HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2023 Cuma - 10:14

Soyer, Kemeraltı'nda teftişte!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günlük yaşamı etkilememesi için gece başlayan ve sabaha kadar süren Kemeraltı’ndaki altyapı çalışmalarını inceledi. Gece yarısına doğru bölgeye giden Başkan Soyer, “Kemeraltı’nı kurtaracağız. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacağız” dedi.

Soyer, Kemeraltı nda teftişte!

Esnaf temsilcileri ise elli yıllık altyapı sorununa çözüm olacak çalışmayı başlatan Başkan Soyer’e cesaretinden ötürü teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırma ve bölgenin cazibesini artırma hedefi doğrultusunda Kemeraltı'nda başlatılan tarihi yatırımlar devam ediyor. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının beraber ilerlediği Kemeraltı'nda atık su, yağmur suyu ve içme suyu hatları ile aydınlatma, gerilim hatları yenileniyor, yollar beton ile kaplanıyor ve granit döşeniyor. Kemeraltı’nı sık sık ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün tarihi çarşıda saat gece yarısına yaklaşırken yürütülen çalışmaları inceledi.  Kemeraltı turuna İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Konak Mahallesi Muhtarı Tamer Yıldırım ile belediye bürokratları katıldı.

BÜYÜK BİR İŞ YAPIYORUZ
Çalışmaları yerinde görmek ve gece çalışılan bu zor işte bir nebze de olsa hem esnafa hem de işçilere moral olmak istediklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geçmiş elli yılda Kemeraltı sokaklarında halı altına süpürülen ne varsa tüm sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Gelecek 50-100 yılda Kemeraltı’nın sorunları kalkacak. Tabii ki çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Esnafımızın anlayışına çok teşekkür ediyorum. Her gün toz duman ile boğuşuyorlar. Kemeraltı’nda yaptığımız bu çalışma da onları derinden etkiliyor. Ama çok şükür esnafımız çok büyük bir anlayışla yanımızda duruyor. Sokakların altındaki bütün altyapıyı değiştiriyoruz. Altyapının ardından yol yüzeyini taşla kaplıyoruz. Büyük bir iş yapıyoruz. İşimiz hiç kolay değil” dedi.

24 SAAT YAŞAYAN BİR KEMERALTI YARATACAĞIZ
Kemeraltı’nı bir dünya markasına dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, “Kemeraltı’nı kurtaracağız; kurtarmakla kalmayacağız İzmir için kaldıraç olarak kullanabilecek bir dünya markası yaratacağız. Daha yetmez. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacağız.  Aydınlatmasıyla gece yaşayan, sadece gündüz esnafıyla değil gece ticaretiyle de canlanan bir Kemeraltı doğacak. Ve bütün dünyayı gururla davet edeceğimiz bir Kemeraltı olacak. Bu heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşattığımız bütün sıkıntılar için Kemeraltı esnafımızın, çarşıyı ziyarete gelen yurttaşlarımızın affına sığınıyoruz. Ama emin olsunlar ki çalışmalar bittiğinde onların ekmeğini büyütecek, çok daha güler yüzle hizmetlerini yapmalarını sağlayacak bir Kemeraltı’na kavuşacağız” diye konuştu.

SİYASET ÜSTÜ BİR ÇABA VAR
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale ise Kemeraltı’nın her yerinden tarih fışkırdığını belirterek, “Esnaf ekonominin kalbi. Kemeraltı da esnafın ve İzmir’in kalbi. Çok hummalı bir çalışma var. Kemeraltı’nı sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın beşiği haline getirmek için çalışıyoruz. Bu siyaset üstü bir çaba. Burada Tunç Başkanımızla ağabey kardeş Kemeraltı’na hak ettiği değeri kazandırmaya çalışıyoruz. Çocukluğumuzun Kemeraltı günlerine çok yakında kavuşacağız; biliyorum. Herkese emekleri için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

BURAYA GİRMEK CESARET İSTERDİ
Cesaretinden dolayı Başkan Tunç Soyer’i tebrik eden Kemeraltı esnafından restoran işletmecisi Yalçın Özkan “Biliyor ve görüyoruz ki Kemeraltı’ndaki çalışmalar az kaldı bitiyor. Buraya girmek cesaret isterdi. Birlikte daha güzel günler göreceğiz eminim. Bir sene dişimizi sıkacağız ama sonunda güzel bir Kemeraltı’na kavuşacağız” dedi.

ÇALIŞMALAR GECE SAATLERİNDE YAPILIYOR
Kemeraltı’nın en kritik noktalarından olan, yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu 871 Sokak’ta yürütülen çalışmalara hız verildi. Yağmur suyu, kanalizasyon ve temiz su hatları tamamlanan sokakta, haberleşme ve elektrik altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Altyapı çalışmalarının ardından kazı kapatma işlemleri başlatılacak ve yolda granit kaplama ile aydınlatma çalışmaları yürütülecek. İzmir’in gözbebeği Kemeraltı’nı hak ettiği değere kavuşturmak için en büyük adımlardan biri olarak görülen proje kapsamındaki çalışmalar, çarşıdaki işleyişi aksatmamak ve esnafı mağdur etmemek için özellikle gece saatlerinde yapılıyor.

AYDINLATMA PROJESİNE ÖDÜL
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı için hazırladığı aydınlatma projesi Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin düzenlediği “Şehirler ve Aydınlatma Yarışması”nda birincilik ödülüne layık görüldü. Kemeraltı’ndaki aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Kemeraltı’nın da içinde yer aldığı İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası 2023 adaylığı için çalışmalar sürüyor.

 
Düğüncülere müjde… Yarım grama alternatif var!
 
İzmir'de kaçak sigara operasyonuna 2 tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ege 11 Ağustos 2023 Cuma 23:14

Bir cacık olmaz izmir maalesef pislik içinde denizlere bok akıyo ama yapacak bir şey yok izmir li ye layik beter olsunlar inşallah 40 seneden beri chp . Chp Türkiye için zulüm dür chp bu ülke için bir milli güvenlik sorunu dur CHPKK el ele tutuş muş

Yorumu oyla      2      5  
sokak 11 Ağustos 2023 Cuma 14:14

Alt yapı çalışmaları cesaret ve kararlılık ister. Bu anlamda başta Sayın Başkan Tunç SOYER olmak üzere İZSU Genel Müdürlüğünü de bu anlamda tebrik ediyorum. Yapan içinde, vatandaş için de zor bir süreç. Ama yapılması da gereken çalışmalar bunlar.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer, Makedon Göçmenleri ile buluştu: İzmir barışın şehri olmaya devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası Makedonya Federasyon ...
İZSU'dan 'Zeytinalanı Plajı' açıklaması: Tehlike yok, deniz mükemmel!
Urla Zeytinalanı Plajı’ndan geçtiğimiz hafta alınan deniz suyu numunesi ...
Başkan Selvitopu'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret ve festival daveti!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Menderes'te birlik buluşması
Muharrem ayı kapsamında Menderes Belediyesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.
Başkan Çerçioğlu Çine Peynir Hali Kapalı Pazar Yeri’nin açılışına katıldı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediyesi’nin ...
Mahkeme iptal etmişti... Büyükşehir'den yeni emsal hamlesi!
Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yerel yönetimin emsal artışı getiren ...
 
Çeşme Belediyesi o plaja talip oldu!
Çeşme Belediyesi ilçe sınırları arasında yer alan Gücücek Koyu için Çevre ...
Efes Tiyatro Festivali’nde ‘ustalara saygı’ kuşağı
Selçuk’u tiyatro ile buluşturan 2. Efes Tiyatro Festivali devam ediyor. ...
'Biz Bize' gezilerinin ilk rotası Tire
Selçuklu kadınların “Biz Bize” gezileri başladı. Efes Selçuklu kadınların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva