Kemal ANADOL
Soruyorum!
19 Temmuz 2023 Çarşamba

18 Ağustos Salı günü yayınlanan Haber Türk canlı yayın programında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ vardı. Özdağ Kılıçdaroğlu ile yazılı mutabakat tartışmalarına yanıt vererek şunları söyledi: “İçişleri bakanlığı ve iki bakanlık yazılı ama MİT konusunda sözlü olarak konuştuk. MİT’le ilgili yazılı bir şey yoktu. Kimse şunu söylemesin; bu bir gizli anlaşmaydı diye. Eğer 28’inde seçimi kazansaydı ben içişleri bakanıydım. İki arkadaşım bakandı. Kemal Bey imzaladığını inkâr eder mi? Diğer iki bakanlık için Kemal Bey’le konuştuk. Bir karar veremediği için o bakanlıkları açıklarsam doğru olmaz.”

Daha önce CHP sözcüsü Faik Öztrak’ın yalanması kendisine hatırlatılınca Özdağ, “Herhalde Öztrak Kemal Bey’le konuşmadan bu açıklamayı yapmış” yanıtını verdi.

Programı dikkatle ve üzülerek izledim. Bu program ülkemizde demokrasinin ne hale geldiğini sergiliyor. Eğer Sayın Öztrak’ın yalanması doğruysa önünde Prof. unvanı da bulunan bir parti genel başkanı yalan söylemenin ötesinde uydurma senaryolarla seçmeni, kamuoyunu daha doğrusu tüm halkı aldatıyor! Hatta görüşmeler ve imza sırasında kendi yanında bir genel başkan yardımcısının, Kılıçdaroğlu’nun yanında da bir danışmanının olduğunu söylüyor.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne… Eğer doğru ise yanında partinin yetkili organlarından bir kişi bile bulunmadan Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir belgeye nasıl imza atar? Akla peş peşe sorular geliyor. Bu mutabakat MYK üyelerine, Grup Başkanvekillerine, Kurultaydan sonra en yetkili organ olan Parti Meclisine açıklandı mı? Altılı masa ortaklarının bu mutabakat belgesinden haberleri var mı? Varsa olurları alındı mı?

Bunları neden soruyorum. CHP tüzüğüne göre Kurultaydan sonra en yetkili organ Parti Meclisidir. Tüzüğün 21/6 maddesi duraksamaya yer bırakmayacak kadar açıktır: “Hükümeti kurma, hükümette kalma, hükümetten çekilme konusunda karar verir. Eğer “Genel başkana Parti Meclis yetki verdi” derseniz CHP tüzüğünde böyle bir madde yok maalesef. CHP Tüzüğü 19. maddesi Genel Başkanın yetkilerini düzenliyor. 19/2. Madde, “Partiyi genel başkan temsil eder. Parti örgütünü yönetir.” 19/4. Madde ise: “Partiyi bağlayıcı demeçler vermeye ve bildiriler yayınlamaya yetkilidir” hükümlerini içeriyor.

Soruları çoğaltmak olası elbet. Ama gerçek ortaya çıkmadan bunların bir anlamı yok.

Gerçek ise demokrasimizin geldiği yer bakımından, CHP’nin geleceği açısından çok önemli. Çünkü CHP tarihinde ve hiçbir genel başkanın yönetiminde bu olayın benzeri yok. Diliyorum bu senaryo gerçek dışıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu vakit geçmeden konuyu aydınlığa kavuşturmalıdır. Atatürk’ün koltuğunda oturan bir genel başkan bu sorulara yanıt vermek zorundadır. Zafer Partisi Genel Başkanının savları geciktirilmeyecek kadar ciddi ve önemlidir. CHP, geçmişi art niyetli ve ön yargılı kişilerin söylemlerinin aksine görkemli bir maziye dayanan devrimler partisidir. Onu halkın umudu, tutunacak dalı olmaktan çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdoğan Anadol 20 Temmuz 2023 Perşembe 09:43

Güzel bir yazı , hepsine katiliyorum

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 19 Temmuz 2023 Çarşamba 22:57

Sayın ANADOL. Yazınızı okudum. Beğendim. Fakat. Son paragrafta kalın siyah cümleye itirazım var. Önce yazınız bir HARİKA. Ben de diyorum ki şayet ÖZDAĞ tam doğru diyorsa. Vah vah vah vah CHP ye. Demokrat dede ye. Demokrat dede 7 kocalı HÜRMÜZ gibi. Herkese değişik günlerde randevu veriyor. Adamlar karşılaşmasın diye. Bu gidiyor gitmekte OLANNN çok çapsız bir siyasetçiymiş. CHP yi bi+tir+di. Acaba kendi makamına kime söz vermiş olabilir. Sizin istikbaratınız kuvvetlidir. Şimdi de ZOOOOOM toplantısı patladı. Bir sıkandal bitmeden başka bir sıkandal patlıyor. Gelelim kalın siyah cümleye. CHP nin geçmişi karanlıktır. Yıllarca hücrelerinde DARBELER vardır. Hani o E-Muhtura vardı ya o zaman siz parlemontadaydınız. Başta Deniz BAYKAL ve hepiniz kafanızı KUMA soktunuz. İyi bilirsin. Hatta kıs kıs güldünüz. Ak Ye kapatma davası açıldığında mutlu oldunuz. Kısaca GÖRKEMLİ bir maziye dayanan devrimler partisi DEĞİLSİNİZ. Lütfen gençleri kandırmayınız. Sizlere yakıştırmak istemiyorum. Ama sizlere yakışır be. Yalan atmak.

Yorumu oyla      2      5  
Partili 19 Temmuz 2023 Çarşamba 18:43

Parti şimdi günü birlik düşünceler ile idâre oluyor karpuz bölünür gibi bölünmüş durumdadır...

Yorumu oyla      5      3  
Mustafa inal 19 Temmuz 2023 Çarşamba 15:55

Çok güzel bir makale yazmışsın sayın Kemal abicim. Gerçekler açıklanmalı

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva