HABERLER>SEÇİM 2015
25 Şubat 2015 Çarşamba - 19:08

AK Parti İzmir’de temayül şampiyonu neden aday olmadı?

AK Parti İzmir’de milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan isimler netleşirken görevinden istifa eden Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Bayındır başvuru yapmadı. Eşinden izin alamadığını belirten Bayındır, “Cumhurbaşkanı da olsanız evde huzur yoksa bir anlamı olmaz. Üniversite sınavına girecek bir çocuğum var. Olumsuz durumda psikolojisi etkilenebilir” dedi. Öte yandan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a yakın isimlerden birisi olan Bekir Pakdemirli de kararı Genel Merkez’e bıraktı.

AK Parti İzmir’de temayül şampiyonu neden aday olmadı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde milletvekili aday adayı olacaklar için başvuruları tamamlayan AK Parti’de isimler netleşti. Partinin aldığı karar gereği İzmir’den milletvekili adayı olmak isteyenlerin sayısı 193 olarak açıklanmıştı. 

Yüksek Seçim Kurulu kararı gereği 10 Şubat’ta kamu kurumundaki görevinden istifa eden Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Bayındır, ne İzmir’e ne de Ankara’ya dosya teslim etmedi. İstifa eden fakat başvuru yapmayan Bayındır’ın durumu sürpriz olarak nitelendirildi.
 
AK Parti’nin 2011 yılında yapılan seçim öncesinde yaptığı temayülde (eğilim yoklaması) birinci sırada çıkan Bayındır, başvuru yapmamasının gerekçesini anlattı. Bayındır, evde eşinden vize alamadığını söyledi. 



Egedesonsöz’e konuşan Bayındır, “Resmi olarak zaten istifa etme konusunda da zorlandım. Kaçak olarak sessiz sedasız dilekçemi verdim. Sonra başvuru süreci geldiğinde değerlendirme yaparak vazgeçme kararı aldım. Son güne kadar çok düşündüm. Eşim, üniversite sınavına girecek çocuğumuzun psikolojisini gerekçe gösterdi. Aslında haklı olduğu yönü de var. Çünkü geçen seçimde aday yapılmadığımda çok etkilendiler. Duygusal olarak yıprandılar. Ben çocuklarımın geleceğini düşünmek zorundayım. O da üniversiteye girip doktor olmak istiyor” dedi.
 
KENDİME ZAMAN AYIRACAĞIM
İnsanın yaşamında ev hayatının önemli olduğunu belirten Bayındır, “Cumhurbaşkanı da olsanız evinizde huzur olmazsa bir anlamı olmaz. Ben evimdeki huzuru tercih ettim. Kararımdan vazgeçtim. Bu süre zarfından biraz dinleneceğim. 7 Nisan tarihinde adaylar belli olduktan sonra zaten görevime geri dönebiliyorum. Kendime de zaman ayırmış olurum. Üç çocuğuma da vakit ayırarak onlara destek olacağım. Hafta sonu yapılacak temayüle giremiyorum ama orada olmayı düşünüyorum. Arkadaşlarıma destek vereceğim. Partimin her zaman emrindeyim. Destek olmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Siyaset uzun soluklu bir yürüyüştür” diye konuştu.


 
PAKDEMİRLİ NE YAPACAK?
Öte yandan, önceki genel seçimlerde partinin aday listesinde yer alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a yakın isimlerden birisi olan Bekir Pakdemirli de adaylık başvurusu yapmadı. Eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Pakdemirli, TURKCEL Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam ederken kararı genel merkeze bıraktı. Pakdemirli’nin adaylık dosyasını hazırladığı fakat başvuru yapmadığı dile getirilirken aday listesine yazılmak için genel merkez kararına göre hareket edeceği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURAT OCAK 3 Mart 2015 Salı 08:35

Akparti IZMIR bayraklı gencılık kollari ve 2011 temayül şampiyonu ve bu donemin degil kalbimizin vekili doktor mehmet bayındır ile durmakkkkk yokkkk yolaaaa devam IZMIRIN umudu gelecegi ve cesur kisiligi yansitan GENCLIGE saygilar Simdi akparti den bi sey bekliyoruz iadei itibar ve illaki vefa

Yorumu oyla      11      6  
MEHMET KARAL 27 Şubat 2015 Cuma 17:31

2011 TARİHİNDE ÖNSEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA DELEGASYONA AŞK MEKTUBU YAZANLARIN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİKTEN SONRA ; HEPSİ HİKAYE , 'MESELE REİSİN İKİ DUDAĞI ARASINDA OLABİLMEKTE' SÖZÜNÜ HATIRLADIM . SÖZ MİLLETİN OLDUĞUNDA MEHMET BAYINDIR MECLİSTE OLACAKTIR .

Yorumu oyla      12      5  
Veysel SAĞLAM 27 Şubat 2015 Cuma 01:55

İzmir 2. bölge için çok donanımlı bir adayımız . Ak Partinin oy oranını etkileyecek tek yöresel aday. İzmirin gönüllü halk hareketinin başlama adresi. 400 vekil hedefimize bir Adım yaklaşmak demek Mehmet Bayındır. İnşallah değerlendirileceğini umuyorum . Aday olan vekillerimizin de vazgeçilmezi olacak bir kişi. İzmire ve küçükmendere daha fazla hizmet gelmesi için yanındayız. Hayırlı olsun.

Yorumu oyla      13      6  
Murat ocak 27 Şubat 2015 Cuma 01:30

Değerli hocamiz memet Bayındır artık bir İzmirli OLARAKTBMM GÖRMEK İSTİYORUZ. DESDEKLİYORUZ SİLME OYLA FARKİYLA ANKARA GONDERMEYİN YÜCE RABBİM ÖNDE IZNİYLE ARTİK YETER DİYORUM BİR. AK PARTİ OLARAK

Yorumu oyla      14      6  
sedef kiraz 26 Şubat 2015 Perşembe 22:31

Şampiyon ne olacak soru bu 2011 deki adaletsizlik 2015 de duzelecekmi

Yorumu oyla      15      6  
kubra d 26 Şubat 2015 Perşembe 22:30

Bir tek ikinci bolgenin sesine ses veren ege son soz mu baska basin yokmu izmirde helal olsun iste tarafsiz basin

Yorumu oyla      15      7  
ratun 26 Şubat 2015 Perşembe 20:11

Türk Milletinin iradesinin mutlaka sandıkta tecelli etmesini isteyen halkımız vatanın evladı hizmetkarı olan sayın Mehmet bayındırı mutlaka milletvekili olarak görmek istemektedir.Adaleti slmge yapan partiden adilene sıralama bekliyoruz.

Yorumu oyla      14      7  
buca 26 Şubat 2015 Perşembe 17:16

mehmet hoca gönul adamı gönullere taht kurmuşdur genel merkez bu sevgiyi görsün yeter 6 millet vekili çıkmasını istiyosa 2 bölgede bayındır şart

Yorumu oyla      14      7  
ali başol 26 Şubat 2015 Perşembe 15:22

Bu bizim icin akparti yi test etme firsati ortada bi temayül birincisi var bi onceki secimde Listeye alinmamis. Tekrar aday olmak icin istifa etmis ailesine saygisindan oturu hersey i haxirlayip müracaat etmemis Simdi gereken adimi izmir il baskanligi ve genel merkez atmali Gun akparti nin izmire verdigi deger gunu

Yorumu oyla      14      7  
hulya ersubay 26 Şubat 2015 Perşembe 15:18

Sandik degil halk seçmeli vekili millet vekili ise simdi 2011 de ki adaletsiz lik gozden gecirilmeli

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in eski başkanı Ankara’dan yola çıktı
CHP İzmir İl Eski Başkanı ve İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin ...
Ali Yılmaz’a vekillik yolunda Demirtaş desteği
CHP Konak İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz genel seçimler öncesinde vekillik ...
CHP İzmir’de eski vekiller TBMM yolunda: İşte son liste
CHP'de milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi 1 Mart Pazar günü ...
 
Bornova’nın Eski Başkanı da ‘adayım’ dedi
CHP’li eski Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır il binasında ...
‘İzmir’in ağaç doktoru’ AK Parti’den aday adayı
Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı gereği memurluktan istifa ederek AK Parti’den ...
Büyükşehir’de Sezer’in vedası: ‘Resmen’ Meclis yolunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amiral şirketlerinden birisi olan İZBETON’da ...
 
CHP de Uyar da Meclis’e aday: Ahlak seferberliği
CHP İzmir’de bir önemli isim daha vekillik için yola çıktı. 1’inci Bölge’den ...
CHP İzmir’de Eski Başkan Uçar da vekillik yolunda
CHP’li eski Seyrek Belde Belediye Başkanı Nurgül Uçar, CHP İzmir 2. Bölge’den ...
CHP aday adayı Birlik'ten Aliağa çıkarması
CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Mehmet Birlik, CHP Aliağa ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva