HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2016 Salı - 21:06

Kocaoğlu’ndan net cevap: 2019'da aday mı?

Ege Genç İş Adamları Derneği, 73’üncü Ege Toplantısı’nda Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ağırladı. İş adamlarının sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisi konusunda önemli bir mesaj verirken 2019’da yeniden adaylık için de net konuştu.

Kocaoğlu’ndan net cevap: 2019 da aday mı?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege Genç İş Adamları Derneği’nin (EGİAD) 73’üncü Ege Toplantısı konuğu  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu.

73’ncü Ege Toplantısı’nda İzmir’in sorunları ve geleceği masaya yatırılırken, Egeli iş adamları Başkan Kocaoğlu’na merak edilen soruları yöneltti. 

Swiss Otel’de İzmir iş dünyasının katılımıyla gerçekleşen toplantıya ilk olarak kürsüye EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya çıktı.



İZMİR’İN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Sözlerine Türkiye’de ve dünyada yaşanan terör saldırılarını kınayarak başladı. Seda Kaya konuşmasında İzmir’in geliştirilmesine ve sorunlarına yer verdi. İzmir’in Aziz Kocaoğlu ile birlikte önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını söyleyen Kaya, fuar yatırımları ve kent yatırımları üzerinde durarak, “İzmir’de rahmetle ve saygıyla andığımız Ahmet Piriştina ile başlayan değişimin Aziz Başkanımız ile birlikte hız ve farklı boyutlar kazanmasını birlikte izliyoruz. Hem kentin dokusunu değiştiren hem de vatandaşın yaşamını kolaylaştıran projelerle İzmir’in çehresi değişiyor” şeklinde konuştu.

İZMİR İLE İSTANBUL’U VEYA ANTALYA’YI KARŞILAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİLDİR
EGİAD’ın İzmir için yürüttüğü faaliyetler ve devam eden projeleri anlatan Kaya, dünya şehirleri arasındaki rekabet hakkında, “Bugün dünyada kentler arasında müthiş bir rekabet devam ediyor. Bu yarış kentlerin kendini dünyaya tanıtma, yabancı ziyaretçileri ve uluslararası dev organizasyonları çekme yarışıdır. Biz bu yarışta şehrimizin çok büyük bir sansı olduğunu inanıyoruz. Her şehrin anlattığı ayrı bir hikayesi ve kimliği vardır. Nasıl Roma ile Milano’yu, Berlin ile Münih’i, Londra ile Manchester’ı, Paris ile Marsilya’yı karşılaştırmak mümkün değilse İzmir ile İstanbul’u veya Antalya’yı karşılaştırmak doğru değildir. Tarihi, coğrafi konumu, ekonomisi ve sosyal yapısı ile her kent yüzyıllar boyunca kucak açtığı medeniyetler ve tarihsel süreçte yaşadığı olaylarla ayrı bir kimlik geliştirir. İzmir’in 8000 yıllık tarihinden süzülüp gelen kimliği ve kültürü de muazzam bir birikime dayanmaktadır. Bu anlamda İzmir’in sahip olduğu değerler çok zengindir” şeklinde konuştu.



TRAMVAY METRO GİBİ GECİKMESİN

Seda Kaya’nın ardından kürsüye EGİAD Danışma Kurulu Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, dünya genelinde yaşanan terör olaylarını işaret ederek terörün çözümünün küresel olduğuna dikkat çekti.

Yorgancılar konuşmasında Başkan Kocağlu’na İzmir’in tramvay projesi ve fuarlar konusunda çağrı yaptı. Tramvay projesinin deniz ve raylı sistem desteği ile İzmir trafiğini rahatlatacak önemli bir hamle olduğunu söyleyen Yorgancılar, “Tramvay ile ilgili her ilde yeni bir alt yapı nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar doğal. Tramvayın kısa sürede bitmesiyle ilgili çalışmalarınızı biliyoruz. Ama bizim sizden isteğimiz, metroda olduğu gibi gecikmenin olmamasıdır. Bu bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

EN AZ 30 FUAR
Ender Yorgancılar konuşmasının son bölümünde Fuar İzmir’e ve fuarcılık hizmetlerine yer verdi. Yorgancılar,  “İzmir fuarcılıkta Fuar İzmir ile birlikte önemli adımlar attı. Meslek kuruluşlarımız özellikle son olarak gerçekleşen mermer fuarından son derece memnun. Eğer ülkede yaşanan olaylar olmasaydı fuarlar çok daha iyi olabilirdi. Bu fuarlar artık marka oldu. Geri dönüşümler son derece önemli. Kentte yılda en az 30 fuar yapmak öncelikli görevimiz olmalı. Bu konuda biz de elimizden gelenini yapmaya hazırız” dedi.



KÖPRÜLER, YÜKSEK BİNALAR ÇÖLDE GELİŞEN KENTLERİ İÇİN CAZİBE OLABİLİR 

Yerel yönetimlerin mevcut gelişmeler ışığında projeleri geliştirerek sürdürdüğünü söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente dair birçok konuya değindi.

Projelerin hazırlanmasında İzmir’in yararını göz önünde tuttuklarını söyleyen Kocaoğlu Körfez Tüp Geçit projesine gönderme yaparak, “Bizim yaptığımız bütün projeler kentin, sanayinin, ekonominin gelişmesine yöneliktir. Kalkınma, ‘bir bina yap ki her yerinde görsünler’, ‘bir köprü yap her yerden görünsün’ şeklinde değildir. Bunlar çölde cazibe yaratan kentler için bir proje olabilir. İzmir’in yüksek yapılara, gösterişli şeylere ihtiyacı olamadığı kanaatindeyim. Dünya kadar ören yerlerimiz var. Bunları insanlığa daha belirli oranda sorunsuz olarak ayağa kaldırmamız gerekiyor. Siz Avrupa’nın en yüksek binasını yaparsınız arkasından gelir daha yükseğini yapar. Bunun sonu yoktur. İzmir kalkınması için bunlara ihtiyacı olan bir kent değildir. Bugüne kadar yaptığımız bütün yatırımlar da buna dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

KEŞKE BAŞKANIN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK OLSA
Yorgancılar’ın tramvay mesajı ile ilgili konuşan Kocaoğlu, “Keşke bir başkanın elinde sihirli değnek olsa da geliştirdiği projeyi bir gece de gerçekleştirse. Ama Türkiye’nin koşulları nedeniyle bunlar maalesef gecikiyor. Biz 2005’te projelerimizi hazırlarken şunu kimse bize söylemedi. 500’e kadar projeyi sıraladık, öncelik sırasına koyduk. O çalışmanın, projenin gereksizliğine ya da ‘öncelik sırası yanlış’ gibi bir eleştiri almadık şimdiye kadar” dedi. 

İZMİR KENDİ GÖBEĞİNİ KESEBİLECEK BİR KENT
Kocaoğlu, “İzmir gerçekten potansiyeli çok yüksek bir kent. Kendi dinamikleriyle, öz kaynaklarıyla başkasından destek almadan kalkınabilecek yani kendi göbeğini kendi kesebilecek, Türkiye ve dünyanın ender kentlerinden bir tanesi. Ve biz bunu başarıyoruz. İzmir sıkıntılı bir dönem yaşamıştı. 2010’dan sonra İzmir, Türkiye ortalamasının çok üzerinde büyüyor. Zaten veriler de bunu gösteriyor. Merkezi hükümete verdiğimiz vergideki artış kentin büyüdüğünün en büyük göstergesidir. Bu yıl Kocaeli ve Ankara’yı geride bıraktık. Devletin gücüne rağmen Ankara’yı geçmiş durumdayız. İstanbul dışında merkezi hükümete en çok destek veren kentiz” diye konuştu.

İZMİR’İ KIYASLAMAK GİBİ BİR HATA YAPIYORLAR
Muhalefetin İzmir ile çevre illeri kıyaslamasına gönderme yapan Başkan Kocaoğlu, “Zaman zaman İzmir’i diğer kentlerle kıyaslıyorlar. Bunlar ne anlama gelir bilmem ama Ege Bölgesi’nin bütün rakamlarını topladığınızda, İzmir’in yarısından daha az. Güçlerine bakmadan siyasiler zaman zaman İzmir ile diğer kentleri kıyaslamak gibi bir hata yapıyor” şeklinde konuştu.

ULAŞIM PROJELERİ
Ulaşım yatırımlarıyla ilgili Kocaoğlu, “Tramvay projesi hızlı bir şekilde gidiyor. Önümüzdeki ulaşım projelerinde Narlıdere metrosu var. Yüksek planlamadan hemen sonra temelini atacağız. Üçyol’dan Buca’ya derin tünel metro hattımız var. Bur iki projeyi yapacağız. ‘Bunları yapıyorsun da garaja niye yapmıyorsun’ diyeceksiniz. Bizim otogar projesi hızlı trene entegre oldu. Ankara - İzmir hızlı treni ne zaman gelirse o zaman gerçekleşecek. Selçuk’ta bu yılın sonuna doğru İZBAN her an açılabilir. Bergama’yı da yapacak güçteyiz” şeklinde konuştu. 

KÜLTÜRPARK’TA KONGRE MERKEZİ TEMELİ YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK
Far yatırımlarının büyütülerek devam edeceğini söyleyen Kocaoğlu,  Kültürpark’ın kongre merkezi olmasına ilişkin, “Fuar kongreyle at başı giden bir sektör. Kültürpark’ta holleri taşıyoruz. Oranın da projesi bitti. 5 - 6 bin kişinin kongre yapacağı bir merkez haline getiriyoruz. Bu sene içinde temelini atıyoruz. Bu sene ayıca Karşıyaka’daki opera binasının da temelini atacağız” dedi.

2019’A ÇÖP TESİSİ YAPAMADAN GİDECEĞİZ
Aziz Kocaoğlu, konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından iptal edilen Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında konuştu. Kocaoğlu, ”Katı atık bertaraf tesisinde yeni bir krizle karşı karşıyayız. Yamanlar’da önümüz kesilmiş durumda. Bugün yeniden başlasak en az 4 yıl sürecek. Yamanlar’da bunların hepsini yapmıştık. Hepsi çöpe gitti. Menderes’te bir tesis için çalışma yapıyorduk. Oraya da ‘uğraşma’ dendi. Katı atığı yapamadan 2019’a gideceğiz gibi görünüyor. Ne yaparız bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

KEMERALTI KALKINMADAN TURİZM GELİŞMEZ 
Kentin turizm sorunu için Kemeraltı’nın kalkınmasının şart olduğunu söyleyen Kocaoğlu, ”Bu kentin merkezinde turist kalacaksa Kemeraltı’nın ayağa kalkması lazım. Kemeraltı çöküntü olarak kalsın buraya turist gelsin, yok böyle bir şey. Butik otellerle, sanat galeriyle oranın ayağa kalkması lazım. İzmir tanıtım konusunda en önemli bir çalışmasını Universiad ile yaptı. EXPO sürecinde uzunca bir süre dünyanın 163 ülkesine gidip tanıtım yapma imkanı bulduk. Bu da bizim için iyi bir tanıtım oldu. Şimdi İZTAV’ın üye sayısını arttırarak İzmir’in tanıtım kampanyasını sürdürmek istiyoruz. İZTAV’a üye olursanız kentin yararına olacaktır” diye konuştu.

TOKİ, KENTİ YAŞANMAZ HALE GETİRİYOR 
Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından iş adamları kente dair sorularını yöneltti.

İzmir’in kentsel dönüşümü ile ilgili soruya yanıt veren Kocaoğlu, kentin Kuzey ve Güney bölgelerinde artan yoğun yapılaşma hakkında, “Herkesin bir çocuğu var. Bizim devletimizin de TOKİ gibi bir çocuğu var. TOKİ, İzmir’in konut ihtiyacını günlük ranta yönelik yaptığı planlamalarla ve büyük yoğunluklarla yaşanmaz hale getiriyor” dedi.

OTOPARK ARTIK KATLANARAK ARTACAK
İş adamlarının kentin ulaşım ve park sorununa yönelik sorularına Kocaoğlu, kentin eski yapısı nedeniyle yolların dar bulvarlar içinde olduğunu, genişletilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Otopark sorunu ile ilgili ise Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in otopark sorununu çözmek için ring seferlerini başlattık. Bunun dışında İzmirli hemşerilerimiz araçlarını sokak üzerine gün boyu park ediyorlar. Artık düşük ücretlerle gün boyu park etme uygulamasını kaldırıyoruz. Aracını 24 saat koyan 24 saat katlanarak ücret ödeyecek” ifadelerini kullandı.

KENTİN LİMANI, LİMAN LOBİLERİNE KURBAN EDİLEMEZ 
İhale sürecine giren Alsancak Limanı’na ilişkin soruyu yanıtlayan Kocaoğlu, “İzmir Limanı’nın bu kentin 30 sene için konteyner limanı olarak kalmasına ekmek, su kadar ihtiyacı vardır. İzmir Limanı Kuzey’deki liman modellerine ve Çandarlı’nın özelleştirilmesine kurban edilmemelidir. Onlar da yapılsın ama acilen buranın geliştirilmesi lazım. Çandarlı Limanı Ege’nin en büyük limanı olacaktır. Süreç içerisinde ihtiyaç doğrultusunda büyütülürse daha verimli olur. Zaten projenin tamamını ‘yap işlet devret’ yöntemiyle alacak güçte kimse yoktur. Orası küçültülerek ihale edilirse ve İzmir limanı da derinleştirilerek büyütülürse çok iyi olacak. Kentin limanı, liman lobilerine kurban edilemez” dedi.

TAMAM MI DEVAM MI?
Aziz Kocaoğlu konuşmasının son bölümünde başkanlığa devam edip etmeyeceği sorusuna net cevap verdi. Başkan Kocaoğlu, “Bir şeyi zirvedeyken bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir’in Belediye Başkanlığı Koç Holding’in CEO’luğundan daha yüksektir. Bu işi 15 yıldır yapıyorsunuz. Siz damat da olsanız kimse sizi Koç Holding CEO’luğu yaptırmaz 15 sene... 71 yaşından sonra layıkıyla 5 sene daha yapacağım demek bana gerçekçi gelmiyor. Kendini, dünyayı benden daha iyi tanıyan pırıl pırıl arkadaşlar var. Görevi onlara teslim etmek gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Muğla'da korkunç kaza: 1 ölü!
 
Flaş! İzmir’de merkezli 7 ilde paralel operasyon!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 30 Mart 2016 Çarşamba 10:24

Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretindeki Seferihisar çıkartması ve Tunç Soyer faktörü Aziz beyi yılgınlığa itmiş görülüyor, sen bunları kafana takma Aziz bey, kılıçdaroğlu gider, sen gitmezsin. Geçen seçime altı ay kala da, benzer sözleri duymuştuk gün ola devran döne. Tabii partisiz Aziz bey koca bir hiç!...Siyaseti ise en iyi başkan bilir.

Yorumu oyla      11      5  
Pause 30 Mart 2016 Çarşamba 09:37

"2019 da gideceğiz gibi görünüyor" derken acaba 2019 da belediyeyi akp alacak demek mi istedi

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 30 Mart 2016 Çarşamba 09:16

İzmir'li olarak Aziz beye hem hizmetlerinden dolayı hem de bu kentin kendi bütçesiyle mükemmel hizmetler yaptığı için çok teşekkür ederim.Kasıtlı idari engellemeleri bir yana bırakın 400 sene gibi düzmece suçlamalara maruz kaldı , Aziz beye laf edenlerin önce bu yargılamalar için Aziz beyden özür dilemesi gerekir. MKaldı ki bir allahın kulu kalkıp ne kayırma ne hırsızlık ne kamunun parasını yedirtme konusunda tek laf edemedi, bunları İstanbul ve Ankara Büyükşehirler için söyleyebilirmisiniz?

Yorumu oyla      11      5  
erman 30 Mart 2016 Çarşamba 07:40

Chp den kim gelse değişen olmayacak. Büyük köy izmir olmaya devam edeceğiz. Ha aziz başkan ha başka chpli

Yorumu oyla      11      5  
Aslı Demir 30 Mart 2016 Çarşamba 07:38

2014 te 8 ilçe gitmişti sayesinde adaylara müdahale ederek.2019 da 16 ilçe olur herhalde ...CHP nin kaderi bu Genel seçimlerde her zaman hüsran.Yine Başarılıyız diyorlar.yerelde 8 ilçe gitti.Yine Başarılıyız diyorlar. Aziz başkanı tekrar aday gösterirlerse İzmir de elden gider.

Yorumu oyla      11      5  
ersin 30 Mart 2016 Çarşamba 00:26

sen gidersen izmir gider aziz baskan

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 30 Mart 2016 Çarşamba 00:09

Başkanın kast ettiği isim galiba Tunç Soyer...

Yorumu oyla      11      5  
29 Mart 2016 Salı 21:53

Harmandalı ve yakınlarda oturanlara şimdiden geçmiş olsun :)

Yorumu oyla      11      5  
29 Mart 2016 Salı 21:32

Narlıdere Metro Hattı' nın da izinleri körfez ÇED'ine dönmesin de! Tramvayın bürokratik işlemleri uzun yıllar sürmüştü.

Yorumu oyla      11      5  
29 Mart 2016 Salı 21:29

kongre merkezi daha büyük olmalı. Sonra kapasite sorunu olmasın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Foça Belediyesi, hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 6 yeni aracın katılımıyla büyük güç kazandı.
Başkan Uğurlu sözünü tuttu
Kemalpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini ziyaret eden Kemalpaşa Belediye ...
Bornova’da 2 mahalle susuz kalacak
İçme suyu branşman hatları yenileme çalışmaları nedeniyle 2 mahalle susuz kalacak.
 
Başkan Şenol: Sizler gönüllerin şampiyonusunuz
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Zeybekler Grup Yarışması’nda ...
Karşıyakalı Rüzgar'ın hayatı belgesel oldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından 4 yıl önce sokakta bulunarak eğitilen ...
Başkan Atila’ya gençlerden onur ödülü!
Bornova Belediyesi’nin yaşam standartlarını yükseltmek için yaptığı çalışmalara ...
 
Büyükşehir’de İnciraltı zirvesi: Başkan ‘2.Nesil’i ağırladı
Sağlık turizminde sıçrama istediklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İnciraltı’nda ...
Menderes’te mavi bayrak eğitimi
Menderes Belediyesi çalışanlarına mavi bayrak uygulamasıyla ilgili eğitim verildi.
Genç ressamların gözünden Cumhuriyet kadınları
Konak Belediyesi’nce bu yıl altıncısı düzenlenen Ümran Baradan Liseler ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva