HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2014 Cuma - 13:05

Konak Kent Konseyi’nden Tartan’a ültimatom gibi veda mektubu

Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu yazdığı bir mektupla Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı hem eleştirilerin hedefine koydu hem de esprili bir dille veda etti.

Konak Kent Konseyi’nden Tartan’a ültimatom gibi veda mektubu

Yürütme Kurulu tarafından yazılan mektupta, bir süredir Tartan’ın AK Parti karşıtı eylemler konusunda Kent Konseyi’ni frenlemeye çalıştığı göze çarpıyor.
 
Ayrıca seçim çalışmalarında Hakan Tartan’ın kullandığı üslup da protesto ediliyor ve diğer adaylara karşı daha demokrat tavırlar takınması gerektiğinin altı çiziliyor. Belediyeye ait semt merkezlerinde seçim propagandası için zeytinyağı dağıtıldığı iddia edilen mektupta Tartan’ın seçimleri kazanamayacağı ima edilirken seçimden sonra Kent Konseyi’nde gönüllü olarak çalışması için kinayeli bir şekilde çalışmalara da davet ediliyor.
 
Konak Kent Konseyi tarafından Tartan’ a yazılan mektubun tamamı:
 
Sayın Başkan,
 
Bir yıla yaklaşan görev süremizde yürütme kurulu olarak sizinle ilk - muhtemelen de son-  iletişimimiz ne yazık ki bu mektup aracılığıyla olmak zorunda kaldı. Oysa şimdiye kadar daha sıcak bir iletişim kurmuş olup daha uyumlu çalışabilmiş olmayı dilerdik. Bu iletişim sayesinde başkanı olduğunuz Konak Belediyesi’nin hizmetlerine el birliğiyle katkılarımızı arttırabilirdik.
 
Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi kent konseyler inin kuruluş amacı belediye yönetimlerine etkin katılımın sağlanmasıdır. (5393  sayılı Belediye Kanunu; MADDE 76. — Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.)  Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak şimdiye kadar bulunduğumuz her platformda ve düzenlediğimiz bütün etkinliklerde gerek bize destek sağlayan kurumları gerekse de Konak Belediyesi’ ni en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu temsiliyetin ötesinde sivil toplum kuruluşları ile Belediyemiz’ in uyumlu diyaloğu olduğu algısını da kamuoyunda hakim kıldığımızı düşünüyoruz.
 
Bünyemizde kentin öncü sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri aktif olarak görev almaktadır. Yürütme Kurulumuz’ da TMMOB, TÜKODER, SMMM ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte Kadın Meclisi Başkanımız, Engelli Meclisi Başkanımız, Muhtarlar Meclisi Başkanımız da bulunmaktadır. Böylesi kaliteli bileşenlerin olduğu Konak Kent Konseyi’nin daha etkili faaliyetler ile gündeme damga vurması gerekirdi. Amacımız Genel Kurulumuzun bizlere seçimle verdiği yetkileri layığıyla kullanmak ve öncelikle İzmir, sonrasında ise Türkiye gündeminde  “Konak” isminin sürekli gündem belirleyici olarak anılmasını sağlamaktı.
 
Daha önceki dönemlerde bunu kısmen de başardığımıza inanıyoruz. İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun kuruluş aşamalarında etkin görev alarak öncü rollere soyunduk. Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun kuruluş toplantısını da Sizin ev sahipliğinizde yaptırarak bir ilke daha imza atmıştık. Ve devamında bu desteklerinizden ötürü CHP Genel Merkezi Kent Konseyleri Masası’nın düzenlediği toplantımızda da yine her etkinliğimizde oldu gibi sizi onurlandırmıştık.
 
Halen Gerek İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin gerekse de Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun Genel Sekreterlik görevlerini Konak Kent Konseyi olarak yürütmekteyiz.
 
Bunların yanında Türkiye ve İzmir gündemlerini yakından takip edip düzenlediğimiz faaliyetlerle de sürekli kamuoyunun dikkatlerini üzerimize çekmekteyiz.
 
Ancak bütün bunlar olurken, özellikle son bir yıldır, Sizin desteğinizi yanımızda hissedemediğimizi üzülerek bildirmek isteriz. Konak Kent Konseyi’ nin duruşuna karşı tepkisel bir tavır aldığınızı gözlemliyoruz.
 
Efem Çukuru’nda bütün kadın meclislerinin ortaklaşa yapacağı protesto eylemine katılmamızın, bize gönderilen bir e-posta ile tarafınızca “böyle bir süreçte bu eylemin doğru bulunmadığı”  bildirilerek engellenmeye çalışılmıştı. Yanlış çevre politikalarıyla halkı sokaklara döken AKP’ ye karşı yapılacak, çevre bilinci içeren bir eylemin hangi süreçten ve hangi koşullardan ötürü yanlış olduğuna anlam verememiştik. Daha doğrusu verdiğimiz anlamları dile getirmekten şimdiye kadar kaçındık.
 
Ancak seçim sürecine girdiğimiz günden bugüne kadar takındığınız tavırların yanlış olduğunu, seçtiğiniz yöntemlerin bir siyasetçi ve yöneticiye yakışmayacak gayri ahlaki durumlar içerdiğini bildirip sizi uyarmak Kent Konseyi olarak görevlerimiz içinde bulunmaktadır.
 
8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Kadın Meclisimiz’ in katılmasına karşı çıktınız. Ancak kadınlarımızın bu etkinlikte yer alması gerektiğini düşündüğümüz için kendi imkanlarımızla katılımlarını sağladık.
 
Şimdiye kadar nitelikli etkinlik yapmasını istemediğiniz Kadın Meclisi’ nden, seçim sürecinde olduğumuz bugünlerde, biraraya gelerek sizi misafir etmelerini istemek ne kadar akılcı? Bu tavrınız “size rağmen” İzmir’ in en etkili kadın meclislerinden biri olan Konak Kadın Meclisi’ ni rencide etmiştir.
 
Son olarak çeşitli STK’lar ile düzenlediğimiz “Kadınım, engelliyim ama İnsanım” panelimize de ne yazık ki tarafınızdan destek verilmedi. Salon olarak Büyükşehir Belediyesi’ nin  Ahmet Piriştina Kent Arşivi’ ni kullanmak zorunda kaldık.
 
Ayrıca demokrat olduğunu iddia eden bir siyasetçinin kullanmaması gereken yöntemlerle seçim çalışmalarını yürütüyorsunuz. Seçim dönemleri demokrasi ve bir arada yaşama kültürünün gelişip yerleştiği süreçler olmalıdır. Ne yazık ki sizin tavırlarınızın tamamen ayrıştırıcı ve ötekileştirici olduğunu üzülerek takip ediyoruz.
 
Kent Konseyi binamızda ve diğer semt merkezlerinde içinde zeytinyağı olan ve kendi resminizin ve DSP logosunun basılı olduğu poşetler dağıtıldığına tanık olduk. Bu poşetlerin içinde iki sayfa internet çıktısı köşe yazıları dikkatimizi çekti. Diğer adayları karalayan bu yazıların sizin bilginiz dışında o poşetlere koyulduğunu ummaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.
 
Yine seçim sürecinde sizi desteklemediğini bildiğiniz, Kent Konseyi Başkanımız’ ın da eşi olan Serpil Mumcu’ nun görev yerinin değiştirilmesi talimatını vermenizi de hiçbir demokrat anlayışla bağdaştıramadık.
 
Örnekleri çoğaltmak mümkün...
 
Üzülerek söylüyoruz ki görevde olduğumuz bir yıllık zaman diliminde olumlu katkılarınızı alamadık. Kent Konseyimiz aracılığı ile yönetim süreçlerinize Konaklılar’ ın katılmasını sağlayamadınız. Demokrasi ve özgürlüğün sembolü olan kentimizde yaşayan yurttaşların hakketiği yönetilme tarzı bu olmamalıydı.
 
Görev süremiz iki yıl olduğu için Yürütme Kurulumuz bir yıl daha görevine devam edecek.  2014 bizim için çok yorucu bir yıl olacak. Çünkü sizin döneminizde yapamadıklarımızı yapmak için iki yılın işini bir yıla sıkıştırmak zorunda kalacağız. Bu bir yılda gönüllü olarak bize destek vermek isterseniz kapımızın size daima açık olacağını belirtmek isteriz.
 
Bundan sonraki yaşamınızda size sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

TARTAN’DAN JET YANIT
Demokratik Sol Parti (DSP) Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından basına gönderilen imzasız mektubun ciddiyetten uzak ve gerçekleri yansıtmayan bir dille kaleme alındığını belirterek yazılanların doğru olmadığını söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
görev morev 14 Mart 2014 Cuma 18:18

Deniz bey Adamlar o kadar şey yazmış aklında sadece görev süresi mi kaldi

Yorumu oyla      13      6  
Kent konseyi görev süresi 14 Mart 2014 Cuma 13:55

Sayın Kent konseyi başkanı söyledilerinizin hepsi doğru olabilir ancak görev sürenizle ilgli yanlışınız var.Zira, kent konseyi başkanı ve yürütme kurulunun görev süresi ilk dönem için iki yıl, ikinci dönem için üç yıldır.Burda dönemden kasıt belediyenin beş yıllık görev süresidir.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtarlara veda yemeğinde Durak'a büyük övgü
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İl Genel Meclisi’nin Karşıyaka ...
Bornova'da açılış ve konser haftası
Bornova Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi ...
Güzelbahçe'nin rüyası son virajda
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yoğun geçen seçim maratonuna ...
 
EXPO’nun parası paylaştırıldı: Özel İdare’ye 1’e 5 piyangosu
EXPO Yürütme Kurulu yaptığı son toplantıda kanun gereği devlet tarafından ...
Batur siteleri dinledi: Beyaz Vadi müjdesi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yoğun seçim programına Narlıdere’deki ...
Berlin Turizm Fuarı’nda Selçuk rüzgarı
Selçuk Ticaret Odası, turizm trendlerinin şekillendiği ve alanında en ...
 
Alsancak esnafından Tartan’a teşekkür
Konak’ta bulunan içkili lokanta ve gece kulüpleri, çalışma saatlerinin ...
Karşıyaka'dan Yamanlar'a 400 binlik yatırım
Karşıyaka Belediyesi 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Belediye’ye bağlanacak ...
Selçuk'un prestij projesine Başkanlı açılış
Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva