HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2022 Çarşamba - 14:28

MHP'li Şahin'den Soyer'e 'Pagos' çıkışı: Babanın tepesi mi?

Kadifekale'nin Pagos olarak anılmasına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alarak, "Niçin bir Türk şehrine, Kadifekale isimli bir alana Pagos dersin? Babasının bir tepesi varsa istediği adı verebilir. Ancak bizim İzmirimizin bin yıllık adı belli olan bir tepenin adını bir yunan ismi koymaz. Babasının tepesi değil orası" diye konuştu

MHP li Şahin den Soyer e  Pagos  çıkışı: Babanın tepesi mi?

EGEDESONSÖZ - İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Cumhur İttifakı arasında yaşanan 'Pagos' tartışması yeniden alevlendi.

İzmir'in tarihi alanlarından biri olan Kadıfekale'de 'Pagos Üretici Pazarı'nın açılması sonrası Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'den tepkiler gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Türkiye’de hoşgörüsüzlük iklimi hakim kılındığı için bu noktaya gelmiş olabilir miyiz? Agamemnon diyorlar... Peki, Efes, Klazomenai, Eritrai’yi ne yapacağız? Bu topraklarda bu kadar tahammülsüzlük nasıl ortaya çıktı? Agamemnon isminden rahatsız olmak nasıl bir ruh halidir? Pagos adından neden rahatsız olunur?" ifadeleri ile eleştirilere tepki göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu İzmir'deki yerel yönetim için "Bu şehre musallat olan en büyük bela İzmir'i sevmeyenlerin İzmir'i yönetmeleridir" ifadelerini kullanmıştı

BU YUNAN VE RUM SEVDASI NEREDEN GELİYOR?
Sonsöz TV'de katıldığı programda Osmanağaoğlu'nun sözlerine destek veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise Soyer'e çağrıda bulunurken "İzmirliler kendi tercih ediyor... Tunç Soyer, 'İzmir'de odun koysan kazanır dönemi bitti' dedi. Bizim bir diğer milletvekilimiz de 'kendisini kapsayıp kapsamadığını' sordu. Sayın Soyer 3 yıldır İzmir'de belediye başkanlığı yapıyor. Gelir gelmez ilk Pagos ile başladı. Sonra Agamemnon ile devam etti. Niçin bir Türk şehrine, Kadifekale isimli bir alana Pagos dersin? Babasının bir tepesi varsa istediği adı verebilir. Ancak bizim İzmirimizin bin yıllık adı belli olan bir tepenin adını bir yunan ismi koymaz. Babasının tepesi değil orası. Herkes haddini hududunu bilmeli. İzmir'in belediye başkanıyım diye, Pagos sokağı, Pagos kahvesi diye… Siz oraya ne yaptığını gördünüz mü? Sokaklara Pagos kahvesi, Pagos sokağı yapmış… Bu kadar yunan özlemi ve sevdası nereden gelir? Tunç Soyer! Bu Yunan ve Rum sevdası nereden geliyor? Babanın tepesi varsa git ne istersen o ismi koy ancak İzmir'in dağlarına tepelerine karışma. Vatanımıza, Bayrağımıza dinimize, milletimize dokunamayacaksınız. Kimsenin öyle bir hakkı yok. Ukrayna'da aynısını görüyoruz. Ukraynalılar için en önemlisi ne? Bayrak" dedi.

TUNÇ SOYER YALAN SÖYLÜYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir 40 veriyor 1 alıyor' diyerek vergi dağılımı için tepki göstermesini eleştiren Şahin, 2019 yerel seçimlerinden itibaren harcanan 50 milyar TL'lik tutarı sorarken şu ifadeleri kullandı:

"O söyleminin altında bile İzmir'in projelerine cevap vermiyorlar sözü yalan... Tunç Soyer yalan söylüyor. Ankara'da hangi bakanlıkta hangi bekleyen işi varsa bugün söylesin yarın gidelim Cumhur İttifakı'nın ortağıyla; hesabını soralım ve cevabını verelim. İzmir 40 vergi veriyor bu kadarını geri almalı diyor... Tunç Soyer! İzmir, Türk devleti 3 yıldır 40 milyar para verdi. Eski parayla 38 katrilyon. 12 katrilyon borçlandın, 50 katrilyon etti. 3 yılda bu parayı nereye harcadın?  Buna cevabı, 'İzmir şu kadar katma değer üretiyor, vergi veriyor, ben istiyorum' dedi. Sen kimsin ki istiyorsun? Hangi yatırımı yaptın İzmir'de? Heykel toplamaya mı? Huni toplamaya mı verdin? Çöp toplamaktan sokak süpürmekten başka ne yaptın? Buca metrosu diyorsun bunun içinde 50 katrilyondan pay var mı? Yok."

BU ÜLKENİN 81 MİLYONU TAM VE EŞİT
Büyükşehir'in hak ettiği ücreti alamaması durumunda kendilerinin yanlarında olacaklarını vurgulayan Şahin, "Devlet Muş'a para vermemeli mi? Bu devlet Mardin'e, Diyarbakır'a para vermemeli mi? Herkes verdiğini alacaksa… Öyle bir şey diyemez. Öyle bir şey demeye kimsenin hakkı yok. Orada da başka bir bölücülük yapıyor. Hakkari'de yaşayan bir vatandaşımız bu ülkede yaşadığı için para mı verecek devlete? Katma değer üretemiyor ne yapacak? Bu ülkenin 81 milyonu tam ve eşit. Hiçbir yerin hiçbir yerden fazlalığı ve üstünlüğü yok. Böyle bir şey demeye kimsenin hakkı yok. Devlet bir oran yapmış. Nüfusa göre herkes şu kadar para yatırılacak diye. Alamadığı bir para var mıymış? Yok. Varsa alalım.  Yardımcı oluruz yani. Öyle bir durum varsa yanlarında oluruz" ifadelerini kullandı.

 
Türkiye tepki gösterdi, ABD’li kanal özür diledi
 
Aydın'ın altyapısı ASKİ'yle güçleniyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Mart 2022 Perşembe 15:57

Bu kişi oy verdiğimiz başkana sen kimsin deme hakkını nereden alıyor? Haddinizi bilin! Asıl siz kimsiniz?

Yorumu oyla      2      3  
osman özdemir 3 Mart 2022 Perşembe 09:04

pkk ve yunanistan olmasa mhp ne yapar bilemiyorum? 6 ayda mazota %150 zam gelmiş bunların derdi kadifekale. millet aç beyim aç... ben traktöre nasıl mazot koyacağım?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan: Türkiye radyoaktif çöplük olamaz
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Nükleer Düzenleme Kanun Teklifi ile ...
Torun: Belediyelerimizden bilet parası isteniyor
CHP’li Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da yapacağı muhtarlar toplantısında ...
CHP’li Sertel’den Halkbank yönetimine reklam eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
 
Akşener'den enflasyon, akaryakıt eleştirisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, gençlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat ...
Kılıçdaroğlu başbakan adayını açıkladı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu altı partinin imzaladığı Güçlendirilmiş ...
Sındır: Türkiye’nin lokomotif sektörü alarm veriyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Covid-19 pandemisi nedeniyle ...
 
TBMM'de Ukrayna oturumu: Çavuşoğlu bilgilendirecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ukrayna oturumu düzenlenecek. Dışişleri ...
Karaburun tartışmaları meclise taşındı... CHP’li Kılıç: Kaymakamın arsalarını almaya hazırız!
Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin hakkında bulunan haksız kazanç, ...
HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzelin yasama dokunulmazlığı, TBMM ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva