HABERLER>SPOR
6 Haziran 2017 Salı - 08:47

Sertel'den Arda Turan'a tepki: Yazıklar olsun

Milli Takım uçağında olay çıktı. Futbolcu Arda Turan gazeteci Bilal Meşe'ye ağır küfürler edip, boğazını sıktı. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise sosyal medya hesabından Arda Turan'a tepki gösterdi. Bilal Meşe yaşananların ardından bir açıklama yaptı.

Sertel den Arda Turan a tepki: Yazıklar olsun

Makedonya ile hazırlık maçında karşılaşan A Milli Takım oyuncuları, İtalya'ya götüren uçakta olay çıktı. Milli Takım, Makedonya ile golsüz berabere kaldığı özel maçın ardından Slovenya kampı için Üsküp'ten gece özel uçakla ayrıldı. Slovenya'ya karayoluyla geçmek üzere üzere İtalya'nın Trieste kentine uçan Milli Takım'ın uçağına basın mensupları da alındı. Uçakta Barcelonalı Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye saldırısı gündemi değiştirdi.

Uçak kalkmadan hemen önce Arda Turan arka tarafa doğru yürürken Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe'ye EURO-2016 sırasındaki haberler ve özellikle prim konusunda yazılanlar nedeniyle küfür edip saldırdı. Milli Takım'ın kaptanı, gazeteciye hakarete ve küfüre varan cümleler kurdu ve fiziksel saldırıda bulunup Meşe'nin boğazına sarıldı. 

İkili arasındaki kavgayı durdurmak için yakın koltuklarda oturanlar müdahale etti. Araya girenlerin olmasına rağmen ciddi bir arbede yaşanan olay sonrası Arda Turan zor sakinleştirildi. Olaya Fatih Terim'in kayıtsız kaldığı görüldü.

"BİZ KİMDEN PARA ALMIŞIZ, KONUŞSANA ŞİMDİ!"

Bilal Meşe (62), Milliyet'in sembol isimlerinden. TRT Spor'da da TV programı yapıyor.Bilal Meşe (62), Milliyet'in sembol isimlerinden. TRT Spor'da da TV programı yapıyor.

Arda Turan, gazeteci Bilal Meşe'ye kavga sırasında şunları söyledi: "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlar da burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi. Seni bu uçağa kimler aldı. Bu ülke böyle senin gibileri uçağa alırlar tabii..." 

CHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ:  YAZIKLAR OLSUN

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise olayın gündeme gelmesinin ardından Arda Turan'a twitter hesabından yayınladığı mesajla tepki gösterdi.

Sertel yayınladığı mesajda; ''Arda Turan gazeteci Bilal Meşe'ye"Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.k." demiş. Yazıklar olsun'' sözleriyle milli futbolcuya tepki gösterdi.

Arda Turan, yaşananlarla ilgili bu sabah Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

(Savunma amaçlı değil; bilgilendirme amaçlıdır..) #tbt Yarın kalktığınızda muhtemelen haberleri görüceksiniz... Eleştiriler, kınamalar, köşe yazıları, hep beraber birbirlerine destek, planları ve devamı... DEMİŞTİM!!! Islıklandıktan sonraki röportajımda olanları unutmıycam diye (euro 2016)... Dün ilk defa Milli Takım uçağında gördüm o şahsiyetlerden birini aylar sonra. Onlar kim mi?? Biz ülkemizin formasını terletirken ve sonrasında; yalanla, iftirayla, insanların onuruna laf söyleyerek, ailevi değerlerine dil uzatıp sonra buna gazetecilik diyen kişiler. Merak etmeyin. (3 5 kişiler). Tabi alışmışlar bunları yapıp pişkince gezmeye... Neden? Çünkü düzen böyle gazeteciler ya (gazetecilik) aylar geçince unutuluyor ya.. Çocukları, gençleri, kaoslar ve krizle besleyenler; hayalleri başka yerlere taşıyanlar. Yok öyle insanın, karakterine, ailesine değerlerine laf atmak. Unutmayanı da var bunun.! Benim futbolculuğumu eleştiren gerçek gazetecilere teşekkür etmişliğim vardır haklısınız diye... Çünkü bu meslek olabilir. Ama aileme, değerlerime olmaz; gücüm yettiğince de buna izin vermiycem... Dün yaptığım doğrumuydu... Bilmem!!! Evine misafir olup, adam satıp, iftira atıp arkadan iş çeviren olucağıma... Yüzüne, bağırarak, hakaret ederek, saldırarak cevap beklerim... Belki doğru değil ama dürüstçe, onurlu, şerefli bir davranış... Ha cevap aldım mı? YOK kıvırmaca... (klasik) aylarca sayfa doldurdu; ama karşımda iki kelime yok. (gerçi yarın konuşurlar) arkamdan..!!! Bu fotoğrafta gördüğünüz çocuk hayatta iyi veya kötü ne yaptıysa bedelini ödedi; öder de.. Allah'tan başka kimseden bir şey istemedi, beklemedi.. Hesabı da kimseye vermez... Arda Turan yola çıkarken İYİ FUTBOLCU, STAR, vs... olmak için ÇIKMADI... Şerefli, onurlu bir adam olmak için, ailesine sevdiklerine sahip olmak için ÇIKTI.. Her kim Şerefime, aileme, onuruma laf etmeye kalkarsa; Allah'ın bana verdikleriyle, gücüm yettiğince karşılığını alır... iyi geceler

BİLAL MEŞE'DEN İLK AÇIKLAMA: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Milli Takım kafilesi ile gazetecileri taşıyan ve Üsküp'ten Trieste'ye giden uçakta, Ay-Yıldızlı Takımın Kaptanı Arda Turan tarafından fiziksel saldıraya uğrayan; boğazı sıkılan ve galiz küfürlere hedef olan gazeteci Bilal Meşe yaşadıklarını kendisini telefonla arayan Doğan Haber Ajansı'na şöyle anlattı:

KEMERİM BAĞLIYDI VE BAĞIRDI, "BİLAL MEEEEEŞEEE" DİYE...
"Uçağa bindik. 12-A'da oturuyordum. Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda Bilal Meşeeee diyen bağıran Arda'yı gördüm. Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra "Ben adamın....aaaaaa......kkkk..ulan" diye bağırarak yüzünde garip bir ifade gördüğüm Milli Takım'ın Kaptanı ile karşı karşıya kalmıştım. Şoktaydım. O hala ana avrat, din iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce foto muhabirimiz Vedat Danacı geldi. 

Ne yapıyorsun Arda deyip onu sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada salladığı bir yumruk boşa gitti. Aslında Vedat tuttuğu için yumruk boşa gitti. Hadise devam ederken Milli Takım antrenörü Levent Şahin hadiseye müdahale etti. Birde koruma vardı. Onu sakinleştirmeye çalışan. Korumaya da ağzına geleni söyledi. Hatta sen kim oluyorsun gibisinden laflar etti. Ben bu olaylar sürerken elimi arkaya doğru götürdüm ve hiçbir biçimde kendisine müdahele etmedim. Fatih Terim iyi ki arkaya gelmedi yoksa bu durumda, daha kötü şeyler de olabilirdi diye düşünüyorum. Bence gelmediği iyi oldu."

CUMHURİYET SAVCILIĞINA ŞUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
Bilal Meşe, olayın şokundan hala kurtulamadığını, 40 yılı aşkın meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade ederek, "Şu anda İstanbul'a dönmeyi düşünüyorum. Kalsam da Milli takım antrenmanlarına katılmayacağım zaten. Medya kuruluşlarındaki diğer arkadaşlarım da bir karar almak üzere olduklarını söylediler. Arda bana 'seni bu uçağa alanın...' diyerek ağıza alınmayacak küfürer savurduğu insanlar TFF Başkanı Yıldırım demrören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim. Sabah erkenden gazete patronum Sayın Yıldırım Demirören aradı ve sakin olmamı söyledi. Olayın 15 tanığı var. Onlar da mahkemede şahit olacaklarını söylediler. Dönüşte hemen Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım."

SALDIRI İSPANYA BASININDA
Arda Turan'ın, Milli Takım uçağında Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe'ye sözlü ve fiziki saldırısının yankıları İspanya basınına da yansımaya başladı.

Formasını giydiği Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo Gazetesi'nin internet sitesinden manşetten verdiği haberde; "Arda Turan uçakta Türk gazeteciye saldırdı" manşetini attı.

Gazete, verdiği haberde "Kendisine EURO 2016'da yaşananlar sebebi ile yalan haber yaptığını iddia ettiği gazeteciye saldırdı" diye verdi.

Bir diğer İspanyol spor internet sitesi olan 20 Minutos ise "Arda Turan gazeteciye saldırdı" manşeti ile haberi duyurdu.

La Voz de Galicia da "Arda Milli Takım uçağında gazeteciye aldırdı" manşetini atarken "Barcelonalı oyuncu hakkında çıkan haberler için gazetecinin boğazını sıktı" diye yazdı. (NTV,Haber Merkezi,DHA)

 
Otoyollara 'tek ceza' uygulaması geliyor
 
Urla Belediyesi’nden asfalt ve parke hamlesi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Engin 6 Haziran 2017 Salı 22:24

Ardayı ucaga kim aldı bi daha dusunsun derım. Vatandas olarak benım vatanımı temsıl etmesını ıstemıyorum

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 6 Haziran 2017 Salı 11:59

PARA ŞIMARTIR ADAMI.

Yorumu oyla      13      5  
KSK 6 Haziran 2017 Salı 09:41

Bu arkadaş milli takım kaptanı oluyorlar herhalde.Fatih terim gereğini yapıp kadrodan çıkarır umarım.Gazeteci yalan yazdıysa mahkemeye verseydi.Bir de gazeteci 62 yaşında ya vallahi ayıp.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte taraftar, işte şampiyon!
TFF 1. Lig Play-Off finalinde Antalya Stadı'nda Eskişehirspor'u seri penaltılar ...
Göztepe'nin final maçında yakalananlar sergilendi: Cephanelik gibi!
Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Stadı'nda oynanan Eskişehirspor- ...
Altay'da beşinci imza
Spor Toto 2. Lig ekibi Altay, iç transferde stoper Hayrullah'ın sözleşmesini ...
 
Karşıyaka'dan Mustafa Reşit Akçay hamlesi
Spor Toto 2'nci Lig'de yeni sezon öncesi en alttan en üst kategoriye kadar ...
Şampiyon İzmir'de!
TFF 1'inci Lig Play Off finalinden Antalya Stadı'nda Eskişehirspor engelini ...
Göztepe'nin kasası doldu!
Antalya'da dün oynanan TFF 1'inci Lig Play Off finalinde Eskişehirspor'u ...
 
Göztepe dipten zirveye 
Türk futbolunun 92 yıllık çınarı Göztepe, TFF 1'inci Lig Play Off finalinde ...
Altay'da Ferdi pürüzü
Spor Toto 2'nci Lig'e yükselen Altay'da iç transfer görüşmeleri sürerken, ...
Göztepe için 14 bin 700 kilometre yol yaptı!
Avusturalya'da yaşayan Göztepe taraftarı Ercan Çiçek, Göztepe'nin Süper ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva