılar. Bu raporlar MYK’ya sunuldu. Daha şeffaf ve demokratik bir süreç oldu 2019’a göre. Daha fazla denetim mekanizması, daha fazla tartışma ve ortak akıl ile adaylar belirlendi. MYK’da uzun uzun tartışmalar oldu. Önerilen isimler tek tek konuşuldu. En doğru olduğuna inandığımız isimler belirlendi. Hata yapmış da olabiliriz. Adayları belirlerken en doğru, en adaletli, CHP belediyeciliğini en iyi yapabileceğine inandığımız isimleri seçmeye çalıştık. Aday belirleme sürecinin aktif bir parçasıydım. Liste belirledi gibi bir şey yok. Genel başkan yardımcısı meclis üyesi listesi yazmakla uğraşmaz, uğraşırsa bu görevi yapmaması gerekir. Hem görevimiz değil hem de görev tanımımıza uygun bir iş değil”

‘HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR’
İzmir’de mevcut belediye başkanlarının birçoğunun aday gösterilmemesi üzerine konuşan Yücel, “Başarılı ya da başarısız noktasına sıkıştırılacak bir nokta değil. Yönetim kadroları demokratik yöntemlerle değişti. Yeni kadronun yeni bir yönetim anlayışı var. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.  Kadın adaylarımızın 9’u da seçilecek. Çok sayıda genç belediye başkan adayımız var. 35 yaş ortalamasında İzmir’de adaylarımız. Geçmişte çeşitli görevler yapmış birçok arkadaşımız var. Atatürk Samsun’a çıktığında 38 yaşındaydı. Cumhuriyeti ilan ettiğinde 42 yaşında. Ben 47 yaşındayım. Gençlere inanmak lazım. Urla adayı 37 yaşında, Çeşme adayımız 32 yaşında. Çok genç arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların hepsi örgütte yoğrulmuş, toz yutmuş, bayrak asmış, mücadele etmiş arkadaşlarımız. Diğer illerde de birçok benzer örnek var. İzmir değişimin sembolü oldu, kadın ve genç adaylarımız ile sembol oldu. Başarı ya da başarısızlık değil, değişimin sonucu. Önemli hizmetler yaptılar aday gösterilmeyen başkanlarımız. Bu bir bayrak yarışı, bayrak başka arkadaşlarımıza teslim edildi, bayrağı daha yukarı taşıyacaklar” ifadelerini kullandı.

TUGAY’IN KURULTAY TAVRI ETKİLİ OLDU MU? ‘SİYASETİN DOĞASINDA VAR’
Parti içerisinde yaşanan değişim sonrası Özel, yaptığı açıklamada kurultay tavrına göre bir aday belirleme sürecinin olmayacağını belirterek, ‘ödül de yok ceza da’ açıklamasını yapmıştı. “CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay kurultay sürecinde Özel’i destekleyen tarafta olduğu için adaylık ödülü aldı mı?” sorusuna Yücel, “Bir kişinin kurultay tavrı adaylık için kriter değil. Kurultayda değişime karşı olup adaylaşan bir sürü arkadaşımız oldu. Kurultayda değişimi destekleyip aday olmayan da bir sürü arkadaş oldu. Cemil Başkan çok başarılı, naif, mütevazi, belediye başkanlığını çok doğru yapan biriydi. Aday adaylık başvurusu yaptı. Bir takım kriterlere tabi tutuldu. Kendi ilçe performansı, vaatleri bir takım kriterlerden geçildi. Soyer’in de içinde olduğu 4 arkadaşımız ankete sokuldu. Bu anketler sonucunda Tugay’ın daha büyük bir talep gördüğü tespit edildi. Tugay adaylaştı. Kurultaydaki tavrı tek başına belirleyici değil. Siyasetin doğasında kritik süreçlerde aldığınız tavırlar, durduğunuz yer, siyasette bir takım fikirler verebilir. Karar vericiye etki yapabilir. Bu siyasetin doğasında var. Kritik süreçlerdeki tavrınız, süreç yönetiminiz, tercihleriniz, duruşunuz, yol yürüyüşünüz… Kurultaydaki tavır bir fikir verebilir. Tek başına belirleyici olmamıştır” yanıtını verdi.

‘SOYER’E SÜREÇ İÇERİSİNDE YETERİ KADAR BİLGİLENDİRME YAPILMAMIŞ OLABİLİR’
Mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmemesine dair değerlendirmelerde bulunan Yücel, “Başarılı ya da başarısız tartışmasına girmek istemem. Elbette başarılıydı. Çok kritik süreçlerde başkanlık yaptı. Kamuoyu yoklamalarında seçmende değişim beklentisi vardı. Bu veriler elimize ulaştı. Başarılı ya da başarısız tartışması olmadan değişim talebi beklentisi elimize geçti. Bir arayış oldu. Anket sonuçları muhattabı ile paylaşılabilirdi. Aday belirleme süreci tamamen farklı bir çalışma. Olgunlaştıktan sonra MYK gündemine gelir. O ana kadar yürüyen süreçle ilgili yeteri kadar bilgilendirme yapılmamış olabilir. Eksik iletişim yapılmış olabilir, anlayışla karşılıyorum. Kurultay hesabı tek başına etken değildi” dedi.

‘SOYER DUYGUSAL TEPKİ VERİYOR’
Soyer’in Tugay’a adaylık sürecinde destek vermemesi ve hatta kendisinin destek vermesi durumunda Tugay’ın adaylık sürecine zararlı olabileceğini açıklayan Soyer’e karşı Yücel, “Olsa daha iyi olurdu. Hiç zarar verir mi? Neden zarar versin görüntü vermesi? Duygusal bir tepki. Bu görevler bir gün biter. Kimseye baki değil. Bu görev değişikliğini daha olgun karşılamasını beklerdim. İletişimi eksik yapmış olabiliriz ama bu görevler de bir gün bitecek. Bu kadar dillendirmek pek doğru değildi” ifadelerini kullandı.

‘DAĞ’IN SEÇİMDEN ÜMİDİNİ KESTİĞİNİ GÖRÜYORUM’
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın kampanya sürecini değerlendiren Yücel, “AK Parti ve Cumhur İttifakı bu dönem ithal aday tercih etmedi. Geçmişte ithal adayları ile kazanmaya çalıştılar ama başarılı olamadı. Kısmen yerli bir isim. İzmir siyasetçisi kendisi. Geçmişte İzmir milletvekilliği yaptı. AK Parti’de siyaset yaptı. AK Parti’nin milletvekili ve yöneticisi olarak görev yapıyor. İzmir ile ilgili bir iddia ortaya koymak onlarda heyecan yarattı. Son bir hafta girildiğinde Dağ’ın moral ve motivasyonu çok düşmüş. Seçimden ümidini kestiğini görüyorum. İzmir seçmeni Dağ, AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na ve o siyaset anlayışına asla prim vermez. Dağ, kampanyaya başladığı günden beri mensubu olduğu siyasi partinin logosunu bile gizleme gereği duyuyor. Sen yıllarca AK Parti’de siyaset yap, milletvekilliği yap, Erdoğan’ın insanların inançlarından dolayı etnik kimlik ve kökenlerinden dolayı, yaşam tarzlarından dolayı ayrıştırmasına ses çıkarma, onun değirmenine su taşı sonra gel İzmir’den aday ol. Kampanyanı da şöyle yönet; partini gizle, içinden geldiğin siyaset anlayışını gizle, ideolojini gizle sonra vay efendim ‘ülke gündemine bizi çekmeye çalışıyorlar projeleri yarıştıralım’ gibi samimiyetsiz ve komik gibi söylemlerle başkan olmaya çalış. Bunun İzmir’de karşılığı olmaz. Siz İzmir’e ne getirdiniz, ne hizmetler verdiniz? İzmir’in kırmızı çizgisi diyebileceğimiz cumhuriyet değerleri, laiklik, seküler yaşam tarzı ile sürekli kavgalıydınız. Şimdi başkan seçilmeye çalış, çalışırken de ideolojini gizle. İzmir’de bu anlayışın seçim kazanması mümkün değil. İzmir’de insanlar yaşam tarzına dokunulmasından rahatsız olur. İzmirliler demokrasiye, Atatürk’e, vatana, millete, bayrağa canı gönülden bağlıdır. Bu değerler ile probleminiz olduğunu dünya alem biliyor. Bunları gizleyerek Alsancak’ta içki içen kadınların, gençlerin arasına girip samimiyetsiz gülücükler ile ve yaşam tarzınıza saygılıyız mesajları vererek insanları etkilemesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARISIZLIK GİBİ BİR SENARYO ÇALIŞMAMIZ YOK, BÖYLE BİR KAYGIMIZ YOK’
Yerel seçimlerde olası başarısızlık halinde partinin olağanüstü kongreye gidebilmesi yönündeki iddialara yanıt veren Yücel, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Kesinlikle başarısızlık beklemiyorum. Öyle bir ihtimal yok. Öyle bir gündemimiz yok. Öyle bir senaryoya karşı çalışmamız yok. Siyasette başarısızlık üzerine kurgu yapan kesimler hep olmuştur. Gelecekte de olacaktır. Böyle bir kaygımız yok.

 
AK Partili Güzelbahçe adayı, 'başkan ben olacağım' dedi... Halkımıza güvenerek yola çıktım!
 
Çiğli Atıksu'da inşaat sürüyor... 4. fazda sona doğru!
YORUMLAR
Toplam 45 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tırıvırı 30 Mart 2024 Cumartesi 17:57

Havanızı alırsınız:)

Yorumu oyla      1      0  
Efes'li Eser 30 Mart 2024 Cumartesi 06:42

Sayın Deniz Yücel Selçuk'taki demeçleri ile partiyede ve mevcut belediye başkanı adayı Sengel'e büyük zarar vermiştir geçmiş olsun...

Yorumu oyla      2      0  
ismail 29 Mart 2024 Cuma 22:30

nah alırsın alamazsan intihar ederim dersen inanırız jöleli

Yorumu oyla      8      0  
Hülya 29 Mart 2024 Cuma 20:21

Konak Belediyesi tarihinin en kötü belediye yönetimini gördü ne işçisin nede vatandaşların asla yüzü gülmedi.

Yorumu oyla      16      1  
göstepeli 29 Mart 2024 Cuma 18:55

ALIRSINIZ...ALIRSINIZ

Yorumu oyla      7      1  
İZMİR DEĞİŞECEK 29 Mart 2024 Cuma 18:45

Her partide olduğu gibi buda ce ha pe nin JÖLELİSİ...

Yorumu oyla      7      0  
sezarın hakkı sezara 29 Mart 2024 Cuma 18:42

sevgili "ksk li" yazanların bir çoğu aynı kişi ve aktroll . yorumları ciddiye almayın. ben eski bir yorumcu olarak artık fazla yorum yapmıyorum. her şey pazar günü ortaya çıkacak. bu yazanların hiç birini pazar akşamı burada göremezsin.

Yorumu oyla      2      2  
Karşıyakalı 29 Mart 2024 Cuma 18:11

Karşıyaka’ya yeniden aday gösterdiğin MENZİLCİ sizin referans oldunuz vekilim

Yorumu oyla      4      1  
Yapay Zeka chp'ye Oy Verme Dedi 29 Mart 2024 Cuma 17:10

İzmirlilerin aklı ve vicdanı ile dalga geçen yapay zeka sevicileri...28 ilçeyi de kaybedeceksiniz...

Yorumu oyla      9      2  
29 Mart 2024 Cuma 14:11

yavaş ol denizzzz..saçın başın dağılmasın..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Güzelbahçe adayı, 'başkan ben olacağım' dedi... Halkımıza güvenerek yola çıktım!
Güzelbahçe sakinlerinin ideolojik olarak yıllardır CHP’ye oy verdiğini ...
CHP Gaziemir adayı Işık açıkladı: Tansaş arazisi için referandum!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ilçenin merkezinde bulunan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu seçimin neden bunca talibi var?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu seçimin neden bunca talibi var?
 
Cumhur'un adayı Dağ, Selçuk'ta konuştu: Tek gündemimiz İzmir!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ...
Erbakan'dan AK Parti'ye üç şart: Adayımızı çekeriz
Hatay'da açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı ...
 
Akşener'den Mansur Yavaş'a: CHP'nin ev kölesi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da katıldığı iftar programında ...
CHP'nin adayı Kınay'dan İzmirspor'a ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
İçişleri'nde 'seçim güvenliği' toplantısı!
İçişleri Bakanı Yerlikaya başkanlığında, seçim güvenliği başta olmak üzere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva