HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2024 Pazartesi - 21:35

MEB 100 müfettiş yardımcısı alacak

MilliEğitim Bakanlığı (MEB), Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş ihtiyacını karşılamak üzere sınavla 100 Bakanlık müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Bakanlık 'müfettiş yardımcılığı yarışma sınavı duyurusu' ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Sınav başvuruları 14-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

MEB 100 müfettiş yardımcısı alacak

MEB'in Bakanlık müfettiş yardımcısı alımına yönelik sınav sürecini düzenleyen duyurusu, bugün Resmi Gazete'de ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinde yayımlandı. Bu doğrultuda, öğretmen ve öğretmen dışı alan olmak üzere sınavla toplam 100 Bakanlık Müfettiş Yardımcısı alınacak. Bakanlık müfettiş yardımcılığı sınavı başvuruları ise 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında öğretmenlik alanından başvuranlar için MEBBİS, öğretmenlik dışı alanlardan başvuranlar için ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (Kariyer Kapısı) üzerinden yapılacak.

Öğretmenlik alanları için yarışma sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile halen Bakanlık kadrolarında görev yapan ve yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar, Bakanlık müfettiş yardımcılığı sınavına başvurabilecek.

Belirtilen 8 yıllık sürenin hesabında resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilecek.

"ÖĞRETMENLİK DIŞI ALANLARDAN TOPLAM 50 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALINACAK"
Öğretmenlik dışı alanlardan alımı yapılacak müfettişler; eğitim ve öğretime dair denetimlerde görev almamakta, Bakanlığa bağlı kurum ve personelin idari işleri, mali hususlar, döner sermaye işletmeleri, yapım-onarım süreçleri, ihale işleri konularında inceleme, soruşturma ve denetim yapacak. Öğretmen dışı alan için yarışma sınavı, KPSS ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Bu alan başvurularında ise en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, mühendislik, mühendislik-mimarlık ve teknoloji fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecek.

35 yaşını doldurmamış olan ve duyuruda ilan edilen KPSS puan türlerinden 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre alınacak kadro sayısının iki katı aday arasında bulunmak şartı aranıyor.

"SINAV TARİHLERİ"
Öğretmenlik alanından başvuran adaylar için yazılı sınav, 23 Kasım'da, Ankara'da saat 10.00'da tek oturum halinde yapılacak. Sınav 80 sorudan oluşacak. Sınav sonuçları ise 6 Aralık'ta MEB'in www.meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. Sözlü sınava girmeye hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi 10 Ocak 2025 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Sözlü sınav ise Ankara'da 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında yapılacak. Atanmaya hak kazananlar 7 Mart 2025 tarihinde ilan edilecek.

Öğretmenlik dışı alandan başvuran adaylar için; sözlü sınava girmeye hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi 22 Kasım'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar 2-6 Aralık tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 20 Aralık tarihinde kariyerkapisi.cbiko.gov.tr web adresinden açıklanacak. Atanmaya hak kazananlar ise 17 Ocak 2025 tarihinde kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinde ilan edilecek.

 
Fidan BM'de konuştu: Dünya beşten büyüktür
 
Ege Denizi'nde umut yolculuğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fidan BM'de konuştu: Dünya beşten büyüktür
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Binası'nda düzenlenen ...
Erdoğan, Kuveyt Veliaht'ını kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled ...
Dışişleri'nden İsrail'in Lübnan saldırılarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, katil İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları hakkında ...
 
Tunç: Suç şebekeleriyle tavizsiz mücadelemizi sürdüreceğiz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde silahlı saldırı ...
Yerlikaya'dan soruşturma iddialarına tepki
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmaz'ı ...
Erdoğan, UCM Başsavcısı Khan'ı kabul etti
Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New ...
 
Sinan Ateş cinayetinde yeni rapor
Eski Ülkü Ocakları Başkanı, akademisyen Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin ...
'Yıldırım-2024 Seferberlik Tatbikatı' yapıldı
Milli Savunma Bakanlığı, "Yıldırım-2024 Seferberlik Tatbikatı"nın gerçekleştirildiğini açıkladı.
Şehit polis Yılmaz'a yürek yakan veda!
İstanbul'da motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, kaçmasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva