HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Şubat 2010 Çarşamba - 00:00

İzmir yeniden çiziliyor

Kentin ayrıntılı haritası için yerden ve havadan 4 binden fazla noktada ölçüm yapan Büyükşehir Belediyesi, elde edilen sonuçları geleceğe yön verecek planlamalarda kullanacak. ’

İzmir yeniden çiziliyor


 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’’nin, kentin 50 kilometre çaplı sınırlarını kapsayan yeni haritalarını hazırlamasında çalışmalarda son aşamaya geldi. 2009 Ocak ayında ihaleye çıkılarak başlanan yeni harita çalışması, Büyükşehir sınırları içindeki bilgi sistemleri ile altyapı projeleri, imar uygulamaları ve teknik altyapı bilgi sistemlerinde de kullanılabilecek.

İmzalanan bir protokolle danışmanlık ve kontrolörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi’’nin yaptığı, İzmir’’in 543 bin hektarlık sınırlarını kapsayan ortofoto ve fotogrametik haritalar, belde ve ilçelerin 1/5000’’lik planlarını yapmak ve sağlıklı verilere ulaşmak amacıyla kullanılabilecek. Halen saha çalışmaları devam eden proje sonucunda elde edilecek haritalar, Nazım Plan çalışmaları, İZSU planlamaları ve Ulaşım Planı çalışmaları gibi belediye hizmetlerinde ve her türlü mühendislik projelerinde altlık oluşturacak. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi, yetki alanında bulunan 543 bin hektarlık alanda güncel ve renkli 1/5000 ölçekli ortofoto harita ile özellikle ilçe, belde ve tüm köy meskun sahalarının 1/5000 ölçekte sayısal fotogrametrik haritasını elde edecek. Proje ekibi, bugüne kadar 4 binden fazla noktada GPS cihazları ve diğer cihazlarla hem yerden hem de havadan ölçümler yapıp görüntüler aldı.

 
SAĞLIKLI VE ÇAĞDAŞ PAYLAŞIM
Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uyguladıkları tüm projelerde aklı ve bilimi rehber edindiklerini vurgulayarak, ’“Tüm işlerimizi uzmanlarıyla, üniversitelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirip buna göre doğru karar vermek için çalışıyoruz’” dedi.

Çağdaş planlama yapmak için haritalamanın önemine değinen Başkan Kocaoğlu, ’“Harita, bir kent için vazgeçilmezdir. Kent yönetimi için kente yönelik sağlıklı ve doğru bilgilerin, verilerin elde olması gerekir. Çalışmalarımızda, 5216 sayılı yasayla Büyükşehir’’e bağlanan birçok ilçe ve beldemize yönelik sağlıklı haritaların olmadığını veya güncelliklerini yitirdikleri için yetersiz kaldığını gördük. Yaptığımız çalışma ile İzmir’’in yeni sınırlarında yer alan 543 bin hektarlık alana ilişkin en doğru verileri, haritaları oluşturacağız. Bu da bize sağlıklı ve çağdaş planlamanın altyapısını oluşturma, İzmirli mühendislik kuruluşlarına da çağdaş mühendislik uygulamalarını, projeleri yaşama geçirme olanağı verecek’” diye konuştu.

KULLANIM ALANLARI
İzmir Sayısal Fotogrametrik Haritaları tamamlandığında, kentin geleceğine yön verecek birçok altyapı ve üstyapı çalışması ve proje için temel oluşturacak.
Planlama hataları en aza indirilecek.

Üretilecek sayısal haritalar, Büyükşehir sınırları içerisinde altyapı projeleri, imar uygulamaları, İZSU planlamaları ve teknik altyapı bilgi sistemlerinde kullanılabilecek.
Nazım Plan çalışmaları ve Ulaşım Planı çalışmaları gibi Belediye hizmetlerinde ve her türlü mühendislik projelerinde altlık oluşturacak.
 
AYAK İZLERİ HER YERDE
Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı Selçuk Savcı ve Harita Şube Müdürü Nejat Güçlü, kentin topografyasının çok iyi bir şekilde ortaya çıkarılacağını ve bunun da kentte yapılacak pek çok çalışma ile teknik alt yapıda yol gösterici olacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşım zammı 2. kez mahkemelik
İzmir’’de, 1 Haziran 2009’’da uygulamaya konulan zamlı toplu ulaşım ...
Başkan Solak muhtarlarla buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, talep ve sorunları yakından takip ...
Konak’’ta hurda denetimi
İlçe Belediyesi, cadde ve sokaklarda konteynerlerin içinden geri dönüşüme ...
 
Büyükşehir’’e iki büyük ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üretken Belediye Proje Yarışması’’nda 2 ayrı ...
Türkiye’’nin en şanslı leylekleri
İzmir'in Selçuk ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini ...
İzmir'e yeni üst geçit projeleri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent içindeki hemzemin ...
 
Metin Uca'dan itinayla incitmeden
Hicvederken güldüren, güldürürken düşündüren televizyon programcısı ...
Bandolu sürpriz
Karşıyaka Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü bünyesinde müzikal hizmetlerini ...
Lodosa karşı taşlı koruma
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte sık sık yaşanan ve kıyı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva