HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2010 Pazartesi - 00:00

Tatı: Başkan olduğuma pişmanım!

Krizlerin odak noktası Buca’’da Başkan Ercan Tatı’’dan şok itiraf’… Tatı "Başkan olduğuma pişman oldum, Keşke başkan olmasaydım. Burada görev yapmak çok zormuş" dedi.’

Tatı: Başkan olduğuma pişmanım!



İZMİR ’– Son olarak JVM kriziyle manşetlere taşınan Buca Belediyesi’’nde Başkan Ercan Tatı’’dan acı bir itiraf geldi. Yerel seçimler sonrası krizlerin ve eleştirilerin odak noktası olan Buca’’da Başkan Tatı göreve geldiğine pişman olduğunu söyledi.
 
Yeni Asır’’dan Fatih Yapar ve Fatih Şendil’’e konuşan Ercan Tatı, ’“Başkan olduğuma pişman oldum, Keşke başkan olmasaydım. Burada görev yapmak çok zormuş’” ifadelerini kullandı.
 
İZİN VERMEYECEĞİM
Seçimlerden önce herkesin elinden geleni yaptığını ifade eden Tatı, "Hala zorluklara karşı mücadele ediyoruz. Tek hedefimiz Bucalı vatandaşlarımıza hizmet etmek. Pişmanım, ancak çok çalışıp pişmanlığımı Bucalılara hissettirmemek için elimden geleni değil elimden gelmeyeni de yapmak için çalışacağım. Çünkü elinden geleni herkes yapar" dedi. "Beni en çok üzen ise kendi partime mensup bazı kişilerin bize zarar vermesi. Bunlar benim partililerim ama benim başarılı olmamam, sürekli sendelemem için çalışıyorlar" diyen Tatı, "Arkamdan kuyumu kazıyorlar. Kesinlikle bunlara izin vermeyeceğim. Öyle kolay kolay yağma yok. Bucalılara herşeyin en iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
 
BENİ BUCALILAR SEÇTİ
Başkan seçildikten sonra yaşadığı stres ve sıkıntılardan vücudunun bazı yerlerinde yaralar çıktığını da dile getiren Tatı, "İlçede, 40 yıldır seçim kazanamayan partime seçimi kazandırdım. Ancak, kendi partililerimin yaptığı muhalefete bir anlam veremiyorum. Onlardansa, bana birçok konuda AK Partililer yardımcı ve destek oluyor. İzmir'de belediye başkanlığı için en zor yer Buca'ymış. Burada başkanlık yapılmaz ama asla yılmayacağım. Burada gözü olanlara rağmen en iyisini yapmaya çalışacağım demiyorum çünkü yapacağım. Beni Bucalılar seçti" dedi.
 
Buca'da neler oldu?
* Buca'da yerel seçimlerin hemen ardından Ercan Tatı'nın belediye başkan yardımcısı olarak belirlediği Hüsnü Kaya'nın maaşının belirlenmesi sırasında başlayan tartışmalar Tatı'nın bazı CHP'li meclis üyeleri ile karşı karşıya gelmesine neden oldu. Bu nedenle sürekli kaos ortamının yaşandığı belediyede, Bayındırlık İl eski Müdür Yardımcısı Ayda Saryal'ın görevlendirilmesi krizi patlak verdi.
* Saryal'ın belediyede işçi kadrosunda olmasına rağmen bürokratlar üzerinde baskı kurduğu iddiaları meclis toplantısında tartışmalara neden oldu. Tatı, burada hem kendisine muhalif olan partili meclis üyeleri hem de AK Parti Grubu'ndan gelen sert eleştirilere maruz kaldı. Temizlik işçilerinin işine son verilmesi ile daha da tırmanan olaylar son olarak İngiltere gezisi ile devam etti.
* İngiliz JVM Firması'nın davetlisi olarak İngiltere'ye giden Başkan Tatı ve meclis üyeleri harcamalar konusunda eleştirildi. Tatı'nın belediye meclis toplantısında bu firmanın Eskişehir'de de projeler gerçekleştirdiği yönündeki açıklamaları da eleştiri konusu oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu firmayla hiçbir iş yapmadıklarını açıkladı.
* Geçtiğimiz günlerde JVM yetkilileriyle birlikte açıklama yapan Tatı, belediye meclis tutanaklarında yer alan JVM firmasının Eskişehir'de iş yaptığına yönelik sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Tatı, "Toplantıda Buca'ya yatırım yapacağımızı ve Eskişehir'de yapılan çalışmaları örnek alabileceğimizi söyledim. Yaptığımız araştırmada şu anda JVM firması ile bağlantısı olan ve daha önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapmış Murat Diren'e ulaştık. Toplantıda sanki JVM firması Eskişehir'de iş yapmış gibi algılandı. Burada bir yanlış anlaşılma var. Firma değil, firmanın ortağı olan Murat Diren çalışma yaptı" demişti. (Fatih Yapar-Fatih Şendil/YENİ ASIR)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
JVM krizinde Büyükerşen’’den son nokta!
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Başkan Ercan Tatı’’yla yaptıkları ...
Ege ve İzmir için teşvik istedi
Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Başkan Tatı’’dan Sevgililer Günü çiftlerine sürpriz
Buca Belediyesi Nikah Salonu’’nda 14 Şubat Sevgililer Gününde evlenen ...
 
Bayraklı’’da heyelan krizi
Belediye tarafından Çiçek Mahallesi'nde yapımına başlandığı sırada ...
İzmir’’in 5. moloz ’‘yığınağı’’ Gaziemir’’de’…
Büyükşehir Belediyesi, 2009 bahar aylarında üç yeni döküm alanının açılmasının ...
Pekin ve Barcelona İzmir’’e komşu olacak!
Büyükşehir Belediyesi, Shangay 2010 EXPO’’sunda sergilenmek üzere Türkiye’’den ...
 
Emitt Turizm Fuarı’’nda Kuşadası’’na yoğun ilgi
İstanbul’’da devam eden 14. Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat ...
Baz istasyonları isyan ettiriyor
Bornova’’daki Atatürk, İnönü, Kızılay ve Evka-4 mahalle sakinleri ...
Gaziemir’’de kitap festivali
Gaziemir Belediyesi ve Divit Kitap işbirliğiyle ilçede ilk kez kitap festivali düzenlendi.’
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva