HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2014 Salı - 15:37

CHP İzmir’e kadın morali

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığında yapılan törenle 30 kadına, CHP rozeti takarak parti üyesi oldu. Bir siyasi partiye ilk kez üye olan kadınlar için yapılan törende konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Hüseyin Saygılı ve İzmir il başkanı Ali Engin, partide kadınlara verilen öneme vurgu yaptı.

CHP İzmir’e kadın morali

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün İzmir’de en dinamik kadrolarının kadınlardan oluştuğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Yeni örgütlenmenin kadınlar üzerinden yapılmasının planlandığını belirterek şunları söyledi:

Bu dönemde kadınlarla ilgili birçok ilke imza atılıyor. Partimiz ilk defa kadınlara yönelik yüzde 33 kota şartını uygulayan siyasi parti oldu. İzmir’de ilk kez kadın ilçe belediye başkanları aday gösterildi ve iki adayımızda şimdi belediye başkanı. Birçok ilçe belediye meclisimizde kadın meclis üyesi sayımızı arttırdık. Karabağlar ilçemiz ki İzmir’in en büyük ilçesi, ilk kez bu dönemde kadın meclis üyelerine yer verildi. Kadına değer vermek sadece sözle olmaz, icraatta da bunu göstermek lazım. CHP bunu icraatta göstermiş ve aydın, çağdaş Atatürkçü, ülkesini seven kadınlara yetki vermiş, görev vermiştir. Çünkü biz kadınımıza güveniyor, baskıcı ve kadını ikinci plana atan AKP zihniyetinden kurtuluşun ancak kadınlarımız sayesinde olacağını biliyoruz. Aramıza hoş geldiniz, sizlere teşekkür ediyor ve kutluyorum. Yeni dönemde birlikte siyaset yapacağız. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını çözmek için çalışacağız, bizlere güç verdiniz.

Törene katılan CHP PM üyesi Hüseyin Saygılı’ da, Yerel seçimlerle ilgili genel bir değerlendirme yaparak başladığı konuşmasında “PM üyesi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki parti olarak çok çalıştık. Çok zorlu bir süreç yaşadık, sizlerin de bu süreçte seçmen olarak, sokakta ve iş yerlerinizde katkıları olmuştur.  Cumhuriyetin temel değerlerine katkınız olmuştur. CHP’ye sahip çıkmak demek, Cumhuriyetin temellerine sahip çıkmak demektir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

AKP, BAAS, MİT, MUHABERAT
Ülkemiz başka bir noktaya doğru götürülmek isteniyor son MİT yasası ile birlikte. Gazetelerde okuyanlarınız vardır. Baas partisine dönüştürülecekAk parti ve MİT de muhaberata dönüştürülecek şeklinde yorumlar var. Yüzde yüz katılmasak da, büyük oranda böyle bir gidişat olduğunu biliyoruz. Bizler Atatürk’ün kuruculuğunu yaptığı cumhuriyetin temel ilkeleriyle sürdürdüğümüz cumhuriyeti bugüne kadar getirdik ve bundan sonrada aynı şekilde götürme niyetindeyiz. Her şeye rağmen CHP’yi eleştirebiliriz ama ben PM üyesiyim, genel merkez yöneticilerinden biriyim ve şunu söylemeliyim gerçekten çalıştık. Çalışma anlamında bir eksiklik görmüyorum. Ülkenin başka bir sosyolojik değerlendirmeye ihtiyacı var. İki cephe var birisi AKP yani bugünkü iktidar, baskılar yapmıştır, hukuk adalet isteyen gençleri gazlarla katletmiştir, İş adamlarımıza baskı uygulamışlardır. Bunun karşısında adalet yok edilmiştir. Anayasa mahkemesinin iptal ettiği HSYK ile ilgili kanun bana kurgu gibi geliyor. Neden zaten atamalar yapılmış AYM bunu iptal ediyor, buda bana inandırıcı gelmiyor.Bizler kıt kaynaklarla büyük işler yapmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimiz küçük kaynaklarla sosyal projeler yapıyor. CHP her şeye rağmen Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, Adalet ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmaya çalışan bir partidir. Diğer cephede de baskıcı bir rejim vardır. . Bundan sonra Atatürk ilke ve devrimleri ışığında omuz omuza mücadelemizi yürütelim. Ya aydınlıktan yana safımızı alacağız, ya da karanlıktan, baskıdan, faşizmden yana safımızı alacağız.Böylesine sıkıntılı süreçlerden geçerken partimize kaydolduğunuz için, omuz verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Konuşmaların ardından partiye yeni üye olan kadınların üyelik formları imzalanarak rozetleri katıldı. Törene Saygılı ve Engin’in yanı sıra, CHP Konak İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz, CHP İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu ve İl Yöneticisi Metin Atmaca da katıldı.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köşk'ten açıklama: Gül ile Erdoğan arasında…
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Gül ile ...
Anadol, Kılıçdaroğlu'nu 'Öymen' çıkışıyla vurdu!
CHP eski milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol Ege TV’de yayınlanan ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘yoğun önlem’ altında sert mesajlar!
Geçen hafta yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Erdoğan’dan sert sözler: Birileri haşhaşı fazla kaçırmış…
Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında Paralele Yapı eleştirilerini ...
Çakar istifa sonrası sert konuştu: Birilerine ‘Şunu yapmayın’ diyenler…
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la yaşadığı imar polemiği sonrası ...
CHP'den partili başkanlar turu: 5 ilçede önemli mesajlar
İl Başkanı Engin, A Takımı ile birlikte partili belediye başkanlarını ...
 
Son senaryo: Erdoğan Çankaya’ya, Gül kongreye…
Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can köşesinde AK Parti’de ...
Yüksel şok eden trafik cezasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ...
Bahçeli: Gelmiş geçmiş en başarılı bakan…
Bahçeli, konuşmasında AK Parti'den istifa eden eski Bakan İdris Naim Şahin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva