HABERLER>SPOR
24 Mayıs 2015 Pazar - 13:06

Alkışlar Altınordu’ya: Mucizenin kapısından döndü

PTT 1'inci Ligi'nde sezonun son maçında Adana Demirspor'u deplasmanda 5-0 mağlup etmesine rağmen Samsunspor'un 1 puan gerisinde kalan Altınordu, ilk 6'yı kıl payı kaçırıp play off müsabakaları oynayamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Alkışlar Altınordu’ya: Mucizenin kapısından döndü

Son 10 maçlık periyotta yenilgi yüzü görmeyen kırmızı lacivertli ekip, 9 galibiyet 1 beraberlik olarak 28 puanı hanesine yazdırdı. Son 10 müsabakasında 33 gol atıp, kalesinde 7 gol gören Altınordu, en farklı galibiyetlerini 6-1 kazandığı Manisaspor ve 5-0 galip geldiği Karşıyaka ve Adana Demirspor maçlarında aldı.
 
Ligde yabancı oyuncu transfer etmeyen tek ekip olan kırmızı lacivertli takımın başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Türk gençlerine güveniyorum" mesajlarıyla gündeme oturdu.
 
Ligin ilk yarısını 18 puanla 14. sırada tamamlayan Altınordu, aldığı kötü sonuçlardan sonra, "Küme düşecek" yorumlarına cevabını sahada verdi. İkinci yarıda 36 puan toplayarak ilk yarıdaki performansını ikiye katlayan Altınordu, 54 puana çıkarken son 10 maçtaki performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Altınordu, rakip fileleri tam 60 kez havalandırarak Süper Lig'e yükselen Kayserispor ve Osmanlıspor'un ardından en skorer takım oldu.
 
DESTEK YAĞDI
Alt yapısına ve genç oyunculara verdiği değerle tüm Türkiye'nin sempatisini kazanan Altınordu, ilk 6 hedefini kaçırırken kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan, "Play-Off'a kalamadık ama bu lige damgamızı vurduk. Bugün biz kaybettik ama inanın Türk futbolu kazandı. Evet, bu sene olmadı. Belki seneye de olmayacak. Ama birgün Altınordu bayrağı önce Süper Lig, sonra Avrupa gönderinde dalganacak" açıklamasına destek dolu yorumlar yapıldı.
 
Hem İzmir kulüplerinin, hem de Türkiye'deki diğer kulüplerin taraftarları yaptıkları yorumlarda şu ifadelere yer verdi: "Altınordu düşer diyenlere en güzel cevabı sahada verdiniz. Tertemiz futbolunuzla, hepimizin gönlünde 1'inci Lig'in şampiyonu oldunuz. İzmir sizin gibi bir takıma sahip olduğu için çok şanslı. Play off'u değil, Süper Lig'i hak etmiştiniz. Sizler bu lige gerçekten çok sey öğrettiniz ve ligin en karakterli takımı oldunuz. Altınordu bu formunu devam ettirirse seneye şampiyon olur. Canınız sağ olsun."
 
GÖKSU EN GOLCÜ YERLİDEN BİRİ
Alktınhordu'nun sezon başında Osmanlıspor'dan transfer ettiği forvet oyuncusu Göksu Türkdoğan, cumartesi akşamı hem Adana Demirspor ağlarını havalandırdı, hem de kariyer rekorunu 15 gole çıkardı. Gol krallığı yarışında Albimo Alanyasporlu Ayite 19 golle zirvede yer alırken, 16'şar gol kaydeden Bolusporlu Prijovic ve Kayserisporlu Nobre ikinciliği paylaştı. Antalyasporlu Diarra, Adanasporlu Tiago ve Osmanlısporlu Muhammet Reis ise Göksu gibi 15'er gol kaydetti. Göksu ve Muhammet en skorer yerli oyuncular olarak dikkat çekti.
 
SAMSUNSPOR ÜZÜNTÜSÜ
Altınordu, play off yarışında 1 puan gerisinde kaldığı Samunspor'u geçen hafta İzmir'de oynanan maçta elinden kaçırmanın üzüntüsünü bir kez daha yaşadı. Evinde Samsunspor'la 1-1 berabere kalan Altınordu'da genç sağ kanat oyuncusu Halil İbrahim, son dakikalarda 2 net fırsatı harcayıp taraftarları üzmüştü.
 
Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Samsunspor'u yenseydik ilk 6'da olacaktık. Adana'da ipler elimizde değildi. Her şeyi yaptık ama olmadı. Ligdeki ilk yılımızda iyi bir sezon geçirdik. İkinci yarıda hem puan, hem de skor olarak iyi iş başardık. Gelecek sezon çok daha iyi olacağız" dedi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sporuna bir kara haber daha: Bucaspor lige veda etti
PTT 1. Lig’de kümede kalma yarışının kaderinin çizildiği son haftada ...
Altınordu kazandı ama yetmedi: 5-0
PTT 1'inci Lig takımlarından Adana Demirspor sahasında oynadığı maçta ...
Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu
Galatasaray Kulübü'nün olağan genel kurulunda yapılan başkanlık seçim ...
 
Altay’da Cihangir Marmara da başkanlığa talip
Altay’da pazartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi eski başkan ...
Kaf-Kaf’ın listesinde Süper Lig’den 2 bomba isim
Karşıyaka’yı Süper Lig'e çıkarmak için kolları sıvayan İstanbullu iş adamı ...
Kaf-Kaf’ta Erten yönetimine ilk ziyaret Hotar’dan…
Karşıyaka'da yeni yönetimi ziyaret eden ilk isim Adalet ve Kalkınma Partisi ...
 
NBA bir efsaneye daha veda ediyor
Basketbol tarihinin efsaneleri arasında yer alan Kobe Bryant da yolun ...
Şok: Ünlü voleybolcuya fotoğraflarıyla şantaj!
Voleybolcu eski sevgilisi G.A.’nın Twitter hesabını ‘hack’leyip çıplak ...
Erdal Acar KSK kartlarını açtı!
Başkan seçilen Ali Erten'i destekleyen ve seçim öncesi kulübe 1 milyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva