HABERLER>DÜNYADAN
24 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Komşu'nun 'canı' yanıyor...

Yunanistan'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Ülke genelinde, 90'dan fazla yangın var. Atina da tehlike altında, alevler başkentin dış mahallelerine kadar ulaştı. ’

Komşu'nun 'canı' yanıyor...



 
ATİNA - Söndürme çalışmalarına itfaiye ekipleri ile ordu birliklerinin yanı sıra halkın da katıldığı belirtilen haberlerde yangın bölgelerinde hüküm süren şiddetli rüzgarların çalışmaların güçlükle sürdürülmesine neden olduğu kaydedildi.
 
Yer yer kontrol altına alınan bazı noktalar, akşam saatlerinde yangın söndürme uçak ve helikopterlerin geri çekilmesiyle yeniden alevlendi.

TÜRKİYE'DEN SÖNDÜRME UÇAĞI... tıklayınız...
 
Atina'nın kuzeydoğusunda yer alan ''Agios Stefanos'', ''Pallini'', ''Suli'', ''Pikermi'', ''Palea Pendeli'',''Aniksi'' , ''Rodopoli'', ''Drafi'', ''Geraka'', ''Stamata'' ve ''Dionisos'' semtlerini etkisi altına alarak yarım ay şeklinde yayılan yangının yer yer söndürülmesine rağmen bir çok noktada yeniden alevlenmeler yaşandığı ve durumun tekrar kontrolden çıktığı açıklandı.
 
Özellikle ''Dionisos'' bölgesindeki yangının genişlemesi durumunda Atina'nın banliyölerinden ''Ekali'' semtinin ciddi yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı kaydedildi.
 
Yangın nedeniyle başta ''Agios Stefanos'' olmak üzere birçok yerleşim biriminin tahliye edildiği belirtilen haberlerde, buna rağmen halkın büyük bir bölümünün evlerini terk etmemekte direndiği, evlerinin avlularına, hatta çatılarına sıçrayan alevleri kendi çabaları ile söndürmeye çalıştıkları kaydedildi.
 
Pendeli Dağı'na da sıçrayan yangının bölgedeki bir manastırı tehdit ettiği, olay yerindeki itfaiye ekiplerinin alevlere teslim olan çok sayıda iş yeri ile evi söndürme çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.
 
''Dionisos'' bölgesinde yer yer kontrol altına alınan alevlerin yeniden canlanarak bölgede geri kalan yeşil alanın da tahrip olmasına yol açtıkları kaydedildi.
 
Haberlerde, ''Drosia'' semti sakinlerinin yangın öncesi ormanlık alanda seyreden motorsikletli kişilerin bölgeye yanıcı madde attıkları ihbarında bulundukları, bunun da yangınların kundaklama sonucu çıktıkları ihtimalini güçlendirdiği değerlendirmesinde bulunuldu.
 
Atina Savcılığının yangının çıkış nedeninin araştırılmasına yönelik soruşturma başlattığı açıklandı.
 
İtfaiye ekiplerinin 4 geniş cepheye yayılan alevlerin Atina'nın kuzeyindeki Parnitha Dağı yakınlarına da sıçramasından endişe ettikleri, söz konusu bölge yakınlarında önlem alınması çalışmalarını sürdürdükleri açıklandı.
 
Bu arada, ''Anthusa'' bölgesinde bir kişi ile ''Dionisos'' bölgesinde bir itfaiye erinin hafif yaralı olarak hastaneye sevk edildikleri belirtildi.
 
Haberlerde, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına, ordu ve itfaiyeye ait toplam 156 araç, 12 yangın söndürme uçağı ile 8 helikopter, belediyelere ait 30 su tankeri, 390 itfaiyeci, 340 asker ile çok sayıda gönüllünün katıldığı belirtildi.
 
İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, Fransa'dan gönderilen iki yangın söndürme uçağı ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin gönderdiği bir helikopter ve dört adet yangın söndürme aracı akşam saatlerinde Atina'ya ulaştı ve bu sabahtan itibaren de söndürme çalışmalarına katıldı.
 
Öte yandan, Sivil Savunma Teşkilatı, halkı soğukkanlı olmaya çağırdı. Teşkilat, yangının tehdit altına aldığı evlerde kalanlara, hanelerindeki patlayıcı ve yanıcı maddeleri uzaklaştırmaları, pencere ve kapıların aralıklarının ıslak bezler ile sıkıca kapatılması, yangın alanlarında mahsur kalanların ise evlerinden çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.
 
Yunanistan Meteoroloji Müdürlüğü(EMY) ise yangın söndürme çalışmalarını zorlaştıran 6 şiddetindeki rüzgarların önümüzdeki saatlerde de hızını yitirmelerinin beklenmediğini açıkladı.
Yunanistan'da ''Eğriboz'' (Evia), ''Zakinthos'' ile ''Skiros'' adaları ile ''Viotia'' ve ''Ahaia'' kentlerinde çıkan yangınların kontrol altına alınması çalışmalarının da aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi.
 
Yunan basın-yayın organları, bölgede esen ve yangının genişlemesine yol açan sert rüzgarın gece saatlerinde hafiflemesine rağmen, bazı cephelerde yeniden alevlenmeler olduğunu duyurdu.
 
Atina'nın Kuzeydoğusunda yer alan ''Marathonas'', ''Pentelis'', ''Varnava'' ve ''Rodopolis''de gün boyu sürdürülen yangın söndürme çalışmaları sonucunda belirli bir oranda yavaşlayan yangınların gece saatlerinde yeniden alevlendiği belirtilen haberlerde, özellikle ''Dionisos'' bölgesindeki yangının genişlemesi durumunda Atina'nın banliyölerinden ''Ekali'' semtinin ciddi yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı kaydedildi.
 
Öte yandan Yunan özel Alpha televizyonu, başkentin kuzeydoğusundaki bir çok semt ve yerleşim birimini etkisi altına alan 4 büyük yangın cephesiyle yaklaşık 72 saattir mücadele verildiği sırada, yangın bölgesinin dışındaki ''Hasia'' yerleşim biriminde çıkan bir çalı yangınına kimliği açıklanmayan, yabancı uyruklu bir şahsın, tartışma sonrasında eşinin üzerine yanıcı madde dökerek ateşe vermesinin neden olduğunu duyurdu. (NTV)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzun ve sıcak günlerde oruç tutarken...
Ramazan'da aç kalınan sürenin uzunluğu ve havanın sıcak olması, beslenme ...
Kırbaç cezası uygulanmadı
Malezya'da, bira içtiği gerekçesiyle kırbaç cezasına çarptırılan Kartika ...
Kainat’’ın en güzeli Fernandez!
Bahamalar’’da yapılan 2009 Kainat Güzellik Yarışması’’nda tacı Venezuellalı ...
 
Ukrayna’’da grizu faciası: 8 ölü
Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesindeki bir madende metan gazı ...
Portekiz’’de falez faciası: 5 ölü
Portekiz’’in güneyindeki turistik bölgede güneşlenenlerin üzerine falez çöktü.’
Yemen'de çatışma: 100 ölü
Yemen'de güvenlik güçleriyle militanlar arasında çıkan çatışmalarda, ...
 
'Suyu siyasi baskı aracı olarak kullanıyorlar'
Irak Çevre Bakanı Nermin Osman, Türkiye ve İran'ın suyu Irak'a ...
Tanzanya'da okul yangını: 12 ölü
Tanzanya'da bir okulda çıkan yangında 12 kız öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi.’
Oyuncak değil gerçek!
Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan MASK-2009 Uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva