HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2023 Salı - 16:14

Mahkemeden Harmandalı kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1992 yılından bu yana işlettiği Harmandalı çöplüğü ile ilgili yerel idare mahkeme kapatma kararı verdi. Karar kesinleşirse bölgeye çöp dökümü yasaklanacak.

Mahkemeden Harmandalı kararı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Alanı ile ilgili mahkeme önemli bir karara imza attı. 

Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar tarafından açılan davada  İzmir 4. İdare Mahkemesi, Harmandalına çöp dökümüne ilişkin işlemin iptaline karar verdi. Mahkeme gerekçeli kararında bölgedeki toprak kayması hareketlerinin devam ettiğine dikkat çekti.

Harmandalında yaşanan toprak kayması nedeniyle yollarda ve evlerde hasarlar oluştuğuna dikkat çeken mahkeme, bölgede atık depolandıkça tehlikenin de büyüdüğünün altını çizdi. Mahkeme ayrıca toprakta oluşabilecek ani bir kırılma sonucunda atıkların sahanın kuzeybatısında yer alan yerleşim yerlerine akma tehlikesi bulunduğunu belirtti. 

Kararda  "Uyuşmazlık konusu çöp sahasında çöp stoklanması nedeniyle toprak kayması hareketlerinin devam ettiğinin ve söz konusu afet nedeniyle yollarda ve evlerde hasarların meydana geldiğinin, sahanın üst kotuna atık depolandıkça tehlikenin büyüdüğünün, toprakta oluşabilecek ani kırılma sonucunda sahanın kuzeybatısında yer alan yerleşim yerine atıkların akma tehlikesinin bulunduğunun, davalı idarece heyelan riskinin azaltılabilmesi amacıyla yapıldığı belirtilen drenaj, kanal kazılması, yeraltı su seviyesinin düşürülmesi gibi işlemler ve diğer mühendislik önlemleri alınarak heyelanın önüne geçilemeyeceğinin davalı idarece bilimsel danışmanlık hizmeti alınan öğretim üyesi tarafından hazırlanan raporla da ortaya konulması karşısında çöp stoklama işleminin durdurulması ve sahada gerekli can ve mal güvenliği önlemlerinin alınması talebiyle yapılan başvurunun reddedine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır" denildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin karara itiraz etme hakkı bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı haklı bulanmazsa karar kesinleşecek ve alan çöp toplamaya kapatılacak.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni katı atık toplama merkezleri için başlatmış olduğu yasal süreçler devam ediyor.  



GÜMRÜKÇÜ: EN ÇOK İSTEYEN BENİM
Sosyak medya hesaplarından açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de "Bir kez daha söylüyorum HARMANDALI ÇÖP TESİSİ ACİLEN KAPATILMALI!" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Egedesonsöz'e açıklama yapan Başkan Utku Gümrükçü "Mimarlar Odası'nda yaptığımız yılbaşından önceki toplantıyla birlikte kent konseyimizin İbrahim İncesu’nun da büyük katkılarıyla, çabalarıyla   bölgede çöp tesisinin kapatılmasını en çok isteyen kişi benim.. Çünkü ben Çiğli Belediye Başkanıyım. Fakat bu tesisin hızlı bir şekilde kapatılmasının İzmir'e vereceği başka zararlar olabileceğinin de bilincindeyiz. Toprak kaymasının tesise olumsuz etkilerinin azaltılmasıyla ilgili büyükşehir belediyesi de bazı çalışmalar yaptı. Bizimle de paylaştılar. Şimdi biz hem planı, hem çöp tesisinin geleceğini beraber konuşmak durumundayız. Bu yapacağımız çalışma aynı zamanda Çiğli'deki çöp tesisinin nereye taşınabileceğini, Çiğli sınırları içerisinde ya da daha yakın bir bölgede nereye taşınabileceğini de içeren somut önerileri de barındıran, kurumların da görüşleriyle, şifahi görüşlerini de almış bir çalışma olacak. Yani kapsamlı bir dosya hazırlıyoruz sorunun çözülmesi için" demişti. 

 

 
Aydın'da çocuklar splash havuzunda serinledi
 
Zehra Bayır cinayetinde yeni gelişme... Mahkemeden ret!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Kizilkaya 19 Temmuz 2023 Çarşamba 10:01

Tum izmir copluk olma yolunda.

Yorumu oyla      2      3  
Ercan 18 Temmuz 2023 Salı 18:08

Her ilçe belediyesi kendi çopunden sorumlu olsun.Hic bir çözümü kabul etmiyorlar.Al kardesim,çöpünü o zaman ne yaparsan yap.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da çocuklar splash havuzunda serinledi
Aydınlı çocuklar mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarda serinlemenin ...
Başkan Batur'dan zam uyarısı: Belediyeler hizmet götüremez hale gelir!
ÖTV zamları ve kamuda tasarruf genelgesiyle ilgili açıklama yapan Kıyı ...
Bergama'da 15 Temmuz anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bergama'da anıldı
 
'Nerede Haber Orada Biz' Karabağlar’da
Gazetecilik mesleğine gönül veren ve uzun zamandır bu mesleği sürdüren ...
ASKİ'den Söke'ye Beşparmak Dağları’ndan su
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Aydın genelinde ...
Aydın'da açık hava sinemalarına büyük ilgi
Aydın Tekstil Park’ta birbirinden değerli eserlerin gösteriminin yapıldığı ...
 
Torbalı’da nohut bereketi
Torbalı Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da buğdayın yanı ...
Fakir Baykurt Roman Ödülü'nün kazananı belli oldu
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Fakir Baykurt ...
İzmir Lozan Antlaşması’nın 100'üncü yılını kutluyor
Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin “tapu senedi” ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva