HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2022 Cuma - 13:20

Sandal'dan kongre öncesi dikkat çeken çıkış: Bayraklı'yı deney tahtası yaptırmayız!

13 Mart tarihinde gerçekleşecek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Bayraklı; Bornovalı, Karşıyakalı siyasetçilerin geçmişte o mahallelerde kaynaklanan nedenlerden ötürü siyasal deney alanı değil. O konuda netiz. Bayraklıyı yönetecek, idare edecek insanlar Bayraklı’da var. Bayraklı kendi iradesini ortaya koyacak” dedi.

Sandal dan kongre öncesi dikkat çeken çıkış: Bayraklı yı deney tahtası yaptırmayız!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, SONSÖZ TV programında bu hafta sonu (13 Mart) gerçekleşecek Bayraklı İlçe Kongesi seçimleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kongre heyecanı yaşayan Bayraklı’da, mevcut ilçe başkanı Pınar Susmuş'un ilçe yönetiminden 10 ismin istifa etmesi ile birlikte görevden düşürülmesi sonrası tepkiler üst üste gelmiş ve tartışmalar yaşanmıştı. İlçe başkanlığı koltuğu için Samed Tekin ve Mehmet Yılmaz'ın ardından Serdar Sandal'ın desteklediği iddia edilen CHP Parti Meclisi eski Üyesi Didem Gültekin de adaylığını duyurmuştu.

BAYRAKLI İRADESİNİ ORTAYA KOYACAK!
Gelinen süreç içerisinde kongreye 2 gün kala değerlendirmelerde bulunan Başkan Sandal, Bayraklı’nın siyasal deney tahtası haline dönüştürülmesine izin vermeyeceklerine dikkat çekerek,“Tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum… Örgütün içinden gelen, bu işleri bilen arkadaşımıza destek oluyoruz demek haksızlık olur. Biz isteriz ki Bayraklı’nın nasıl kent kimliğin konuşuyorsak ve nasıl bizi vatandaşın bazı söylemleri rahatsız ediyorsa yani ben aslında Bornova’dayım evim Bayraklı’da kaldı, aslında Karşıyakalıyım evim Bayraklı’da kaldı gibi genel bir algı var… Negatif, kentin hak etmediği değerleri kente yükleyip Bayraklılıyım demeyi zulüm hale getiren söylemler var. Biz de diyoruz ki bu kent İzmir’in kurulduğu kent, yeni kent merkezi, dinamizmiyle, insan potansiyeliyle, kadınlarıyla, gençleriyle İzmir’in göz bebeği... Çok kıymetli. Aynı işlemi siyasette de düşünüyoruz. Bayraklı; Bornovalı, Karşıyakalı siyasetçilerin geçmişte o mahallelerde kaynaklanan nedenlerden ötürü siyasal deney alanı değil. O konuda netiz. Bayraklıyı yönetecek, idare edecek insanlar Bayraklı’da var. Bayraklı kendi iradesini ortaya koyacak. Örneğin Bornova ilçemizden 3 vekil var Bayraklı’dan sıfır.... Neden? Bizim haklarımızı savunacak, bizimle bir olacak, bizim kahvelerimizde oturacak arkadaşlara, vekillere ihtiyacımız yok mu? İle bir tane yönetici götürüyoruz. Öbür taraftan 3 – 4 tane gidiyor. Bayraklı da insanlarımız yok mu?” diye sordu.

RÖVANŞA HAZIRLANANLAR VAR
Kendisinin delegeden yana olduğuna vurgu yapan Başkan Sandal, “Ben Bayraklı’dan tarafım. Delegeden yana tarafım. Bayraklı’nın siyasal olarak özgürleşmesine ve kendi dinamikleriyle bu işi yapmasından tarafım. Ben şuna itiraz ediyorum. Tarlada emeği olmayan harmanı tarumar etmeye kalkıyorlar. Ettirmeyiz kardeşim. Ne delege ne üye ne de Bayraklılı yurttaşlarımız ettirmez. Hepsi çekilsin yeni bir arkadaş çıksın hep beraber destekleyelim dedik. Çünkü profillerin arkasındaki güçler önemli... Rövanşa hazırlanan arkadaşlar var. İlk basın açıklamamda biz diyor 35 kişi geldik, bir grup arkadaşa gelmeyin dedik. Ekmekleriyle oynamak istiyormuşuz gibi Başkan’la ilgili negatif eleştiri yaptılar. Ama yanı başında duran arkadaşın eşi belediyemizde şoför... Olsa ona olurdu? Onlar hakkında bir işlem mi var? Yok. Bayraklı’da güçlü örgüt, başkan istiyoruz. Örgütü tanıyan, bilen, kendi belediyesiyle, örgütüyle kol kola giren aday güçlü adaydır. Onun dışındaki her şey burayı bir deney tahtası olarak görmekten ibarettir. Karşı çıktığımız şey kent kimliği gibi burada siyasal kimlikle ilgili bir mesele olmasıdır” dedi.

İTHAL DİYENLER, SİYASETTEN UZAKLAR!
Bayraklı’da son olarak adaylığını açıklayan ve Başkan Sandal’ın desteklediği aday olduğu iddia edilen Didem Gültekin hakkında konuşan Sandal, “Bu partide uzun yıllar görev yapmış bir arkadaşımız... Alnından öpüyorum, neden? Vekilinizin, belediyenizin olduğu yerde il, ilçe örgütlerinde çalışmak çok kolay. Onların olmadığı yerde o partinin bayrağını dalgalandıran bütün örgüt yöneticilerine şükranlarımı sunuyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Aslında bu insanlara ithal diyerek bu örgütle bağınızın ne kadar koptuğunu, ne kadar siyasetten uzak olduğunuzu, ne kadar kibirinizle hareket ettiğinizi itiraf etmiş oluyorsunuz. 34 yaşında siyaset bilimini bitirmiş bir genç, belediyesinin ve vekilinin olmadığı yerlerde çalışmış. Parti meclisinde görev yapmış, gençlik örgütlenmesinde bulunmuş. Ve kamusal işler parti söz konusu olduğunda elinin tersiyle itmiş bir arkadaşa ithal diyorsanız CHP’li olarak ahlakınızda ve vicdanınızda bir sıkıntı vardır. Biz şimdi Hakkari’deki Van’daki örgütüne ne diyeceğiz? Zaten biraz had olsa üst organlarda görev yapmış partiliye dil uzatmaz. Bunlar öyle bir hale geldi ki havuz medyasını bile bu işin tetikçiliğine soyundurdular. Bu mudur partililik? Ben havuz medyasıyla uzlaşan, siyasal deney alanı olarak gördükleri alana karşı delegemle, vatandaşımla beraber el ele kol kola olurum. Delege, parti üyeleri tarafından mahallelerinde seçilmiş arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşların baskılardan dolayı farklı gerekçelerle eğilebileceklerini söylemek delegeye saygısızlıktır. Bunlar CHP üyesi. Bunlar bu siyasal rejimde her şeyin karabasan gibi çöktüğü dönemde parti üyeliklerinden kaçmamış delegeler. Bu delegelerin bir şeye yenik düşeceğini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Bizim delegemiz onurludur, durması gereken yeri bilir” şeklinde konuştu.

Didem Gültekin’in belediyedeki işinden ayrıldıktan sonra geçimini nasıl sağlayacağı konusunun merak edilmesi üzerine yanıt veren Sandal, “Arkadaşımıza bu soru çok geldi. Kendisi ailesinin arkasında olduğunu, buna yetecek maddi gücünün olduğunu dile getirdi. Bu görevi örgütüyle ilgili üzerine düşen tarihi bir görev olmasından kaynaklı kabul ettiğini beyan etmiş durumdadır, gerisi laf-ı güzaf...” dedi.

BEN ROZETİMİ ÇIKARMAM KARDEŞİM!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, Bayraklı’da yapılacak olan kongre öncesi delegeye baskı olduğunu söylemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sandal, “Atila Bey itiraf etsin. Ben partiliyim. Ben basın önünde ne partimin iç işlerini konuşurum ne de sayın vekilimiz hakkında beyanda bulunurum. Serdar Sandal CHP’li mi, örgütün farklı kademelerinde görev almış mı, referandumlarda vs... bulunmuş mu, Bayraklı kuruluşunda ilçenin ilk atmalarını yapan isim mi, parti adına kamu görevi yapıyor mu, ‘karışma’ ne demek ya? Sen örgütle bağını kopar diyor. Ben örgüt seçimi yokken defalarca söyledim. Ben rozetimi çıkarmam dedim kardeşim! O rozeti çıkarmadığım için tarafsız hizmet veriyorum. Ben o yüzden hizmetimi farklılaştırmıyorum. Diyorum ki hiç kimse aç yatağa girmeyecek. Her çocuk okula gidecek. Ama ben bunu bu rozet sayesinde yapıyorum. Arkadaşlarımızın kaçırdığı şey bu” açıklamasında bulundu.

ÖRGÜT DE BELEDİYE DE HEPİMİZİN!
Medyada yer alan Bayraklı’ya ilişkin eleştirel haberler hakkında konuşan Başkan Sandal, “Rahatsız olmuşsa doğru bir iş yapmışız” diyerek şunları söyledi:

“ Bu insanların yüzde 90’ı ismi yok yaylasında koyun satıyor. İsmi yok tarlalarında bunların 500 koyunu var, isteyene dağıtıyorlar. Başkan yapıyor diyorlar ya ben nelerin olduğunu biliyorum. Burada mesele şu; insanlar işe girmek için partiden istifa ediyor. Sözleşmeli personelimize büyük olasılıkla memuriyet hakkı gelecek dimi? Biri de feragat ediyor. Sence bu delegemizin vicdanında nasıl yankılanıyor. Kırıldıkları şey, üzüldükleri şey bu. Bayraklı, Bayraklılarındır. Örgüt hepimizin, belediye de hepimizin... Biz temel değerlerimize saldırı olduğu için bu pozisyonu alıyoruz. Yoksa kim gelirse gelsin çalışırız. Ama güçlü örgüt örgütünü büyütendir. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Tek derdimiz var genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı... Muharrem İnce’den 101 bin oy mu aldık, şimdi de güçlü bir örgütle 150 bin oy alacağız. İşte bizim derdimiz bu...”

BU GÖREVE KİM GELİRSE GELSİN…
Oluşturulan algı için kaotik tanımını yapan Başkan Sandal, bu süreçte önemli olanın kol kola girmek olduğuna vurgu yaparak, “Kim gelirse gelsin. Partinin bir tahammülü var. Kime soruyorlar? Büyükşehir Başkanımıza soruyorlar... Sonra genel değerlendirmeyi MYK’da yapıyorlar ve parti meclisimizde onaylanıyor. Bunun dışındaki zincir doğru mu? Bunu örgütümüz bilir. Kaotik bir hava oluşturuyorlar. Önce partimizi mahallede kavga ettiriyoruz, arkadan geliyor ilçede delegemizi kavga ettiriyoruz vs. Boş, gereksiz bir enerji... Ben görevimi yapacağım, onlarda örgüt olarak  görevlerini yapacak. Bizim de derdimiz bu süreçte kol kola gitmek...”

DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ HASTALIKTIR
Başkan Sandal, “2024 yerel seçime giderken örgütü dizayn ederek, kontrol altına almaya çalışan yapı mı hedefliyor?” sorusuna “Buradan bu sonuç çıkıyorsa bu cidden akıl tutulması. Benim siyasal anlayışımda hiç olmadı. Sendikayla anlaşalım demiyorum, haklarını arasınlar istiyorum. Ya da bir gencimiz bizi eleştirdiğinde susturamazsınız diyorum. Derdini söyleyecek. Dikensiz gül bahçesi hastalıktır, bizim böyle bir hastalığımız yok. Siz işinizi doğru yapmazsanız Büyükşehirle, ille uyumunuz yoksa kamuoyunla rahatsızlığınız varsa kim sizi tutabilir?” diye yanıt verdi.

DELEGENİN EVET DEDİĞİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEYİZ
“Örgüt bu kongreyle beraber ne kadar özgürleşecek?” sorusuna delege adına söz söyleme hakkının olmadığına değinerek cevap veren Başkan Sandal, “Burada delege adına söz söyleme hakkım yok. Delege karar verecek. Yaşanılanlara bakacak... Bu arkadaşlara delege ol dendiğinde bu kentle ilgili gidin, doğru kararlarda bulunun diye oy veriliyor. Bu arkadaşların aklına, sabrına, duruşuna göre oy veriyorlar. Biz de bu arkadaşlarımızın kararına göre oluşacak işe evet diyeceğiz. Delegenin evet dediği bir şeye hayır demeyiz” dedi.

VATANDAŞIN, BELEDİYENİN MENFAATİ NEYSE O!
Siyasi yönelimi hakkında net bir duruş sergileyen Sandal, Bayraklı Belediyesi’nde çalışan vatandaşların farklı siyasi yönelimleri olmasının hiçbir soruna meyil vermeyeceğine vurgu yaparak böyle bir algı yaratanları kınadığını belirtti ve şunları ekledi:

“Biz çalışanlarımızın bir ekmeğini iki ekmek yaptık. Maaş dengeleme çalışmaları yaptık. He evet, işe gelmeyen arkadaşların işlerini sonlandırdık. Haksız yere maaş alan kişilerde düzenleme yaptık. İmtiyazlı bir sınıf vardı onu düzelttik. Onlarda bizi geçmiş imtiyazlarından dolayı eleştirdiler. Ben doğru neyse onu yaparım. Bu işi yaptığımda dedikodunun olacağını bilirim ama benim varlığımın gerekçesi de buna direnmek zaten... Niye arkadaşların ekmeğiyle oynayayım. Onların ekmeği ailesinin de rızkı... Birinin işine son vermek sadece adamın belediyeyle bağını kesmek olmuyor. Çalışanımızın ücretini zamanında nasıl veririz diye bakıyoruz. Geciktirirsek ekonomik dengesini alt üst ederiz. Bizim işçiyle derdimiz yok. Nasıl kol kola olduğumuzu depremde gösterdik. Ben arkadaşlarımla kahvaltı da yapıyorum. Orada da söyleyeceklerimi söyledim. Beraberlik, birliktelikten bahsettim. Olmayan işleri anlatarak algı yaratarak geçmişte bunu becermenin cesaretini bir daha gösteriyorlar. Sabaha kadar hoplayın zıplayın. Vatandaşın belediyenin menfaati neyse o...”

MERAK EDİYORSAN SEN DE GEL DİNLE...
Parti ve örgütü hakkında gerektiğinde görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Sandal, bu duruma karşı eleştiri getirenlere şu yanıtı verdi:

“Ben partimizin kanaat önderleriyle, temsilcilerimizle konuşuyorum. Partimiz ve örgütümüz dışında da hiçbir şey konuşmuyoruz. Bazen de arkadaşlar başkanı ziyaret etmiş diyorlar. Sen belediye başkanının kendi örgütünün temsilcileriyle sohbet etmesinde nasıl bir sıkıntı görüyorsun? Sen de gel, seninle de görüşelim. Eleştiren arkadaşlara söylüyorum. Arkadaşlarla konuşurken sen de dinle o zaman...”

 
Vali Köşger İKÇÜ'den müjdeyi verdi!
 
Davutoğlu'ndan Soyer'e ziyaret: İzmir bizim ufuk şehrimiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Divan Kurulu spor tesislerini gezdi
Yeni seçilen Karşıyaka Spor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu, Karşıyaka Belediyesi’nin ...
'Mahallemizin kadınları' Amerika’daki festivalde yarışacak
2018’de Seferihisar’da başlatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Uzmanlar uyardı: O yaşı geçen herkes...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı Türk Kolon ...
 
Torbalı'da asfalt harekatı
Alt yapı çalışmalarının bittiği sokak ve caddelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Karla mücadelede büyükşehir teyakkuzu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri 24 saat içinde ...
Büyükşehir 3 yılda 5 bin çocuğun hayatına dokundu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8-10 yaşları arasındaki çocukların sportif ...
 
Konak’ın Gençlik Meclisi ilk kez toplandı
Konak Belediyesi Gençlik Meclisi, ilk toplantısının ardından başkanını ...
İzmir Körfezi'nde temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “daha temiz bir İzmir” için başlattığı ...
Bayraklı’nın ‘Mandolin Orkestrası’ büyüledi
Bayraklı Belediyesinin, Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva