HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2016 Cumartesi - 17:59

Şehit babasından bakana sitem: Aslanları...

Diyarbakır'da şehit düşen Özel Harekat polisi 28 yaşındaki Kenan Ardıç, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. 'Ağlamayın' diye bağıran şehidin babası Cemal Ardıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Aslanları çakalları boğduruyorsunuz" diye sitem etti.

Şehit babasından bakana sitem: Aslanları...

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 1 Ocak günü saat 11.00’de polis ve askerlerin ortaklaşa sürdürdüğü operasyonda PKK’lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 26 yaşındaki evli bir çocuk babası Özel Harekat Polisi Kenan Ardıç şehit oldu, 1 polis ve 1 asker de yaralandı. Tedavi altına alınan Erzincan Emniyet Müdürlüğü özel harekat şubesinde görevli polis memuru 47 yaşındaki Erzurumlu Orhan Dilekci de hastanede şehit oldu.

Şehit polis memuru Kenan Ardıç’ın cenazesi Diyarbakır’daki tören ardından uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na getirilip son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesini havaalanında Vali Alim Barut, Emniyet Müdürü Turay Çalışkan ailesi ve meslektaşları karşıladı. Şehidin cenazesinin uçaktan indirilmesi sırasında yakınları feryadı yükseldi. Bu sırada yüksek sesle ’Ağlamayın’ diye bağıran şehidin babası TCDD işçisi Cemal Ardıç, "Bu vatanı Apo’nun çapulcularına bırakmayacağız. Bu dünya var oldukça bu vatan, bu bayrak bizim. Ağlamayacağım. Benim yavrum şehit. En yüksek mertebeye ulaştık. Bir Kenan gider Gökhan gelir. Bizde yiğit çok. Allah belasını versin onların. Koçum geliyor, yavrum geliyor" diye bağırdı.

Şehidin parkasını giyen kardeşi Gökhan, kız kardeşi Esma ve annesi Zeliha’yı yakınları yalnız bırakmadı. Fenalık geçiren şehit annesi Zeliha Ardıç ve kız kardeşi Esma’ya hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Şehidin eşi İmran Ardıç’ı da kadın polisler teskin etmeye çalıştı.
Havaalanından alınan cenaze konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilerek morga konuldu. Burada şehidin naaşı yakınlarına gösterildi. Ardından helallik alınmak üzere Diriliş Mahallesi’ndeki babasının evinin önüne götürüldü. Burada da dualar eşliğinde Ulu Camii’ne getirildi.
 
‘ASLANLARI ÇAKALLARA BOĞDURUYORSUNUZ’
Ulu Cami’de ikindi namazı sonrası şehit polis için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile şehidin babası Cemal Ardıç, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Cenaze namazı öncesi şehit babası Cemal Ardıç şehidin tabutuna sarıldı. Kardeşi Gökhan Ardıç ise ağabeyinin parkasını üzerine örterek, "Üşümesin" diye konuştu. Şehidin babası Cemal Ardıç cenaze için kente gelen ve camide kendisine başsağlığı dileyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, "Aslanları çakallara boğduruyorsunuz başkanım" diye seslendi.
 
Kılınan cenaze namazı ardından, silah arkadaşları tarafından cami çıkışına kadar bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutu cenaze aracına konularak Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Polis Şehitliği’ne götürüldü. Şehidin cenazesinin götürülmesi esnasında binlerce kişi terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak, terörü lanetledi. Şehit polisin cenazesi şehitlikte gözyaşı ve dualar arasında toprağa verildi.
 
Zeliha ve Cemal Ardıç çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Kenan Ardıç’ın 2012 yılından bu yana Erzincan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. Diyarbakır’a 25 gün önce gönderilen Kenan Ardıç burada şehit düşerken,  2 yaşındaki oğlu Egemen yetim kaldı.
 
 
SİLAH ARKADAŞLARI OMUZLARINDA TAŞIDI
Öte yandan aynı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Orhan Dilekci’nin cenazesi uçakla Erzurum’a getirildi. Evli 3 çocuk babası Dilekci’nin cenazesi bugün saat 13.00’da özel bir uçakla Erzurum Havalimanı’na getirildi. Buradan Adli Tıp Morgu’na götürülen Dilekci’nin Türk Bayrağına sarılı cenazesini polis tören mangasına bırakmayan özel harekat timleri arkadaşlarını omuzlarına alarak morga götürdü.Evli ve 3 çocuk babası Orhan Dilekci, yarın öğlen kılınacak cenaze namazının ardından baba ocağı olan Çağlayan mahallesindeki mezarlığa defnedilecek.
 
ŞEHİT BABASI: MİLLETİMİZ SAĞOLSUN
Diyarbakır’dan şehit haberini alınca Erzurum’a gelen ve merkez Yakutiye ilçesine bağlı Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki kardeşinin evinde tavziyeleri kabul eden 10 çocuk babası Şehit polis memuru Orhan Dilekci’nin babası Mehmet Dilekci şehit oğlu ile en son dün telefonla görüştüğünü söyledi. Baba Dilekci, "Oğlumun saat 15.30’da yaralı, saat 17.30’da da şehit haberini aldık. En son kendisi ile dün saat 10.00’da telefonla görüştüm. ’Nasılsın oğlum’ diye hatırını sordum, ’Baba yemek yiyorum, 11’de vardiyeye gideceğim’ dedi. Kendisine ’oğlum dikkatli ol, oralar nasıl’ dedim. O da; ’eskiye göre biraz düzeldi, iyileşmeler var’ dedi. ’Allah yardımcın olsun’ dedim ve telefonu kapattık. Milletimizin başı sağolsun" dedi.
 

 
Sur'da hain saldırılar: 11 asker yaralı
 
Havada büyük panik: Uçağa yıldırım düştü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adnan 2 Ocak 2016 Cumartesi 20:28

cok dogru soylemissin dayi.....aslanlari cakallara yediriyoruz

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sur'da hain saldırılar: 11 asker yaralı
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı ...
Büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçırınca hastanelik oldu
Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiyeyi ...
İzmir Barış Bloku: Tarihi, kültürel ve doğal miras yıkımına hayır!
Türkiye’nin Doğu ve Günaydoğu bölgelerinde süren sokağa çıkma yasaklarının ...
 
63 sefer daha iptal, yolcular yine perişan
İstanbul'da son 3 gündür etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilemeye ...
Flaş! Ankara'daki 'canlı bombalar' tutuklandı!
Ankara'da eylem hazırlığındayken yakalanan IŞİD mensubu iki canlı bomba tutuklandı.
İzmir Ekrem Pakdemirli’yi uğurladı…
Manisa'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakan Yardımcılarından ...
 
Dikkat: Ege Denizi için fırtına uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu.
Diyarbakır’da gözaltına alınan 24 aydın için kampanya!
Yılın son günü Diyarbakır'a varan ve Bodrum, Muğla, Ankara, Adana ve Urfa'dan ...
İzmir ve Manisa'da yürek yakan veda: Oğlum nereye gittin?
Terör saldırısında şehit düşen polis memuru Erol Aktürk'ün cenazesi Manisa'daki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva