HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2024 Perşembe - 15:07

Aslanoğlu ‘milyonluk ceza’ için konuştu: Adaletin kestiği parmak acımaz!

Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına 1,3 milyon TL ceza kesilen CHP İzmir il Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklama yaparak yüklenici firmanın hatalı işlem yaptığını dile getirdi. Aslanoğlu "Adaletin kestiği parmak acımaz.” ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu ‘milyonluk ceza’ için konuştu: Adaletin kestiği parmak acımaz!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Narlıdere Sahilevleri’nde yapımı devam ederken şikayet üzerine kaçak olduğu ortaya çıkan inşaatıyla ilgili işlemler tamamlanmış, Aslanoğlu’nun yüklenici bir firma aracılığıyla yürüttüğü işlemler kapsamında eski yapının tadilat ruhsatıyla yenilendiği, yenilemenin tadilattan çıkartılarak komple çelik bir binaya dönüştürüldüğü tespit edilmişti.  Narlıdere Belediyesi encümeni, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na kaçak yapısı nedeniyle 1 milyon 300 bin TL’ye yaklaşan bir ceza kesmişti.

CHP İL BAŞKANINA AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI… MİLYONLUK CEZA KESİLDİ!

ASLANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA: FİRMANIN HATASI
Kesilen ceza ile ilgili CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yazılı açıklama yaptı. Aslanoğlu'nun açıklamasında yüklenici firmanın hatalı işlem yaptığı vurgulandı. Açıklamada “Adaletin kestiği parmak acımaz” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Tamamı yasal olan, oturma müsaadesi olan, üç katlı olarak satın aldığım binanın zeminin çok kötü olması ve binanın depreme dayanıksız olması nedeniyle tadilat ile güçlendirilmesi için yasal izinleri alınmıştı.

Bu işlemi yapması için anlaşılan yüklenici bir firma tek tek kolonları ve binayı güçlendirecekti. Binada ne bir milim yükselme ne de 1 metrekare büyüme olmadan.

Evet, tek bir santim yükseltmeden, evet tek bir metrekare büyütmeden ama usule aykırı bir seferde kolonları yıkan ve yapan firma hatalı işlem yapmıştır. Yapılan hatalı işlem Narlıdere belediyemiz tarafından tespit edilmiştir. Ve gerekli yasal süreçleri başlatmıştır.

Konu yeni değil bildiğiniz gibi. Eskiden de söylediğim gibi yasal süreçler neyi gerektiriyorsa o uygulanmalıdır.

Yasal süreçleri uygulayan ve ceza kesen Başta Narlıdere belediye başkanımız Ali Engin ve Narlıdere belediyesi bürokratları her zamanki gibi görevlerini başarı ile yapmışlardır.

Adaletin kestiği parmak acımaz.

Niyet kötü olmasa da usule uygun yapılmayan işe ceza kesilmesi doğrudur. CHP belediyeleri, CHP il başkanına dahi hatalı işleme ceza kesmekten çekinmezler. Başta da söylediğim gibi tüm süreçler yasalara uygun devam edecektir.

Benim de arkadaşlarımdan beklediğim tek şey, dosta düşmana CHP belediyelerinin açık, şeffaf ve hesap verilebilir belediyeciliğini göstermeleri.

Hata kendisinden kaynaklanmasa da, başkaları hata yapmış olsa da, hata kötü niyetle yapılmamış olsa da, bir cm bile bina yükseltilmemiş veya büyütülmemiş olsa da, usul hatası olsa da, hata olduğunda hatayı kabul etmek, yasalara uyulmasını istemek her siyasinin yapması gereken iştir.

Sonuna kadar yasalara uyacağımızı, bugüne kadar olduğu gibi yapılan hiçbir işleme itiraz etmeyeceğimizi, cezaları ödeyeceğimizi bütün dostlarımızın ve kamuoyunun bilmesini isterim.

Tüm siyasilerinin de benzer olaylar karşısında aynı tavrı göstermesi, makamını veya iktidarını kullanarak kanunların arkasından dolaşmak, işi kitabına uydurmaya çalışmak gibi eylemlere girmeden, yapılan hatayı kabul edip, kanunun keseceği cezaya razı olması gerektiğini düşünmekteyim.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.

 
MEB duyurdu: 1 Nisan'da okullar tatil!
 
'Taş Kağıt Makas'ta kartlar yeniden dağıtıldı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli 29 Mart 2024 Cuma 17:14

O parmak her halde Sayın başkan için cooookk mini minicik bir parmak onun için kesilince başkanın canını acıtmaz...Oysa kesilip acımayan parmağın degeribiz emekliler için 30yil çalışmanın sonucu alamayacağını ikramiyenin sahip olamayacağımı bir evin.,çocuklarımızı dunyayayagetirip.besleyemeyecegimiz,okutup evlendiremeyecegimiz bir ev karsiliginin ve daha bir çok şeyin değeridir.. Amerikaya gidemeyeceğini.gitsekte orada bir ev alamayacağını.cocuklarimizi ,Amerikan vatandaşı yapamayacağımız.. Bir kooperatife bile girip sahip olamayacağımı denize sifirolan.mutahittleretoplan teslim veremeyeceğiniz.bir yerlere il başkanı olamayacağımız çok uzak hayallerdir..Olsun yine de il başkanımız iyi ki var ki böyle şeyler de oluyormuş diyerek öğreniyoruz.. Ülkede olan yanlış şeylerin partisi olmuyormuş..

Yorumu oyla      0      0  
M.E.Aslan 29 Mart 2024 Cuma 05:36

Hey troller, "mal bulmuş Mağribi gibi" sazan misali habere atladınız. Ceza kesilen CHP İl Başkanı, ceza kesen CHP'li Belediye. AKP'de bu olur mu? Hadi bakalım buna cevap verin.

Yorumu oyla      0      1  
Vatandaş 29 Mart 2024 Cuma 00:10

ÇAR ÇAR PİŞKİN PİŞKİN KONUŞACAĞINA İSTİFA ET İSTİFA! UTANMAZ HERİF!

Yorumu oyla      0      0  
Partili 28 Mart 2024 Perşembe 21:54

Bu ımar yolsuzluğu ihbar olmasaydı ne olurdu? AKP çıkardığı imar barışından enerji önce müracaat ederek ruhsatını alırdı...

Yorumu oyla      6      0  
28 Mart 2024 Perşembe 21:02

Adım adım adalet geliyor! İstanbul da patladınız. Burada da bir patlak verirse ,,,,,,

Yorumu oyla      7      2  
VATANDAŞ 28 Mart 2024 Perşembe 18:37

Hadi hadi bakalım mal varlığınıda açıkla görelim, ne kadar rahat konuşuyor " adaletin kestiği parmak acımaz " demekki 1,3 ver 13 al.

Yorumu oyla      6      1  
cumbaba 28 Mart 2024 Perşembe 17:49

bazı chp'li belediya başkanı ve siyasiler inanın eleştirdikleri iktidar mensuplarından daha tehlikeliler. kazara iktidara falan gelseler bırakın narlıdere'yi, izmir'i, türkiye'yi talan ederler timurun filleri gibi... resimde gördüğünüz il başkanının savunması tıpkı "secaatini arzederken sirkatini söyler" durumu gibi olmuş.

Yorumu oyla      4      2  
Az Bilmiş 28 Mart 2024 Perşembe 17:03

Yersen. Yersen. Yersen. Makamları kullanarak kanunun arkasından dolaşmaktan ziyade halka diyorsunuz ki bak bizlerde artık yapıyoruz. İstediğimizi yapabiliyoruz demektir. Önceden konuştunuz bu cezanın çıkacağını sizlere söylediler. Zaten siz bu parayı vermeye dünden razısınız. Neymiş Fırma hatalı işlem yapmış mış MIŞ. Bir de Narlıdere Belediyesine övmeniz yok mu ya. Şapka çıkartmak lazım. CHP li belediyeler bu şehri yönetemiyorsunuz. Düşün şu milletin yakasından. Her tarafınız artık KİRLİ.

Yorumu oyla      5      1  
Cumhur Dere 28 Mart 2024 Perşembe 15:57

miş miş miş yetim hakkı yemeye çıkmışsın aklımızla dalga geçmeyin artık

Yorumu oyla      6      3  
28 Mart 2024 Perşembe 15:53

Güzel tiyatro.

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih verdi... Emekliye zam sinyali!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa mitinginde "Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki ...
‘AK Parti'ye oy vereceğim’ dedi, açıklama geldi: TKP ile bir bağı yok!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Kemeraltı ...
MSB'den İzmir Limanı açıklaması: Bizim gemiler de bayrak çekmiyor!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, İzmir Limanı'nı ziyaret eden ...
 
‘Devletin parası seçim ekonomisine’ dedi, hükümeti hedef aldı: Belediyelere ambargo var!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ...
ABD'li banka devinden borsa uyarısı
JPMorgan’ın küresel hisse stratejistine göre, en iyi performans gösteren ...
Cumhur'un adayı Pehlivan'dan dev proje vaatleri!
Yeni dönem için projelerini de anlatan Menemen Belediye Başkan adayı Aydın ...
 
CHP adayı Ünsal: Karşıyaka ‘Çocuk Dostu Kent’ olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
Kasapoğlu'ndan Bergama’ya stat müjdesi!
Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki ...
İYİ Parti'den CHP'ye 80 kişilik katılım: Parti rozetini Mutlu taktı
Önceki seçimlerde İzmir'de milletvekili aday adayı olan İYİ Partili Gökhan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva