HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2023 Pazartesi - 11:31

Livaneli’den Başkan Sandal’a övgü: Atatürk’ün ülkesine böyle başkanlar yakışır

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Livaneli Kütüphanesi, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Sandal “Gururumuz Zülfü Livaneli’yi Bayraklı’da ölümsüzleştirdik. Adını taşıyan kütüphanede nesiller boyu Atatürk gençliği yetişecek” dedi. Livaneli ise “Bu kütüphane benim için güzel bir sürpriz oldu. İyi ki Serdar Sandal gibi belediye başkanlarımız, onun gibi ilerici kadrolarımız var. Atatürk’ün kurduğu ülkeye ancak böyle kültüre önem veren belediye başkanları yakışır” dedi.

Livaneli’den Başkan Sandal’a övgü: Atatürk’ün ülkesine böyle başkanlar yakışır

Bayraklı Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’nde projelendirdiği Livaneli Kütüphanesi’nin yapımını tamamladı. Ayda ortalama 6 bin kitapseveri ağırlayan kütüphane, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Yaklaşık iki bin vatandaşın yer aldığı törene Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal, Gazeteci- Yazar- Yönetmen Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Serhan Asker, Şair Tuğrul Keskin, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, mahalle muhtarı Yasemen Yavuzcezzar da katıldı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Zülfü Livaneli, açılış kurdelesinin ardından sevenleri için kitaplarını da imzaladı.

SEN ÇOK YAŞA ZÜLFÜ LİVANELİ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Biz bu yola çıkarken İzmir’in kalbi Bayraklı’da yeni bir kent hayal ettik ve ilçemize yeni bir kimlik kazandırdık. Amacımız gelecek nesillere daha iyi bir Bayraklı bırakmaktı ve bu hedefimize ulaşmak için durmadan çalıştık. Anaokullarımızla, eğitim projelerimizle, Homeros Edebiyat- Sanat Festivali başta olmak üzere kültür sanat yatırımlarımızla bu hedefimize yaklaştık. Kütüphanelerimiz de bu yolculuğun önemli ayaklarından biri. Klasik kütüphanecilik kavramını bitirip, kentin sosyal yaşamına adapte bir kütüphane ve kitap kafe sürecini başlattık. Yurttaşlarımızın kültür ve edebiyat dünyasını geliştirmek istedik. Bu alanda Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde okunan, örnek gösterilen, gururumuz Zülfü Livaneli’nin adını da Bayraklımızda yaşatmak istedik. Biz, varlığından onur duyduğumuz Livaneli’nin eserleriyle büyüdük ancak görüyorum ki yeni nesil de ondan vazgeçemiyor. Bu değere katkı koymak adına Livaneli adını verdiğimiz kütüphanemiz ilçemize hayırlı olsun. Sen çok yaşa Zülfü Livaneli” dedi.   

“BİZE SERDAR SANDAL GİBİ BAŞKANLAR YAKIŞIR”
Usta Sanatçı Zülfü Livaneli “Türkiye’de sanat hep dikenli yollardan ilerlemiştir, çoğu zaman önü kapatılmaya çalışılmıştır. Ama iyi ki Serdar Sandal gibi belediye başkanlarımız, onun gibi ilerici kadrolarımız var. Bu kütüphane benim için çok kıymetli bir sürpriz oldu. Başkanımız Serdar Sandal’a tekrar teşekkür ediyorum. Bir ülke, kültüre, sanata ve edebiyata değer verdiği kadar kalkınabilir. Görüyorum ki Bayraklı bu değeri kavramış ve yaşatma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye şiir ve edebiyatla dönüşür. Çünkü heyecanlı bir toplumuz. Bugün Bayraklı’da kitaba- sanata önem verildiğini görmek çok sevindirici. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkeye ancak böyle kültüre önem veren Serdar Sandal gibi belediye başkanları yakışır. Yaşasın kültür, sanat, yaşasın İzmir ve yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi. 

BAŞKAN SANDAL’A TEŞEKKÜR
Gazeteci-Yazar Nebil Özgentürk “Ülke olarak zor günler yaşadığımız süreçte, Zülfü Livaneli adına bir kütüphane açmak olağanüstü bir değer. Çünkü her şeyin başı kitap ve kütüphanelerdir. Silaha, şiddete, teröre karşı tüm acıların ilacı kitaptır. Bayraklı, Zülfü Livaneli adını taşıyan bu kütüphane ile ne kadar onurlansa, gururlansa azdır. Düşünen, hayata geçiren Belediye Başkanımız Serdar Sandal’a çok teşekkürler” dedi. 

Televizyon programcısı Serhan Asker, "Livaneli gibiler dünyaya bir kere geliyor ve hayatımızdan bir Livaneli geçiyor. Bir insanın yaşarken kıymeti bilinmesi çok önemli. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi. Muhtar Yasemen Yavuzcezzar da “Bu kıymetli kütüphane, inanıyorum ki hepimizi öğrenmeye teşvik edecek ve kültür mirasımızı gelecek nesillere aktaracak önemli bir merkez olacaktır” dedi.

 
Çiğli’de gündem kentsel dönüşüm
 
16 araçla hizmet verecek... İZTAŞIT Bergama’da yola çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Celal FidanSayin s 26 Aralık 2023 Salı 15:36

Sayin Serdar başkanımız tamda kendisine yakışan büyük hizmeti yerine getirmiştir.Livaneli büyük bir sanatçı ve edebiyatçıdır hep saygıyla anlacaktır.Serdar başkan da bu yolu açmıştır.Teşekkürler Serdar başkanla yola devam diyoruz arkasındayiz.

Yorumu oyla      1      2  
İRFAN Toprak 26 Aralık 2023 Salı 11:37

Çok önemli bir çalışma, emeklerinden dolayı Başkan Serdar Sandal kutluyorum. Deprem felaketi, sel ve pandemi tabiki çok etkiledi çalışmaları, buna rağmen Sayın Serdar Sandal elinden gelen çalışmaları yaptı, başarılarının devamını diliyorum.

Yorumu oyla      1      2  
Ali Özdemir 26 Aralık 2023 Salı 11:04

Başkana teşekkür ediyorum tabiki Zülfi Livaneli gibi sanatçılarımız yaşatılmalı vede bu dünyada olduğu süre içerisindede kıymetlerini bilmeliyiz tekrar teşekkür ediyorum saygılar sevgiler hayırlısı olsun inşallah.

Yorumu oyla      1      2  
Aydoğan Belge 25 Aralık 2023 Pazartesi 14:20

Çok güzel ve önemli bir girişim sizleri kutluyorum.

Yorumu oyla      1      3  
nokta 25 Aralık 2023 Pazartesi 13:23

Livaneli Bayraklida yasamiyor ha ? Livaneli gibi bir sanatci evrenseldir, tüm Türkiyenin gönlünde yasar. Bakis acisi bu olunca , hep geride kalmak kacinilmazdir.

Yorumu oyla      1      1  
Erenerli 25 Aralık 2023 Pazartesi 11:39

Sayın Livaneli,Bayraklı 'da yaşamıyorsunuz,bu açıkça reklam olduğu belli lütfen bu konuda Bayraklı halkı karar versinler,sız bir sanatçı olarak kalınız...

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday adayı Tugay'dan İnciraltı ve Çeşme projeleri için dikkat çeken mesajlar!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi şehitler için ulaşım araçlarına siyah kurdele ve Türk bayrağı astı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan ...
20 bin kişi çalışacak... Bergama'da istihdam atağı!
20 bin kişinin istihdam olanağı bulacağı Batı Anadolu Serbest Bölgesi, ...
 
Bornova'da budama eğitimi
Daha yeşil ve peyzaj tasarımlarıyla estetik kent yaratmayı hedefleyen ...
100. Yıl Kitap Kulübü’nün ilk konukları Zeynep Oral ve Gülce Başer oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Cumhuriyetin yüzüncü yılına ithafen kurduğu ...
İzmir artık yağmura karşı dirençli
İzmir, 21 Aralık’ın ilk saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altındaydı. ...
 
İZSU'dan atık su hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Konak’ın atık suyunu ...
Karabağlar Mitoloji Film Festivali sona erdi
Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam eden 1. Uluslararası ...
Başkan Doğruer'den kritik ziyaretler
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva