HABERLER>GÜNCEL
27 Eylül 2023 Çarşamba - 21:24

Pınar Damar davasında yeni gelişme!

İstanbul Bağcılar'da kayıp olarak aranırken cansız bedeni bulunan Pınar Damar'ın öldürülmesiyle ilgili Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda, genç kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Pınar Damar davasında yeni gelişme!

 

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Pınar Damar'ın (32) ağaçlık alanda ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan sanığın "nitelikli cinsel saldırı", "kadına karşı kasten öldürme" ve "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Metin Aydın ile tarafların avukatları katıldı. Ölen Pınar Damar'ın ailesi de duruşmada hazır bulundu.

Pınar Damar'ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu rapor hazırladı. Raporda Pınar Damar'ın ölüm öncesi cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Ayrıca Pınar Damar üzerinden alınan meni lekesine ait genotip özelliklerin Metin Aydın'ın genotip özellikleri ile uyumlu olduğu kaydedildi. Damar'ın tırnaklarından elde edilen DNA profilinin de sanıkla uyumlu olduğu tespit edildi. 

TANIKLAR DİNLENDİ 
Duruşmada tanık olarak dinlenen E.A, maktul Pınar Damar ile ilkokuldan arkadaş olduklarını belirterek, "Sanık ile maktulün akrabalık ilişkisi dışında bir ilişkisi yoktur. Pınar ile sanığın konusunun geçtiği özel konuşmalarımız olmadı." dedi.

Tanık B.B. de Damar'ın çocukluk arkadaşı olduğunu kaydederek, "Pınar Damar'ın sanık Metin'i sevgilisi gibi görme ya da bu tarz ilişkilerinin olması gibi bir durum yoktur. Pınar sanığı ağabey ya da baba gibi görüyordu." diye konuştu.

Söz verilen sanık Aydın'ın avukatı Servet Altundağ, aleyhe olan tanık beyanlarını kabul etmediklerini ifade ederek, "Maktul olay yerinde 39 saat kalmıştır. Ölümünden sonra da istismara uğrama ihtimali vardır. Bu hususun araştırılmasını, keşif yapılmasını ve olay yerinde tespit edilen çakmak, peçete gibi materyallerde inceleme yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosya kapsamı ve mevcut delil durumunu dikkate alarak sanık avukatının taleplerinin reddine karar verdi.

Dava dosyasının mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar veren heyet, sanık Aydın'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bağcılar'da 19 Temmuz 2022'de ağaçlık alanda ölü bulunan Pınar Damar'la ilgili ablası müşteki Kezban Bahar Damar tarafından kayıp başvurusunda bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, sanık Metin Aydın'ın gece saatlerinde aracıyla geldiği yere maktulün cesedini bıraktığı kaydediliyor.

Sanığın savcılıktaki savunmasında, maktule karşı cinsel saldırıda bulunmadığını öne sürdüğü, ancak Adli Tıp Kurumu raporunda maktulün eteğinde bulunan lekede tespit edilen DNA ile Metin Aydın'ın DNA'sının eşleştiğine yer veriliyor.

İddianamede, sanık Metin Aydın'ın, "nitelikli cinsel saldırı", "kasten öldürme" ve "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıldan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

 
TFF'den Olimpiyat Stadı kararı!
 
THY'nin seferlerine grev engeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'hicaz yolsuzluğu" açıklaması!
Diyanet İşleri Başkanlığı, "Diyanet'te hicaz yolsuzluğu" iddialarına ilişkin ...
Can salında can pazarı!
İzmir açıklarında, 151'i Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri ...
Fidan, Ermeni mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile telefonda görüştü.
 
Büyükelçilerden Erdoğan'a güven mektubu!
Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Norveç'in Ankara Büyükelçisi ...
Bakan Kacır'dan TEKNOFEST İzmir'de gençlere müjdeler!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
TEKNOFEST İzmir'de 'Deneyap Makeathon Yarışması' finali!
TEKNOFEST İzmir kapsamında, Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencilerine yönelik ...
 
İzmir'de 1 haftada 17 kaçakçılık operasyonu!
İzmir'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen 15 operasyonda yakalanan ...
Yorgancılar'dan annesine son veda!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın ...
Bergama'daki yangın kontrol altında!
İzmir'in Bergama ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva