HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2023 Pazartesi - 11:13

Aday adayı Tugay'dan İnciraltı ve Çeşme projeleri için dikkat çeken mesajlar!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen İzmir Kent Sempozyumu ‘Direnen kentlerde adalet ve demokrasi’ toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Tugay  adaylığı ve il/ilçe genelindeki kentsel dönüşüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tugay ayrıca İnciraltı ve Çeşme Projeleri ile de dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.

Aday adayı Tugay dan İnciraltı ve Çeşme projeleri için dikkat çeken mesajlar!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen İzmir Kent Sempozyumu ‘Direnen kentlerde adalet ve demokrasi’ başlığı ile toplantı düzenledi.

Toplantıyla ilgili Egedesonsöz’ün sorularını yanıtlayan Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Tugay dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İZMİR HALKININ BANA GÜVENECEĞİNİ BİLİYORUM
Aday adayı olmasının nedenlerini sıralayan Tugay, “Ben ülkemi çok seviyorum. İnsanlarımızı çok seviyorum. İzmir'imizi çok seviyorum. Hiç kimsenin üzülmesini, incinmesini istemiyorum.  Doktor olarak insanların daha sağlıklı olması için çaba gösterdim meslek hayatım boyunca. Ama  bugün artık içinde yaşadığımız dünya, yaşadığımız şehirler herkesin hayatında  sağlıksızlığa neden olan, onların güvenliğini tehdit eden pek çok faktörle dolu. Ben bu ülkenin yetiştirdiği  birisiyim.  Eğer sorunları hissedebiliyorsan, görebildiğimi fark edebiliyorsan doğru şeyler yapma konusunda ortak bir iradeyle samimi bir çaba içerisinde olabileceğimin farkındaysan bu tür görevlere aday olmalıyım. Yaşadığım 5 yıllık ilçe belediye başkanlığı dönemi aslında  iyi bir yerel yöneticinin pek çok sorunu gerçekten iyi yönetebileceğini, çözebileceğini gösterdi bana. Yaşadığımız bütün olumsuzluklara rağmen çok değerli işler yaptığımıza eminim.  Bunları konuştuğumuz zaman herkese anlatabiliyoruz.  Bunun ölçeğini sadece daha üst bir şey gerekiyor. Karar verme noktasında doğru işlerin daha fazla doğru işlerin yapılması gerekiyor. Bunun da farkındayım. Yani Karşıyaka'da da pek çok sorunun daha köklü çözümü için yine Büyükşehir Belediyesi kararları gerekiyor. O nedenle böyle bir göreve talip oldum.  Kendime çok inanıyorum. Beraber çalışacağımız insanlara çok inanıyorum. İzmir halkının bana güveneceğini biliyorum. Zaten herkesin katılımıyla hep beraber yöneteceğiz bu şehri.  Bütün bunlar bir araya gelince içimde çok güçlü bir şekilde aday olmak ve sorumluluk almak isteği oldu. O nedenle aday olduk” diye konuştu.

YATIRIM YAPALIM AMA…
Olası bir başkanlığı döneminde İnciraltı ve Çeşme projelerine karşı nasıl bir tutum sergileyeceğinin sorulmasına da yanıt veren Tugay, “Kronik sorunların çözülmesi şart. Ama bu sorunları çözelim derken kendi zarar vermeden kararlar alınması da şart.  İnciraltı'ndaki mülk sahiplerinin, bakanlığın, belediyenin oturup bir masada hem kentin yararına olan hem de oradaki vatandaşların hakkını koruyacak olan kararı alması gerekiyor. Burada bir uzlaşma gerekiyor. Onun dışında Çeşme projesiyle ilgili de tabii ki Çeşme'de bir turizm  kalkınma hamlesi ‘kötüdür’ diye önden söyleyemeyiz ama anlatılanlara göre  yarımadanın kaldıramayacağı çevresel sorunlara yol açacak, önemli çevresel etkiler olacak bir proje olarak anlatılıyor. Ben tüm detaylarını şu anda incelemiş değilim. Ama orada kalkınmayı isteriz, gelişmeyi isteriz ama bunu yaparken oranın doğasını yok etmeyi, kaynaklarını tüketmeyi, sürdürülemeyen bir yapılaşmanın olmasını da doğru bulamayız. Bu da yine uzlaşmayla aşılacak bir şey. Yatırım yapalım ama bu kentimize, doğamıza,  kaynaklarımıza zarar vermesin” dedi.

YAŞAM KALİTESİNİ ETKİLEYEN SORUNLAR
TMMOB’un gerçekleştirdiği toplantıyı önemli bulduğunu belirten Tugay,  “TMMOB'un ve diğer meslek kuruluşlarımızın kentin yönetimine dair bir şeyler söyleme ihtiyacı duymasını çok değerli buluyorum. Bu onların duyarlılıklarını ve sorumluluklarına sahip çıkmaya gösterir. Diğer taraftan  zaman zaman tabii ki  aldığımız kararlara karşı eleştirileri oluyor. Bunları da çok değerli buluyorum. Bunları da dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum. Ben bugüne kadar ilçe belediye başkanı olarak sınırlı yetkilerle Karşıyaka'nın gelecekte yaşayacağı krizlerle ilgili olarak hazırlıklı olması için bir şeyler yapmaya çalıştım. Önemli çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Kentler Gıda Stratejisi belgesi en son yaptığımız bir çalışmadır. Ama Anadolu Caddesi'nin altındaki ikiye ayırarak mevcut yapının analitik incelemesini yapmak ve buna göre ada bazlı yeni bir kentsel dönüşüm planı yapmak, daha doğrusu yeni bir plan yapmak çalıştığımız konulardan biriydi. Bunları da odalarımızın görüşlerinden de yararlandık.  Katılımcı süreçle bunları yönetmeye çalıştık. Ancak nihai karar verme kurumları, makamları olduğu için biz ancak bir yere kadar getirebildik bu çalışmaları. İzmir'e baktığımız zaman aslında Türkiye'nin genelinde, dünyanın genelinde durum böyle. Ama İzmir'de de pek çok sorunumuz var. Bu sorunlar biraz kontrolsüz kentleşme sonrası yaşadığımız altyapı ve ulaşım sorunları, çevre sorunları başta olmak üzere gündelik hayatta hepimizi etkileyen sağlığını, yaşam kalitesini etkileyen sorunlar. Ama bir de geleceğe dönük olarak İzmir'i nasıl bir kente dönüştüreceğimize dair bir çalışma da yapmamız gerekiyor” dedi.

KÖTÜ AMAÇLI OLDUĞU SÖYLENMEMELİ
Kararların katılımcılık şekilde uygulanması gerektiğini belirten Tugay, “Burada sorulması gereken temel soru şu. Yani kent, kendi kendine gelişecek ve biz ona mı adapte olacağız? Ya da krizler mutlaka yaşanacak, biz ona mı adapte olacağız? Yoksa kentin gelişimini biz mi yönlendireceğiz? Bunun için yapılacak olan o üç ölçekli planlamalar oralarda alınacak kararların katılımcı süreçlerle alınması, sonra bu kararlara sadık kalınması gerekiyor. Tarım alanlarımızı yapılaşmaya açacağız mı açmayacağız mı? Ben açılmaması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir karar aldıktan sonra hiçbir alan özel olarak bir kenara konup da yapılaşmaya açılmaması lazım. Su kaynaklarımız gözümüz gibi korumamız gereken alanlar. Bir yeri yeni yerleşim alanı olarak biz planlamalıyız. Kendi kendine olmamalı bu. Ve böyle bir planlama yaparken oranın altyapısını ulaşımını temel ihtiyaçların kendi içerisinde gidermesini amaçlayarak aynı zamanda yapmalıyız. Bütün bunların hepsi aslında bilgi sahibi, deneyim sahibi, söz sahibi olan insanların katılımıyla yapılacak işler. Burada TMMOB gerçekten çok önemli bir kurum. Görüşleri her zaman dikkate alınmalı eleştirilerinden korkulmamalı, eleştirilerinin kötü amaçlı olduğu  söylenmemeli. Bu şekilde toplumda bir kanaat oluşturmaya çalışanlara bunun böyle olmadığı anlatılmalı. O nedenle bugün buradaki toplantıda bulunmak istedim. Hem can kulağıyla dinlemek için hem de eğer gelecekte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi bana verilirse TMMOB da dahil olmak üzere kentimizin bilimsel, akademik mesleki anlamdaki söz sahibi olan tüm kurumlarıyla ve onların temsilcileriyle beraber bu kenti yönetme kararlılığında olduğunu da aynı zamanda ifade etmek için” ifadelerini kullandı.

 
Aydın Büyükşehir Belediyesi şehitler için ulaşım araçlarına siyah kurdele ve Türk bayrağı astı
 
Çiçekçilerde 'yılbaşı' yoğunluğu!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak 26 Aralık 2023 Salı 19:15

İzmirde herseyi itiraz eden buyuksehir belediyesi her yatırımı durduran hatta kentsel dönüşümü bile odalar la beraber mahkemelerde itiraz eden soyer İzmirde hiç bir şey yapmayan başkan olarak tarihe geçecek

Yorumu oyla      1      1  
Bülent Işık 25 Aralık 2023 Pazartesi 23:32

Spor bakanlığına stad yaptıramayan belediyeden stad bekliyor.

Yorumu oyla      2      2  
tahsin 25 Aralık 2023 Pazartesi 16:07

yahu bırakın bu teraneleri burada oy vermeyız dıyorsunuz sandıklarda gumbur gumbur oy verıyorusnuz gececnız bunları

Yorumu oyla      5      4  
Fatih 25 Aralık 2023 Pazartesi 16:02

Yorumları okuyorumda hepsinin tek bir yerden yazıldığı nasılda belli. insanları dışladı hor gördü diyen bile olmuş ki bu başkan izmirde en çok sosyal medyadan insanlara ulaşan.. en çok randevu ile görülebilen bir başkan.. yazık istediğiniz adayı tutun destekleyin ama iyi işler yapan insanları da bu kadar körü körüne kötülemeyin. Birçok yazdığınız olumsuz şey ilçe belediye yetkisinde değil büyükşehirin yetkisinde o yüzden tunç soyer değişmeli..

Yorumu oyla      2      6  
kar35 25 Aralık 2023 Pazartesi 15:25

Karşıyakada kentsel dönüşüm den haber yok..bayraklı ,çiğli de yapılan gibi imar kat artışı getirse , herkes kendi çözümünü üretir en azından.Girne cad. de, yalıda yüksek binalar sorun değilmi...Hiç çözüm üretilmedi...Oy beklemeyin...

Yorumu oyla      10      1  
yorumcu 25 Aralık 2023 Pazartesi 14:09

Karşıyaka gün sayıyor senden kurtulmak için, şimdiye kadar gördüğüm en kötü performanslı başkandın. kemal kılıçdaoğlu nun aziz kocaoğlu ve grubunu tasfiye etmek için getirdiği tepeden inme bir kişi olarak anılacaksın.

Yorumu oyla      13      1  
menemenli 25 Aralık 2023 Pazartesi 13:26

allahına kadar tunç soyer!!!!

Yorumu oyla      5      8  
Karşıyakalı 25 Aralık 2023 Pazartesi 13:22

KARŞIYAKA NIN DURUMU ORTADA... MEMURU İLE KAVGALI, İŞÇİSİ İLE MAHKEMELİK, BELEDİYE MAAŞLARI ZOR ÖDÜYOR, BORÇ BATAĞINDA! BU ZAT KARŞIYAKA'YA GÖREV SÜRESİNCE BİR ÇİVİ ÇAKMADI, ÇAKMADİĞİ GİBİ OLAN GÜZEL ŞEYLERİ DE BOZDU VE MAHVETTİ... İNSANLARI PARTİYE KÜSTÜRDÜ, DIŞLADI, HOR GÖRDÜ.. KARŞIYAKA İÇİN ME YAPTIN Kİ İNCİRALTI VE ÇEŞMEYE NE YAPACAKSIN DİYE SORARLAR ADAMA? BU PROJELER SENİN ÇAPINI VE BOYUNU FERSAH FERSAH AŞAR CEMİL EFENDİ.. SEN KİM BÜYÜKŞEHİRE ADAY OLMAK KİM ? SEN ÖNCE KARŞIYAKAYI BİR YÖNET DE...

Yorumu oyla      13      3  
Hayal alemi 25 Aralık 2023 Pazartesi 12:11

Hayal aleminde yaşıyorsun, ilçe yönetemedin izmiri nerede yöneteceksin. Özgür özel kendi yeri bile sağlam değil seni sırtında taşır mı, zor.

Yorumu oyla      18      1  
25 Aralık 2023 Pazartesi 12:06

Karşıyaka da stat sorunu ile ilgili bir adım yol alınamadı, kent aş zarar etmeye devam etti, cumhuriyet mahallesi kentsel dönüşüm ve imar planı çözülemedi, karşıyaka maaş dahi ödenemedi, sen hangi sorunu çözdün ki izmiri çözeceksin, bence sen de o kapasite yok, hatta ilçe dahi yöenetemedin, mesleğine dön yada emekli ol, izmir için en iyisi bu

Yorumu oyla      12      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi şehitler için ulaşım araçlarına siyah kurdele ve Türk bayrağı astı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan ...
20 bin kişi çalışacak... Bergama'da istihdam atağı!
20 bin kişinin istihdam olanağı bulacağı Batı Anadolu Serbest Bölgesi, ...
Bornova'da budama eğitimi
Daha yeşil ve peyzaj tasarımlarıyla estetik kent yaratmayı hedefleyen ...
 
100. Yıl Kitap Kulübü’nün ilk konukları Zeynep Oral ve Gülce Başer oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Cumhuriyetin yüzüncü yılına ithafen kurduğu ...
İzmir artık yağmura karşı dirençli
İzmir, 21 Aralık’ın ilk saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altındaydı. ...
İZSU'dan atık su hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Konak’ın atık suyunu ...
 
Karabağlar Mitoloji Film Festivali sona erdi
Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam eden 1. Uluslararası ...
Başkan Doğruer'den kritik ziyaretler
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim ...
Başkanvekili Özkan, Türkan Bebek’i unutmadı
Bulgaristan Türklerinin asimilasyon sürecinde ki direnişinde simge haline ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva