HABERLER>GÜNCEL
12 Eylül 2023 Salı - 18:11

Şehit polis soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı!

İstanbul Kağıthane'de geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda polis memuru Hakan Telli şehit olmuştu. Korkunç saldırının ardından gözaltına alınan 37 zanlı tutuklanmıştı. Bugün ise sıcak bir gelişme yaşandı ve tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Polisin evde bulduğu hassas terazi ile ilgili soruları yanıtlayan zanlıların savunmaları ise çıldırttı. Şüphelilerden biri hassas terazi için, "Annem mutfakta kullanıyor" ifadesini kullandı.

Şehit polis soruşturmasında ifadeler ortaya çıktı!

Kağıthane'de uyuşturucu ihbarına giden polis memuru Hakan Telli'nin şehit edilmesi ve polis memuru Ahmet Yasin Çevik'in yaralanması olayına ilişkin 37 şüphelinin tutuklandığı soruşturmada, şüphelilerin sorgu ifadeleri ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre uyuşturucu ticareti ve örgüt suçlamalarını kabul etmeyen şüphelilerden biri "İkametlerinde bulunan hassas terazi" sorusunu "Annem mutfakta kullanıyordu", diğeri "Çiğ köfte dükkanımızdan kaldı" gibi iddialarıyla kabul etmedi.

Olay 25 Ağustos'ta Kağıthane'de yaşanmıştı. Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park Timi tarafından Şehit Öner Sokak üzerindeki bir adrese düzenledikleri operasyonda, şüpheliler Ozan Anucur, Diyar Anucur ve Akın Arsakay'ın polislere ateş açmaları sonucu polis memuru Hakan Telli'nin şehit olduğu, polis memuru Ahmet Yasin Çevik'in ise ağır şekilde yaralandı.

Olay yerinde şüphelilerden Diyar Anucur da ölü olarak ele geçirildi. Şüpheliler Ozan Anucur ve Akın Arsakay ise yakalandıkları anlatıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan toplam 39 şüpheliden 37'si "Suç örgütü kurmak,yönetmek ve suç örgütü üyeliği", "Nitelikli Kasten Öldürme", "Uyuşturucu Madde Ticareti" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından tutuklandı. 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

ŞÜPHELİ AVUKATI: GELENLER POLİS OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ
İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce verdikleri ifadeler ortaya çıkan şüphelilerden Ozan Anucur, "Olayda hiçbir suçum yoktur, vatani görevini yapmış biriyim. Hiçbir Türk vatandaşı, Türk polisini kasten öldürmek istemez. Silahlardan haberim yoktur. Diyar (Olay sırasında öldürülen Diyar Anucur ) köyden getirmiş satmak için, kızdım kendisine. Kendisi benim kuzenim olur, Diyar ağabeyimin psikolojisindeydi. Hiçbir örgütle alakam yoktur, uyuşturucu madde satmıyorum, kimseyi öldürmedim. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Barut izinin alınmasını ısrarla istediğini ancak kimsenin almadığını da ifade eden Anucur, "Her ne kadar dijital materyallerde silahla resmin olsa da hayatımda 1-2 defa resim çektirdim. Bu da onlardan biridir. Suçsuzum, serbest bırakılmamı istiyorum" şeklinde konuştu.

Anucur'un avukatı da olay yerine gelenlerin kendilerinin polis olduklarını söylemediklerini, müvekkillerinin gelenlerin hasımları olduğunu düşündüklerini, silahı kullanan kişinin ise Diyar Anucur olduğunu savunarak serbest bırakılmasını istedi. 

Şüpheli Akın Arsakay ise olayı Diyar Anucur'un gerçekleştirdiğini öne sürerek "Diyar beni arayıp çalışmak için çağırmıştı. Eve gittiğimde öyle silahların olduğunu gördüm, sonradan haberim oldu. Diyar'ın yanında kalmak zorunda kaldım, zor durumdaydım. Elime silah almadım" şeklinde konuştu.

EVDE BULUNAN HASSAS TERAZİLER SORULDU
Şüpheli Göksel Doğan evde ele geçen hassas teraziyi annesinin mutfakta kullandığını öne sürerek olayla alakasının olmadığını söyledi.

Şüpheli Eyüp Şafak Altın ise kuaför olduğu için evinde amonyak bulunduğunu belirterek "Diğer şüphelilerle alakam yoktur. Ek iş olarak kuryelik yapıyorum" diyerek bazen uyuşturucu madde kullandığını ancak suçsuz olduğunu belirtti.

Şüpheli Eyüp Şafak Altın ise kuaför olduğu için evinde amonyak bulunduğunu belirterek "Diğer şüphelilerle alakam yoktur. Ek iş olarak kuryelik yapıyorum" diyerek bazen uyuşturucu madde kullandığını ancak suçsuz olduğunu belirtti.

Şüpheli İbrahim Tacar da evinde bulunan hassas teraziyi, çiğ köfte dükkanında kullandıklarını, ele geçen uyuşturucu maddenin ise yeğenine ait olduğunu iddia etti.

Şüphelilerden Cüneyt Sarıova, "Bu eşkiyaları tanımıyorum. Uyuşturucu bağımlısı olduğum için böyle oldu. Ben başka yerde oturuyorum" diye konuştu. Şüpheli Yusuf Süsli, evinde ele geçirilen 1 gram uyuşturucu maddeyi geceden içtiği maddeden kaldığını öne sürdü.

Şüpheli Harun Bakaç ise diğer şüphelilerle husumeti olduğunu, uyuşturucu kullandığı için evinde uyuşturucu madde çıktığını belirterek suçsuz olduğunu söyledi.

TANIK VE MAĞDURLAR ÜZERİNDE BASKI KURMA ŞÜPHESİYLE TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ
Mahkeme 28 Ağustos tarihli kararında, şüpheliler Ozan Anacur ve Akın Arsakay'ın olay tarihinde polis memuru Hakan Telli'yi fikir ve eylem iş birliği içerisinde, uzun namlulu silahlarla şehit ettikleri, diğer memur Ahmet Yasin Çevik'in hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verdikleri belirtildi.

Suç örgütüyle bağlantılı olan evlerde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucuve uyarıcı maddeler, hassas terazilerin ele geçirilmiş olması, şüphelilerden Görkem Doğan ile Kadir Taşdemir'in örgüt adına motosikletle kuryelik yaptıkları, şüphelilerin dijital materyallerinde silah ve benzeri aletlerle fotoğraflarının bulunduğu da kaydedildi.

Mahkeme gerekçesinde, şüphelilerin delilleri yok etme, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı kurma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdiği belirtildi. (DHA)

 
Gübre serpme makinesine sıkışan çiftçi yaralandı
 
Tariş İncir Birliği'nin kuru incir alım fiyatı zamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gübre serpme makinesine sıkışan çiftçi yaralandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde gübre serpme makinesine sıkışarak yaralanan ...
Dalgalara kapılan çocuktan acı haber!
İstanbul'da Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda yüzerken dalgalara kapılıp kaybolan ...
Ev sahibi-kiracı kavgası cinayetle bitti
İstanbul Esenler'de iddiaya göre Selahattin D., kira nedeniyle tartıştığı ...
 
Tatil için gitmişti... Ölüme denizde yakalandı!
Yunanisyan'ın Simi Adası’nda tatil yaparken girdiği denizde kalp krizi ...
Uzmanından adaylara öneri: Açığı daha fazla olan bölümleri tercih edin
YKS 2023 sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen adaylar kayıt işlemlerini ...
Balkanlar siyasette ses veriyor: Biz de varız
Türkiye çapında yürütülen çalışmalar sonrasında İzmir’de nüfus ağırlığı ...
 
MSB duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesine taciz ...
İzmir'de FETÖ avı... 8 zanlı tutuklandı!
İzmir merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
Hac ön kayıtları yarın başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıtlar ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'No bebek yes hayat!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu hafta Avrupa için çok kritik…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva