HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2016 Cumartesi - 17:12

Kurultaya İzmir bakışı: Kim/ne değerlendirme yaptı?

CHP kurultayını yerinde takip eden İzmirli vekiller ve başkanlar, Kılıçdaroğlu’nun mesajlarının yanı sıra partide yeni dönemi de yorumladı.

Kurultaya İzmir bakışı: Kim/ne değerlendirme yaptı?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü 35.Olağan Kurultay için Ankara’ya çıkarma yaptı.

Başkanlık seçimi mesaisi yaşanan ilk günü yerinde takip eden İzmirli vekiller ve başkanlar, yeniden koltuğa oturan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajlarını ve partide yeni dönemi değerlendirdi.

İŞTE O MESAJLAR



İZMİR MİLLETVEKİLİ VE TBMM DİVAN KATİP ÜYESİ ÖZCAN PURCU: Genel başkanımız genele seslendi. Bütün vatandaşlarımıza mesajlar verdi. Bana biraz ilgi fazlaydı. Sağ olsun partililerimiz seviyorlar. 40’a yakın ile gittim. Oradan da tanışıklığım var. Daha önce de söylediğim gibi dostça kardeşçe bir kurultay geçiyor. CHP bu ülkenin ana damarıdır, mihenk taşıdır. Hiçbir kimliği ötekileştirmeden temsil eden tek partidir. Kurultaydan sonra ülkemiz için, vatandaşlarımız için ne yapabiliriz diye konuşacağız. En iyi şeyi var gücümüzle ortaya koymaya çalışacağız.  Bu ülkenin kurtuluşu CHP’dir. Mustafa Balbay’ın imza toplayamayacağı belliydi. Hayırlısı olsun. İyi olacak. İzmir’ime selam söylüyorum.




İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSA ÇAM: Sağda yeteri kadar parti var. Önemli olan solda parti olmaktır. Burada genel başkanın söylediği CHP’nin sola dönmesi gerektiğidir. Bizim partimizin yönü demokrasi, barış, kardeşlik hattıdır. Yönümüzü oraya çeviriyoruz. Biz 1 Kasım seçimlerini başarı olarak görmemiz mümkün değil. Yüzde 25 bandına neden takılıp kalıyoruz. Arkadaşlarımız da şuan kürsülerden dile getiriyorlar. Bizlerin o zamanda söylediğimiz gibi en üstten en aşağıya kadar bütün kademeleri değerlendirmemiz gerekiyor. Kimler , nerede, ne hata yapıyor. Buna bakıyoruz. Genel başkanımız bize burada kadroları yenilemeyle ilgili ipuçları verdi. Burada 2019’daki seçimlerine iyi bir hazırlık yapılacak.


İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR: İçerikli, ana teması olan, demokrasi, değişim ve kardeşlik temalarını vurgulayan, önündeki süreci, parlamenter demokrasi üzerindeki tehdidi, ileriye demokrasiyi kardeşliği değişimin olması gerektiği vurgulayan bir konuşmaydı. CHP’nin ilkeleri de, değerleri de, programı da ortadadır. Cumhuriyetin temel değerleri üzerine kurulmuş bir partidir. Sosyal demokrat bir partidir. Bu ilkelerin hiç birinde değişiklik söz konusu değildir. İlkeler esastır ama o ilkeler üzerinde günün koşullarına uygun olarak değişim, parti içinde dinamik bir yapıya dönüştürmektir. Kelimelerin anlamı önemli değildir. Önemli olan ilkelerdir. Kim istemez ki partide üst düzey görev alıp düşüncelerini, heyecanını partinin geleceğine dönük yarar getirme inancını… Genel başkanımızın takdiri ben başvurumu yapacağım. Belki milletvekili olduğum için geri de çekebilirim. Bu kurultayı milat olarak görüyorum 35’nci kurultay. İzmir’e de yakışır bir kurultay. İzmir’den cumhuriyetimizin üzerinde olan tehditleri ve karanlıkları üstünde kaldıracak bir milattır.  


İZMİR MİLLETVEKİLİ ALİ YİĞİT: Genel başkanımız güzel bir konuşma yaptı. Bu mesajları sürecin başında itibaren hep veriyordu. Aç, susuz çocuklarımız yatmasın. Çocuklar, askerler, polisler ölmesin.  Anneler ağlamasın. Kan ve gözyaşı olmasın diye hep söyledi. Hep kardeşlikten, özgürlükten bahsetti. Bugünde aynı şeyleri dile getirdi. CHP ülkenin tek partisiydi. İstiklal savaşında sonra devrimleri tamamlayan partiydi. Merkez partisi olarak tüm demokrat, sosyal demokrat, muhafazakar din, dil, ırk gözetmeden bir arada tutan bir parti olmaya çalışıyordu. Böyle de yoluna devam edecektir.

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI TAHİR ŞAHİN: 35’nci olağan kurultayımız hayırlı uğurlu olsun. Genel Başkanımızın söylediği önemli mesajlar vardı. Tam demokrasiyi bu ülkeye yerleştirmek için siyasi partiler kanununa vurgu yaptı. Siyasi partilerin yasasına uygun olarak bir siyasi parti kanunları, böyle bir sistemin gerçekleştirilmesine vurgu yaptı. İnşallah en kısa zamanda tüzük kurultayı gerçekleştirecek. Kendi içimizde de ihanet edenleri partide kesinlikle affetmemek lazım. Seçim süresi boyunca savaşa birlikte girdiğiniz kişiler arkadan vuruyorsa seçim kaybettiriyorsa partiye aldığınızda direk seçilme hakkı vermemeniz lazım. Tüzük kurultayında bunun yazılmasını isteyeceğiz. Herkes hata yapabilir. Am çürük elma yanındaki elmayı da çürütür. Partimi her kademesinde her yerde ön seçim yapılmalıdır. Parti meclisine arkadaşları seçeceğiz ama yarın oy atacağımız isimleri bugünden bilemiyoruz. Hem siyasi partiler kanununda eleştiri yapıyoruz hem de kendi içimizde tam demokrasiyi gerçekleştiremiyoruz.

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANI ABDÜL BATUR: Kurultay gayet güzel ve demokratik şekilde ilerliyor. Delegeler demokratik haklarını kullanıyorlar. Genel başkanımızın sabah yaptığı uzun soluklu konuşmasında adalet, demokrasi, barış ve kardeşlik temalarının tekrar meydana getirilebileceğini dile getirdi. Özellikle bütün bunları yapacak olan partinin de CHP olduğunu söyledi. Biz genel başkan problemimiz olmadığını hep söyledik. Yarında parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerini seçeceğiz. Genel başkanımızın ortaya koyduğu temaların belli, noktaya ulaşabilmesi için parti meclisinde kendi frekansına uygun olması lazım. Bunula ilgili çalışmayı kendisi yapacaktır. Bu kurultaydan sonrada bu kapalı salonlardan çıkıp üretip çalışmamız lazım.

GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İNCE: Genel başkanımızın mesajları çok açıktı. Önce ülkemizin savaş halindeki durumunda bahsetti. Ülkeyi bu ortamdan çıkarabilecek tek partinin CHP olduğunu buradaki partililerimize de hatırlattı. Ülkemizin durumu malum. Bir çok yerde savaş hali var. Biz demokrasi kurultayı yapıyoruz. Herkes düşüncesini fikrini anlatıyor konuşuyor. Bu kurultay hazırlık kurultayıdır. Genel başkanlık problemi yok demiştik. Tek adayla genel başkanımızı seçip, yarında partimizin yöneticilerini seçeceğiz. Bu yöneticilerde bizleri 2019 seçimlerine hem yerel hem genel seçimlere götürecekler. Bizler hangi görüşe hakim olursak olalım hiç kimse bunları hak etmiyor.  Biz burada demokrasi, kardeşlik, barış istiyoruz. Bu isteğimizi İzmir’den istiyoruz.

 
Yüksel PM için örgüte o isimleri sordu: Listede kimler var?
 
Flaş! IŞİD’den karakola taciz ateşi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ocak 2016 Pazar 08:23

Salon inliyordu ;başbakan keemal başbakan keemal.......

Yorumu oyla      11      5  
Gaziemirli 16 Ocak 2016 Cumartesi 19:26

Bizim belediye başkanının bir açıklaması olmadı mı ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel PM için örgüte o isimleri sordu: Listede kimler var?
CHP İl Başkanı yarın yapılacak Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu ...
Gürsel Tekin'den Sedat Peker açıklaması
Sedat Peker'le arasındaki polemikle gündeme gelen CHP Genel Sekreteri ...
Bozdağ: Akademisyenler bildirisini PKK hazırlamıştır
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, akademisyenlerin imzaladığı bildirinin PKK ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan bombardıman: Bunların niyet patronlu başkanlık!
CHP 35. Olağan Kurultayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Emniyet Mumcu paneli için Sertel’den ‘TC’ istedi!
Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü panelde konuşma yapacağı gerekçesiyle ...
Hotar sözünü tuttu, asırlık çınarlar kurtuldu
Yapımı süren Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolu üzerinde aralarında ...
 
CHP’de yeniden Kılıçdaroğlu dönemi, gözler artık PM yarışında!
Büyük kurultayın ilk İzmir Milletvekili Balbay yeter imzayı toplayamayınca ...
Kocabıyık’tan rektörlere ve Demirtaş’a: O hain, alçak adamların…
AK Parti İzmir Milletvekili’nin hedefinde tartışmalı bildiriye imza atan ...
Demirtaş: Çınar saldırısını yapanlar halktan özür dilesin
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'nın düzenlediği iddia edilen saldırıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva