HABERLER>EKONOMİ
11 Mayıs 2023 Perşembe - 10:39

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan 'plan' yorumu: İnciraltı yağmaya açılıyor!

Tanıtılan İnciraltı planları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hakan Çakıcı planların İnciraltı’nın yağmalanması anlamına geldiğini ifade etti. Çakıcı, planların seçim yatırım olduğunu da vurguladı. 

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan  plan  yorumu: İnciraltı yağmaya açılıyor!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ –  İzmir’de uzun yıllardır tartışmalara neden ve odaların yapılaşmaya açılmasına karşı çıktığı İnciraltı’nın imar planları dün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından kamuoyuna tanıtıldı. 

Yaklaşık 6 milyon metrekareyi kapsayan planlar İnciraltı’nı büyük oranda yapılaşmaya açıyor. Alanın büyük bir kısmı turizm ve ticaret alanı olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca planlama alanında bazı bölgeler eğitim, spor ve yeşil alan olarak ayrılmış. 

Planda; sağlık ve turizm tesisleri için 0,80 emsal oranı; konutlar için 0,60 emsal oranı verildi. Konutların 3 katı geçmemesi planlanıyor. İmar uygulaması ise yüzde 40 olarak belirlendi.

ZİRAAT ODASI'NDAN İTİRAZ
Planlara dair Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Çakıcı oda olarak kararlarının  değişmediğini tarım alanı ve şehrin nefes alması gereken yerlerin yapılaşmaya açılmasına karşı çıktıklarının altını çizdi. 

Çakıcı, İnciraltı’nın tarım alanı olmaktan çıkaran Toprak Koruma Kurulu kararının üzerinden iki yıl geçtiğini ve planın bu haliyle hatalı olduğunu da ifade etti. 

Çakıcı şunları söyledi: 

Ziraat Mühendisleri odası olarak biz hala bulunduğumuz yerdeyiz. Tarım alanı ve şehrin nefes alması gereken bir yerin imara açılmasına karşıyız. Bu bölge sulak alanı ile kendi başına doğal dengesi korunması gereken bir bölge. Bu projeye karşıyız açıkçası. İnciraltı ile ilgili kararı İl Toprak Koruma Kurul’unda alınmasının üzerinden iki yıl geçti. Bakanlık iki yıl geçmesine rağmen onayladı. Toprak koruma kurulu kararlarının iki yıllık bir süresi var. İki yıl içinde işlem yapılmazsa tekrar kurula gelmesi gerekiyor. Bu da usulen yanlış. Toprak koruma kurulu kararının süresi aşılmış oldu. Açtığımız davada bunu da dile getireceğiz. Biz bununla ilgili hukuk girişimlerde bulunacağız.  Seçim öncesi bir yatırım gibi hızlandırıldı. Bu planlar İnciraltı’nın yağmalama planlarıdır. Burası zemin açısından kötü, yapılaşmaya uygun yerler değil. Sulak alanlara izin verilmesi riskli bir şey, benzerini Bayraklı’da yaşadık. Kesinlikle onaylamıyoruz.

 
Dervişoğlu'ndan ilk tur mesajı: Bu iş bitecek!
 
Kemal ANADOL yazdı... 'Mitingler ve anımsattıkları…'
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yiğit 17 Mayıs 2023 Çarşamba 18:42

Bunlar inciraltinin yolunu biliyorlarmi acaba. Hiç sanmam .odalar genelde boş işler masasidir.

Yorumu oyla      2      3  
Seda 12 Mayıs 2023 Cuma 15:58

Hadi oradan be boş boş oturuyorsunuz birileri de bir şey yapmaya kalkınca konuşmaya başlıyorsunuz kimin malı Talan oluyor insanların tapulu malı hak ettikleri gibi Talan demek başkaları tarafından el konulması demektir şimdi bu yerler gerçek sahiplerine verilecek Sonuçta bir çözüm getirildi gerçek sahipleri yararlanacak artık Susun bir oturun orası Atıl çöplük İzmir''in ayıbı olan bir yer haline geldi Bırakın artık Bu ağızları bir işe yarayın

Yorumu oyla      2      3  
12 Mayıs 2023 Cuma 08:54

aşağıdaki troller çok biliyordunuz madem 50 senedir niye bir sonuç alamadınız?

Yorumu oyla      3      3  
Yağmacı 11 Mayıs 2023 Perşembe 23:40

İnciraltı''nın zeminini bayraklı'' nın zeminiyle aynı demek için ya art niyetli olmak yada kıt akıllı olmak gerek benim beş nesildir sahip çıktığım gecekondu yaptırmadığım arazime imar izniçıktı diye engel olmanız dava açmanız artık kul hakkına giriyor İnciraltı devlet malı değil bedava oksijen almak isteyen ormana gitsin benim malıma gelmesin. Yeter artık bi huzur verin.

Yorumu oyla      2      4  
Hadi Akgüngör 11 Mayıs 2023 Perşembe 19:58

Anlamadım. ? Toprak sahiplerine mi talan ettiriliyor..??? Üstelik dünyanın neresinde görülmiş ki, 5 milyon M2 özel mülk sahibi olan toprak sahipleri topraklarının %40''nı kamuya yeşil alan olmak üzere, kamuya terk etmiş..?? İzmir''de betona boğulan hangi ilçede bu gerçekleşti..? Odalar kesinlikle ideolojik intikam ve menfaat çerçevesinde İnciraltına yaklaşıyorlar.. Bu odaların, kesinlikle kapatılması ve gerçek meslek odalarının kurulması acil hale gelmiştir..

Yorumu oyla      2      4  
Sevil Dokuzer 11 Mayıs 2023 Perşembe 19:15

Oda kararına aynen katılıyorum artık ilgili meslek odaları illerindeki yapılaşmalarda söz sahibi olmalılar evet incirsltı toprak yapısı olarak yerleşime uygun değil belki tarımsal turizm alan projeleri araştırılabilir teşekkürler

Yorumu oyla      3      3  
guest 11 Mayıs 2023 Perşembe 19:09

Kesinlikle doğru açıklamalar, odalar bu işin ucunu bırakmamalı. seçim sayesinde aradan bunu halledecekler. yok öyle. buranın imara açılmasını mülk sahibi ister, o normal ama bu İzmir'e ne kazandıracak, şehrin hangi sıkıntısını çözecek? tam tersine şehre bence yük getirecek. böyle önemli bir yer tekrar geri gelmeyecek.gösterdiğiniz planda adam akıllı, göze çarpan büyüklükte yeşil bile yok. Maraşta Hatayda bu tarz ovalardaki yıkımları ne çabuk unuttunuz?

Yorumu oyla      3      3  
Balçova lı 11 Mayıs 2023 Perşembe 19:07

Tapulu malimiza senmi ne yapılacağını belirliyorsunuz bu ne pişkinlik yüzsüzlük ben senin tapulu vergisini ödediğin malını ipotek koysam nasıl olur tasmalı çakma çevreci kanunların sizler gibi yüzsüz ler e itiraz hakkı vermemesi lazım mülkiyet hakkı var şuursuz

Yorumu oyla      2      4  
oguz 11 Mayıs 2023 Perşembe 18:19

tahtali barajının yapimindan sonra taban suyu cekildi ve yerine deniz suyu geldi. tarim yapmak imkansiz durumdadir. madem cok biliyorsunuz kiralayin 1 donum tarim yapin ,kar zarar hangisi oluyor anlarsiniz.

Yorumu oyla      2      4  
Serkan 11 Mayıs 2023 Perşembe 18:07

Siz nasıl bir odasınız ki bu halk soğanı 30 TL. ye yerken hiç sesiniz çıkmıyor. Ama şimdi bu alan bizim diyorsunuz. Ödeyin o zaman mülk sahiplerine parasını. Mülk sahibi siz olun. Çok merak ediyorum, o zaman neyi savunacaksınız.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İthalatta koruma önlemlerinde düzenleme
İthalatta gözetim ve koruma önlemleri kapsamında, bazı taşlar, polietilen ...
'Asgari ücret 500 doların altında olmamalı'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 doların ...
Microsoft çalışanların maaşlarına zam yapmayacak
ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'un bu yıl tam zamanlı çalışanlarının ...
 
Deprem bölgesinde hayvancılığa destek
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerin etkilediği 11 ile ilişkin, ...
Memur maaşlarındaki artış ne kadar olacak?
Kamu işçilerinin ücretlerine yapılan artışın ardından gözler memur ve ...
İzmir'deki NATO Karargahı'nda grev çanları!
NATO’da devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine ...
 
ÇAYSİAD: Çaya yüzde 100 zam gelebilir!
Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği (ÇAYSİAD) yöneticisi Mustafa Yılmaz ...
Nebati: Faiz artırımı söz konusu değil
Mersin'de Habertürk TV Ekonomi Müdürü Zeliha Saraç'ın sorularını yanıtlayan ...
Kırmızı et uçtu, tercih değişti… ‘Yoksul kıyması’na hücum!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Uğur Toprak, “Yükselen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva