HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2014 Salı - 15:05

Başkan Soylu açıkladı: ADD’yi neden çıkarttı?

Menderes Belediyesi Özdere’de bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kullandığı belediyeye ait binayı tahliye etti. ADD, duruma tepki gösterirken Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Dernek, 1997 yılından bu yana binada duruyor. Şu anda aylık 18 TL kira ödüyorlar. Bu rakamı artırma talebini kabul etmediler. Ayrıca sözleşmeleri de doldu” dedi. Soylu, binanın kurs merkezi yapılacağını söyledi.

Başkan Soylu açıkladı: ADD’yi neden çıkarttı?

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği karşı karşıya geldi. Belediye, 1997 yılından bu yana aynı yerde faaliyet gösteren Özdere Şubesi’nin bulunduğu yerden çıkmasını istedi. 

Belediyeye aylık sadece 18 TL kira ödeyen dernek son olarak kayıtlara göre biriken 162 TL’nin de ödemesini yaptı.  Belediyenin ‘kira artışı yapılsın, bölgedeki şartlara göre çok az’ talebi de kabul edilmedi. Belediye, encümen kararı alarak derneğin tahliyesi için kaymakamlığa yazı yazdı. Bunun üzerine emniyet tahliye işlemini bugün gerçekleştirdi. Ayrıca, dernek ile belediyenin arasındaki sözleşmenin de 10 Ekim 2014 tarihinde dolduğu ifade edildi.

Tahliye kararının ardından açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Dernek yıllardır orada faaliyet gösteriyor. Kayıtlarımıza sadece bugünün koşullarında aylık 18 TL ödüyor. Bu çok komik bir rakam. Bölgedeki rayiç bedellere bakıldığında fiyatın daha yüksek olması gerekir. Menderes’te dernek ve vakıf statüsünde çok sayıda yapılanma var. Her birisine yer verip imkan sunmamız mümkün değildir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Sakatlar Derneği’ni kira ödemediği için bulunduğu yerden çıkarttı. Eğer belediye personeli kira alamazsa, bölgenin koşullarının çok altında protokol imzalarsa soruşturma geçirir. Bunun de hesabını kimse veremez. Orada halk eğitim merkezi ile birlikte kurs merkezi açacağız. Yine halkımıza açık faaliyetler olacak. Özdere’de yaşayan vatandaşlarımız oradaki kurslardan faydalanacak” dedi.
 
AYRIMCILIK YAPMADIK
Başkan Soylu, dernek yönetiminin eylemi ve kendisine gösterdiği tepki için ise, “Derneği a ya da b isminde olmasına kesinlikle bakmadık. Tepki gösterebilirler. Bu da en doğal haklarıdır. Biz kararımızı verdik. Art niyetimiz de kesinlikle yok. En iyi Atatürkçü, en iyi Milliyetçi ülkesi, bulunduğu kenti için en iyi çalışandır. Biz de bunu layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Göreve gelmeden önce ‘saygı, sevgi ve samimiyet olacak’ dedik. Kimse bizim ayrımcılık yaptığımızı iddia edemez. Menderes, yıllardır görmediği hizmetleri almaya başladı.  Yolu, altyapısı olmayan bir ilçede çalışmalar yapıyoruz. İnsana verdiğimiz değeri evde bakım hizmetleri ile, eğitime verdiğimiz önemi etüt merkeziyle, farklı kesimlere verdiğimiz değeri de ibadethanelerimizi temizleyerek, sosyal yardımlar yaparak gösteriyoruz. Biz laf üretmiyor icraat yapıyoruz” diye konuştu.



GEREKÇESİ SİYASİ
Özdere ADD Başkan Yardımcısı Sami Gürler yaptığı açıklamada, “Biz belediye binasında kiracıyız.  Kendisine ‘neden çıkartıyorsun’ dediğimizde kesinlikle çıkartacağını söyledi. Mahkeme kararını beklemeden belediye kaymakamlığa yazı yazdığı için güvenlik güçleri ile çıkartıldık. Belediye, gelip boşalttı. Belediye başkanının bu şekilde davranmasını kınıyoruz. Başkandan tarafsız olmasını bekliyoruz. Biz sembolik olarak kira ödüyoruz. Çıkartılmamızın gerekçesi siyasidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayfer hancı 26 Kasım 2014 Çarşamba 00:30

Bu kadar Atatürke düşman olan Akp zihniyetinden olumlu bir tepki beklemek tabiki yalnış nezaman Atatürkü sevdilerki değerlerine saygı duysunlar hak etmeden menderese belefiye başkanı olmuş bir insan o halkını kucaklamıyor sadeceAKP camiasını kucaklıyor işte hep defiğim gibi zihniyet olmadan baş olmuşsun başkan olmuşsun boş sen önce kapına gelen her vatandaşı parti gözü ile değilde menderes Halkının başkanı olarak kucakla. Hiç bir toplum sizin gösterdiğiniz terbiyesizliği af etmez SEN ATATÜRKÜN SAYESINDE O MAKAM VE KOLTUKTA OTURUYORSUN BIRAKIN ATAMIZLA UĞRAŞMAYI BIRAKIN ADD nin yerini menderes sizden utanıyor sizin gibi birini seçip B.Başkanı yaptığı icin yazık

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Danıştay’ı bakanlıkla baypas etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Danıştay tarafından yıkım kararı onaylanan ...
SGK'dan Kemalpaşa'ya yeni hizmet binası temeli
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, Kemalpaşa’daki vatandaşlara ...
İzmirli kadınlara anlamlı günde ikinci çatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle ...
 
Başkan Atila 24 Kasım'ı öğretmenlerle geçirdi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü öğretmelere ...
Büyükşehir Selçuk’taki utancı temizledi!
Selçuk’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilen Alevi mezarlığındaki ...
Buca'dan öğretmenlere İlhan Şeşen'li kutlama
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
 
Gaziemir’de 24 Kasım coşkusu
Gaziemir Belediyesi öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, Gaziemir ...
İzmir’de yine Akdeniz rüzgarı esecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, 27-28 Kasım tarihlerinde ...
Başkan Soylu turizmcilerle buluştu
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Özdere, Gümüldür ve Ahmetbeyli’deki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva