HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2015 Cuma - 13:17

AK Parti İzmir’deki ‘Bank Asya’ krizi CHP’ye transferle noktalandı!

Konak Belediyesi’nde AK Parti meclis üyeliği yaptığı sırada Bank Asya eylemlerine ‘İlle de hizmet olsun’ pankartıyla destek veren Yenişehir Mahalle eski Muhtarı Ali Yangır CHP’ye geçmesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin 12 yıldır kendilerini kandırdığını söyleyen Yangır, “Bütün romanlara sesleniyorum; Artık yeter. Bundan sonra bizim de sesimiz Özcan Purçu’dur” dedi.

AK Parti İzmir’deki ‘Bank Asya’ krizi CHP’ye transferle noktalandı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Olaylı bir şekilde TMSF’ye geçen Bank Asya krizinde hükümete tepki gösteren açıklamaları ile partiden ihracı istenen AK Parti Meclis Üyesi ve Yenişehir mahalle eski Muhtarı Ali Yangır partisinden istifa ederek CHP’ye geçti. 
 
Egedesonsöz’e konuşan Yangır parti değiştirme kararı ve süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törende parti rozeti takacağını söyleyen Yangır ayrıca AK Parti’yi de sert bir dille eleştirdi. Yangır ilerleyen süreçte romanların sesi olarak CHP’nin 5’inci sıra adayı Özcan Purçu’yu gördüklerini ifade etti.
 
AKP BİZİ HEP KANDIRDI
AK Parti’nin romanları 12 sene oyaladığını belirten Yangır, “Tepecik bölgesi artık AK Parti’ye oy atmayacak. AKP bizi hep kandırdı. Roman açılımını şu aşamada olumsuz değerlendiriyorum. Sayın Başbakan Davutoğlu daha önce Dış İşleri Bakanı olduğundan iç işlerdeki açılımları bilmez. Bizden danışman alacağını söylüyor.  7 Haziran’dan önce ata kardeşim o zaman. Siz bize ne yaptınız? Roman toplumunun yaşadığı barınmalar hala içler acısı. Bizim için pozitif ayrımcılık yapmışlar mı? Bize elle tutulur bir delil göstersinler. Çırpı, Çaybaşı, Torbalı, Kuşçuburnu, Yazıbaşı, Çimentepe, Yenişehir gibi yerlerde yaşayan romanların hali içler acısı. AK Parti bizi 12 senedir bizi okşayarak dışladı” dedi.


 
SIRF GÜRLÜYOR
Yangır ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da, “12 senedir gürlemekten başka bir şey yapmıyor” diyerek eleştirdi. Yangır, “2010 yılında başbakan olduğu dönemde, roman açılım ilk defa gündeme geldiği zaman gürlemişti. Sırf gürlüyor. Başka bir şey yaptığı yok 12 senedir. Romanı okşadı başka bir şey yapmadı” diye konuştu.


ROZETİMİ KILIÇDAROĞLU TAKACAK
Resmen CHP’li olduğunu ifade eden Yangır, “Ben artık CHP’ye kayıt oldum. Törenle de geçeceğiz.  Rozetimi de kesin olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu takacak.  Ben CHP’ye geçme kararına Özcan Ağabey’in adaylığı belli olmadan önceden karar vermiştim. Özcan Ağabey’e de söyledim. Kılıçdaroğluyla konuştuk. O da söz vermişti. Romanlardan bir kişinin meclise gireceğini söyledi. Sözünü tuttu ve Özcan Purçu’yu seçilebilecek bir yerden aday gösterdi” dedi.  
 
BİZİM SESİMİZ PURÇU’DUR
AK Parti’nin 7’inci sıraya yazdığı roman aday Cemal Bekle’ye ilişkinde açıklamalarda bulunan Yangır, ilerleyen süreçte romanların sesi olarak CHP’li Purçu’yu gördüklerini söyledi. Yangır, “O bizim zaten arkadaşımız. Hala onu da kandırıyorlar. Teselli verir gibi bir danışmanlık vadediyorlar.  Neden 7’inci sıraya koyuyorsun? Geçen sefer 8’e koydun. Geçen dönem 6 milletvekili çıkardılar. Biz Cemal’le başardık bunu. Ama bu sefer yemez. Romanlar koşacak başkaları milletvekili olacak. Bundan sonra Roman romana koşacak. Bundan sonra bizim de sesimiz Özcan Purçu’dur. Birinci bölgeden çıkmayan yerden bizim hatırımıza oy verdiler.  Sonuç ne? Bundan sonra yok. Roman romana oy atacak. Kılıçdaroğlu’ndan Allah razı olsun. Sözünü tuttu ilk 5’e koydu. Biz oy atmasak da Özcan gidecek. Ama biz onu dolu dolu yollamalıyız ki orada sesi olsun. Bütün romanlara sesleniyorum. Artık yeter. Biz de birbirimizi tutalım” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 25 Nisan 2015 Cumartesi 12:59

Siyasi Partiler Yasası Acilen Degıstırılmelı,Bır Baska Partıye Katılım Sağlandığın da Kişinin Görevı de Son Bulmalı. A Partısınden Istıfa Edıyorsa B Partısıne Gectığın de Görevı Yedektekı Kişiye Aktarılmalı. Unutulmamalı Secımı Parti Kazanır Ve Sahıs Istıfa Ettıgın de Gorevı Yenı Partısın de Devam Etmemelı. Sıyasetın de Bır Dısıplını Olmalı,Acılen Secım Yasasında Degısıklık Yapılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
izzet pilgir 25 Nisan 2015 Cumartesi 00:15

ali yangır sen bunu diyosan dicek sözüm yok akparti izmir milet vekiller senin taleplerinden ilallah etti hangi bir roman vadantaşların talebini getirdinde yapmadık siyasetin yüzsüzlüğü bu olsa gerek birazda bu taleplerini chp götür bakalım nasıl sana yardımcı olucaklar beklicez görcez

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’den Büyükşehir ziyareti: Kocaoğlu ile Kürkçü’den gülümseten atışma
HDP adayları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. ...
AYM önünde Sertel nöbeti: Balbay’dan sert sözler
YSK tarafından adaylığı iptal edilen Sertel’e destek için İzmir’den Ankara’ya ...
100 yıl sonra bir ilk: Türkiye hükümeti Ermeniler için ayinde
1915 olaylarının 100'üncü yılında Ermeni Patrikhanesi'nin ev sahipliğinde ...
 
Erdoğan'dan 1915 mesajı: Arşivlerimizi açmaya hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü kapsamında ...
Davutoğlu'ndan çağrı: Barışı inşa etmek için gün bu gündür
Başbakan Davutoğlu, "100 yıl önce acılı savaşlar yaşamış olabiliriz ama ...
Meclis’te 23 Nisan özel oturumu: Kim/ne mesaj verdi?
Meclis’te 23 Nisan nedeniyle özel oturum düzenlendi.
 
AK Kadınlar'dan 23 Nisan şenliği
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları 23 Nisan dolayısıyla düzenlediği etkinlikte ...
CHP'den Davutoğlu'na 'sufle' tepkisi!
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ...
CHP İzmir’den 23 Nisan’a alternatif kutlama
İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi kutlamanın ardından bir araya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva