HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2014 Salı - 20:41

Bornova Meclisi'nde İZBAŞ ve stat tartışması

Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis gündemine İZBAŞ’ın sermaye artırımı ve Bornova stadının yıkılması konuları damga vurdu.

Bornova Meclisi nde İZBAŞ ve stat tartışması

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Olgun Atila yönetiminde yapıldı.
 
Belediye şirketi İZBAŞ’a ait olan malların 3’üncü kişilere özelleştirmelerinin oylanması ve Bornova stadının yıkılması konuları meclis gündemine damga vurdu.
 
Başkan Olgun Atila gündemin açılış konuşmasında 1 Eylül Dünya Barış gününe değindi. Atila, “Savaşların olmadığı annelerin ağlamadığı bir dünya umuyoruz.  Ayrıca önümüzde 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu var. Bornovamıza İzmirimize yakışır biçimde kutlayacağız.  Yani Eylül’de güzel günler bizi bekliyor” dedi.
 
NİYET OKUMUYORUZ
İZBAŞ’ a ait malların özelleştirmesinin oylanmasının ardından AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.
 


Yapılan oylama hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, ''Bu oylamanın isim isim yapılmasını istiyoruz. Siz de bilirsiniz ki hukuk bireyseldir. Bu konunun ileride büyük sorumluluğu olabilir. Sizi uyarıyoruz. İZBAŞ’ın mallarının bu şekilde 3’üncü kişilere verilmesi suçtur. Bu fiyatlar herkes bilir ki Bornova piyasasının altındadır. Bize daha önce bunlar büyük firmalara verilecek dendi. Bu şekilde hareket edilmesini anlamak güç. Bu şekilde davranarak İZBAŞ’ın sermaye arttırımı söz konusu ise daha önceden olduğu gibi bize söylenebilir. İZBAŞ’ın belediye şirketi olması belediyeyi zarar ettirmediği anlamına gelmez. Bu şekilde 3’üncü kişilere devredilmesi sempatik göstermez” dedi.


 
Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat ise, “Biz neye oy vereceğimizi biliyoruz. Belediye başkanımız başta olmak üzere tüm belediye personelimize güvenimiz tam. Biz niyet okumuyoruz” şeklinde cevap verdi.
 
AK Parti Meclis Üyesi Hamza Yavuz ise konuyla ilgili şunları söyledi: ''Bornova halkı İZBAŞ gibi bir şirketin borcunu ödemek zorunluluğunda değildir. Şahsen ben bu borcu ödemek istemiyorum. Zarar ede ede Bornova halkına yük bindirilmesin. Ayrıca belediyenin tüm birimlerinden de 2010 yılından bu yana ne tür faaliyetler yapılmış hepsinin raporunu görmek istiyoruz''
 
Gündeme dair getirilen eleştirilerin ardından konuşan Başkan Atila, “İZBAŞ zarar etmiyor aksine gün geçtikçe iyiye gidiyor. Amacımız halkımızın en iyi ve en ucuz şekilde hizmet almasını sağlamaktır” dedi.

Tartışmalar sonrası İZBAŞ'a ait malların özelleştirilmesi AK Partili meclis üyelerinin ret oylarına rağmen CHP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

KİMSEYİ SOKAĞA ATMIYORUZ
İçindeki donanımıyla Türkiye’deki sayılı jimnastik salonlardan birisi olan Bornova Stadının yıkılması hakkında da konuşan Taştan, “Bu salon gerek Avrupa şampiyonalarına, gerekse Olimpiyatlara sporcu yetiştirmektedir.  Yıkılarak içindeki ekipmanın başka bir yere taşınamayacağı aşikardır” diyerek stadın yıkılmasına tepki gösterdi.
 
Taştan ayrıca, “Sporcular madalyalarını belediye başkanlarının kalbi duygularıyla değil antrenmanda döktükleri ter ile alıyor. Ellerinden bu imkanı alırsanız, sokağa atmış olursunuz” ifaedelerini kullandı.
 
Başkan Atila ise, “Burada amaç stadı yıkmak değildir. Ayrıca kimseyi sokağa atmıyoruz. Ortak akılla, demokratik katılımla halkımız için gece gündüz çalışarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Eylül 2014 Çarşamba 12:07

Akpye oy vermedim vermemde ama chpyede oy yok artık dün meclisi izledim olgun başkanın yerinde olmak istemezdim nereye kaçacağını şaşırdı. Akpli genç dersini çalışmış vurdukça vuruyor bizimkiler hala siz daha çok çalışın bi dahaki seçimde siz seçilin diyor . Aferin bi de akıl veriyor

Yorumu oyla      11      5  
Şakacı 3 Eylül 2014 Çarşamba 11:18

Adam diyorki sokağa atıyorsunuz sporcuları başkanın cevabı halkımız için çalışıyoruz cevaba bak çay demle

Yorumu oyla      12      5  
Yorumcu 3 Eylül 2014 Çarşamba 06:36

Sayın başkan görevinizde başarılar diliyorum Ama stat yapmaktan başka önemli bir Bornova sorunu yok mu bir düşünün bakalım Bütün yöneticiler seçildikten sonra hep aynı

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça’da Balkan rüzgarı esecek
Makedon göçmeni gençlerin kurduğu Balkan Beatz Orkestar (BBO) Foça Hayvanlara ...
Karşıyaka’da ‘Barış Günü’ne coşkulu kutlama
Karşıyakalılar, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Zuhal Olcay’ın konseri ve ...
Usta ressam Müftüoğlu’ndan Bornova’da özel sergi
Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi, özel bir sergiye ...
 
Şampiyon kuzular Seferihisar’da boy gösterecek!
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonu ...
7 farklı ülke Urla’da dans etti
1. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında Urla’ya gelen yabancı ...
Çiğli’de toplu sünnet şöleni
Çiğli Belediyesi tarafından 7.si düzenlenen toplu sünnet şöleninde bu ...
 
Büyükşehir davasında son durum: Savcıdan flaş değerlendirme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yargılandığı tarihi ...
Çizginin ustaları 1 Eylül'de 'barış ve çocuk'u anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya barışına katkı sağlamak amacıyla ...
Bülent Soylu'dan '5 işçi' iddialarına yanıt
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu basında yer alan 5 belediye işçinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva