HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2024 Cuma - 10:58

Özel'den Süper Kupa açıklaması: İzmir’in hak ettiği derbiyi Riyad’a götürdüler!

CHP, İstanbul'da aday lansman tanıtım toplantısı düzenliyor. CHP Lideri Özgür Özel, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe-Galatasaray'ın oynayacağı Süper Kupa maçına değinen Özel, "İstanbul’un, İzmir’in Türkiye’nin hak ettiği son derbiyi Riyad'a götürüyor ve orada Gazi Mustafa Kemal’i utanmadan pazarlık konusu yapmaya niyetleniyorlar sonra biz çıkıp her şeyden sen sorumlusun da bu konuda neden sorumlu değilsin diye sorduğumuzda açıklama yaptırıyorlar cumhurbaşkanımızın bu konuda bir dahli yok, bunu kulüplere sorduk biz yaptık diye" dedi.

Özel den Süper Kupa açıklaması: İzmir’in hak ettiği derbiyi Riyad’a götürdüler!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu lansman toplantısı düzenliyor. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen lansmanda yerel seçimlerde yeniden aday olacak olan İmamoğlu, "Tam yol ileri" sloganıyla seçim çalışmalarını başlatacak.

Lansmana katılan CHP Lideri Özgür Özel, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZEL: İMAMOĞLU’NUN YENİDEN BEŞ YIL HİZMET VERMESİ İÇİN BİR ARADAYIZ

Özel'in sözlerinden satır başları:

“Napolyon’un bana dünyayı verseniz ona başkent yaparım dediği şehirde, Fatih Sultan Mehmet’in çağ açıp çağ kapattığı şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ziğneti dediği şehirde beş yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden beş yıl hizmet vermesi için bir aradayız.

Bir ülkenin olabilmesi için o ülkenin ordusunun sınırlarını koruması ve bir sözleşmesi olması lazım. Bir sözleşmemiz var. Hepimizin üzerinde mutabık olduğu bir anayasamız yok ama ilk dört maddesinde mutabık olduğumuz bir anayasamız var. O anayasa, değiştirilene kadar hepimizi bağlıyor. Eğer siz o anayasanın bir maddesini yok sayarsanız başka birinin de başka bir maddeyi yok sayma tartışmasını kabul edersiniz.

Burada iki büyük ailenin temsilcileri var. Birisi Cumhuriyet Halk Partisi ailesidir, diğeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu iki ailenin ortak bir çocuğu var: Tayfun Kahraman. Burada Tayfun Kahraman nezdinde, Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı, Çiğdem Mater’i selamlamak isterim.

Bu insanlar her biri temsil ettikleri meslek grubu yöneticileri olarak Gezi Platformu’nda yer aldılar. Bu insanlar dönemin başbakanıyla görüşmek istediler. Gezi’de bir kişinin daha burnunun kanamaması için çaba sarf ettiler. Bunun için altı madde istediler. Ne istiyorlardı: Ağaçları kesmeyin diyorlardı. Gezi Parkı’nı kesip yerine Topçu Kışlası yapmayın, AKM’yi yıkıp yerine AVM yapmayın, gençleri nezarethaneye atmayın diyorlardı.

Bugün Gezi Parkı yerinde duruyorsa Mücella Yapıcı sayesinde, Can Atalay sayesinde, Mine Özerden sayesinde duruyor. Bugün AKM, AKM olarak duruyorsa arkadaşlarımız sayesinde duruyor.

Bu insanlar her biri temsil ettikleri meslek grubu yöneticileri olarak Gezi Platformu’nda yer aldılar. Bu insanlar dönemin başbakanıyla görüşmek istediler. Gezi’de bir kişinin daha burnunun kanamaması için çaba sarf ettiler. Bunun için altı madde istediler. Ne istiyorlardı: Ağaçları kesmeyin diyorlardı. Gezi Parkı’nı kesip yerine Topçu Kışlası yapmayın, AKM’yi yıkıp yerine AVM yapmayın, gençleri nezarethaneye atmayın diyorlardı.

Bugün Gezi Parkı yerinde duruyorsa Mücella Yapıcı sayesinde, Can Atalay sayesinde, Mine Özerden sayesinde duruyor. Bugün AKM, AKM olarak duruyorsa arkadaşlarımız sayesinde duruyor.

Şimdi diyorlar ki bunlar bize darbe yapmaya çalıştılar. Mahkeme salsa da salmam diyor. Her şeye ben karar veririm diyor. Ama İstanbul’un iki güzide takımı 100’üncü yılın son derbisini oynayacak. Alıp onları Riyad’a götürüyorlar. Sanki bilmezmiş gibi onlar gelince Anıtkabir’e gitmiyorlar. Sanki bilmezmiş gibi senin bir adım önüne gelip ‘Merhaba asker’ diye Türkçe selamlamaktan yani Türkçe’yi saygıyla ağzına almaktan imtina eden birinin ne yapacağını bilmezmiş gibi İstanbul’un, İzmir’in Türkiye’nin hak ettiği son derbiyi götürüyor ve orada Gazi Mustafa Kemal’i utanmadan pazarlık konusu yapmaya niyetleniyorlar sonra biz çıkıp her şeyden sen sorumlusun da bu konuda neden sorumlu değilsin diye sorduğumuzda açıklama yaptırıyorlar cumhurbaşkanımızın bu konuda bir dahli yok, bunu kulüplere sorduk biz yaptık diye. Dahlin yoksa Gezi’den de elini çek, dahlin yoksa bu milletin evlatlarından elini çek. Yok herşeyi sen biliyorsan o maçı da oraya sen götürdün, o Suudi Arabistanlıları istemeyiz, İstiklal Marşı’nı okutmayız diyecek hadsizliğin sorumlusu da sensin Recep Tayyip Erdoğan.

Biz bu ülkeye önce bağımsızlığı getiren partiyiz. Sonra bu ülkeye çok partili rejimi, parlamenter rejimi getiren partiyiz. Sonra bu ülkeye sosyal devlet anlayışını ve sosyal belediyeciliği getiren partiyiz. Türkiye’de yerel yönetimler tarafından ilk kez ortaya konulan kentsel dönüşümden toplu konut projelerine, metrodan metrobüse, hafif raylı sistemden biyolojik arıtma tesislerine kadar bugün bir çoğu bu salonda olmayan Cumhuriyet Halk Parti’li sosyal demokrat belediye başkanlarının ve onların inanmış kadrolarının eseridir. İstanbul’da ilk metronun temeli 1991’de Nurettin Sözen tarafından, İzmir’de Yüksel Çakmur tarafından atılmıştır.

Biz geldiğimizde israfı keseceğiz, hortumları keseceğiz, küçük bir sınıfa hizmet yerine hizmeti 16 milyona yayacağız demiştik. Birileri yüzde 89 garibandan vergi alıp, godamandan yüzde 11 vergi alırken halen vergiyi tabana yaymaktan bahsededursun biz hizmeti tabana, hizmeti İstanbul’a, hizmeti 16 milyon kişiye yayıp bir takım çıkar çevrelerinin artık İstanbul’un kanını emmesine mani olduk.

 
Göz-Göz'de 3 isim imzaya yakın!
 
Gazeteci Tülay Dağaşan boşandığı erkek tarafından öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEGAKÖY 6 Ocak 2024 Cumartesi 15:36

MEGAKÖY İZMİR

Yorumu oyla      2      1  
YATIŞ 6 Ocak 2024 Cumartesi 15:35

20 ŞUBATTA AÇIKLA ADAYLARI BARİ İZMİR HİZMET GÖRSÜN AÇIKLADIKTAN SONRA YİNE YATIŞ.....

Yorumu oyla      1      1  
BAS PARAYI 6 Ocak 2024 Cumartesi 15:34

EN ÇOK PARAYI BASAN BAŞKAN OLUR

Yorumu oyla      3      1  
Tolga 6 Ocak 2024 Cumartesi 01:42

Sayın başkan kupa yorumunuzu destekliyoruz

Yorumu oyla      1      3  
5 Ocak 2024 Cuma 22:10

Boş işlerle uğraşma başkan, bu kafa ile iktidar hayal

Yorumu oyla      3      2  
Bülent Işık 5 Ocak 2024 Cuma 20:19

altan dalton(avarel) onun için mi Izmir'e butik stadlar yaptınız? dalton, 2032 Avrupa futbol turnuvası maçları için UEFA'ya bildirilen şehirlerde Izmir niye yok? Senin hakkından Red Kid gelir.

Yorumu oyla      3      1  
Az Bilmiş 5 Ocak 2024 Cuma 19:31

Genel Başkan MARTAVAL okumuş. Yersen. Şu DEM Parti Türk Bayrağı asmaz, Atatürk fotoğrafı asmaz onlara ağzınızı açmazsınız. Selo sana DEM-Lİ ÇAY içmeye davet etmiş haberiniz var mı.

Yorumu oyla      2      4  
Menderesli 5 Ocak 2024 Cuma 15:29

Türk milleti isterse nasıl tek yürek olacağını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. bu açıdan çok iyi bir tesadüf olmuştur. fakat tabiki bu durumun bu hale gelmesinde sadece TFF ini sorumlu tutulması çok yanlıştır. tabiki kulüplerin başkanlarının ve dış işleri yetkililerinin sorumluluğu vardır.

Yorumu oyla      7      2  
5 Ocak 2024 Cuma 15:20

Süper kupanın FIFA'yla ne alası var? Cahillik zirve yapmış.

Yorumu oyla      3      5  
altan koralttan 5 Ocak 2024 Cuma 13:14

sen izmir'e yakışan derbi diyorsun,Göztepe tribünlerinde "kahpe bizans" pankartı asılı..haberin var mı tipi tip...

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yerel seçim çalışmaları sürüyor
"İYİ Parti'nin, Ankara ve İstanbul adayları kimler olacak?" sorusu, henüz ...
'Gazze'de dakikada 10 çocuk öldürülüyor'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'deki katliamlarını hatırlatarak, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir garip adaylık hikayesi!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir garip adaylık hikayesi!
 
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan adaylığı döneminde kendisine ...
AK Parti'de adaylık başvuru süresi uzatıldı!
AK Parti, belediye ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvurularını, ...
Özel duyurdu: CHP'den Anayasa mitingi çağrısı!
Olağanüstü gündemli PM toplantısının ardından konuşan CHP lideri Özgür ...
 
CHP’den Can Atalay için olağanüstü çağrısı!
CHP, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını tanımaması ...
Erdoğan: İstanbul adayı pazar günü açıklanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı ...
Dokunulmazlık tezkereleri Meclis'te... İzmir'den de 2 vekil var!
CHP, DEM Parti ve TİP'ten 9 milletvekiline ait Yasama Dokunulmazlığının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva