HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2010 Pazartesi - 00:00

İzmir'e yeni üst geçit projeleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent içindeki hemzemin geçitlerin kaldırılmasının ’“İzmir tarihinin en önemli projelerinden birisi’” olduğunu söyledi. ’

İzmir'e yeni üst geçit projeleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent içindeki hemzemin geçitlerin kaldırılmasının ’“İzmir tarihinin en önemli projelerinden birisi’” olduğunu söyledi. ’
 
İZMİR - Banliyo sistemini oluşturmanın yanısıra, İzmir gibi ulaşım yollarının demiryolu ile ’“en fazla kesiştiği’” bir ilde, hemzemin geçitlerini kaldırmanın kolay bir iş olmadığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, ’“Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için pek çok üst geçit yapacağız. Uyguladığımız proje sırasında eksikler olabilir. Yapılan incelemeler sonrasında bu eksikler süratle giderilecektir. Sistemin oturması zaman alacaktır. İzmirli hemşehrilerimizin sabırla sonucu beklemelerini, talep ve önerilerini bize bildirmelerini diliyorum. Önemli olan bu projeye gölge düşmemesidir. Bize güvensinler ve inansınlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gereken yerlerde hem yaya geçidi hem de karayolu alt geçidi yapmaya muktedirdir’” diye konuştu.
 
YENI ÜST GEÇITLER SIRADA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Hat Boyu Caddesi üzerinde bulunan Seyhan Mahallesi (Buca), Binbaşı Reşat Bey Mahallesi (Gaziemir) ve 9 Eylül Mahallesi’’nde (Gaziemir) yapılacak yaya üst  geçitleri için gerekli ihaleleri tamamladı. Karşıyaka Tüneli üst geçit düzenlemesi için de ihaleye çıkıldı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Yenidoğan Mahallesi (Konak), Küçükada Mahallesi  (Konak), Şemikler Meydanı (Karşıyaka), 19 Mayıs Mahallesi Konak), Kahramanlar- Akıncılar caddesi, Çınarlı, Çiğli ve Balatçık’’ta yaya üst geçitleri yapacak. Hemzemin geçit bulunmamasına rağmen, Harmandalı geçidinin bulunduğu Tekel Lojmanları bölgesine de yaya üst geçidi inşa edilecek.
Yaya üst geçitlerinin tamamı engelliler için asansörlü sabit merdivenli olarak hemzemin geçitlerin olduğu bölgede yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söz konusu üst geçitler dışındaki yeni üst geçit çalışmalarına da süratle devam edileceğini duyurdu.
 
İzmir’’de Aliağa-Menderes Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik hat üzerinde 49 hemzemin geçit bulunuyor. Bunlardan 26’’sı kapatıldı. Çalışmalar kapsamında hat üzerinde yayaların kullanabileceği 50 adet yaya geçiş noktası oluşturulmuş olacak. Şu anda hat üzerinde yaya geçişi için istasyonlar da dahil olmak üzere 35 adet yaya geçişi bulunuyor. 19 noktada karayolu geçidi yapıldı. 2 noktada karayolu geçidi için çalışmalar sürüyor. 4 noktada daha karayolu geçidi yapılacak. Böylece toplam karayolu geçit sayısı 25’’e ulaşacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metin Uca'dan itinayla incitmeden
Hicvederken güldüren, güldürürken düşündüren televizyon programcısı ...
Bandolu sürpriz
Karşıyaka Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü bünyesinde müzikal hizmetlerini ...
Lodosa karşı taşlı koruma
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte sık sık yaşanan ve kıyı ...
 
İzmir’’e 1.5 milyon ton asfalt daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılına kadar kente, değeri 247 milyon ...
Merbel’’de yeni yapılanma
Konak Belediyesi şirketlerinden Merbel A.Ş Genel Müdür yardımcılığına ...
Cüruf zirvesi
Aliağa ağır sanayi bölgesindeki demir çelik işletmeleri temsilcileriyle ...
 
Dört kamyon çöp çıktı
Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine harekete geçen Konak Belediyesi ...
Kayrak taşıyla harikalar yaratıyor
Gaziemir Belediyesi’’nde çalışan 40 yaşındaki Gürel Gürel, ilçenin ...
İnciraltı’’ndan Ankara’’ya seslendi
Başkanı Kocaoğlu, ’“EXPO 2015 sürecinde İnciraltı için yapılan planların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva