HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2022 Cumartesi - 10:29

İzmir körfezine marina geliyor... 150 milyonluk yatırım!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Sahilevleri bölgesinde yapılması planlanan marina projesinin tarihini duyurdu. 100 - 150 milyonluk yatırım bedeline sahip olduğunu belirten Engin, projeye yönelik detayları anlattı.

İzmir körfezine marina geliyor... 150 milyonluk yatırım!

EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, bir süredir çalışmalarını sürdürdükleri Sahilevleri Marina projesi hakkında SonSöz TV’de değerlendirmelerde bulundu. İzmir Körfezi’nde turizm ayağı için önemli bir gelir olacağını ifade eden Engin, bu yılın sonunda proje işlemlerinin biteceğini ve 2023 yılında da ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Yap, işlet, devret yöntemiyle yapılması planlanan bu proje için yatırım bedeli ise 100 – 150 milyon civarında. Engin, bu bölgeye marinanın gelmesiyle birlikte çevresindeki olası değişikliklere de değinerek detayları paylaştı.

BU YIL SONUNDA PROJE İŞLEMLERİ BİTECEK
Sahilevleri’ndeki marina projesi için 1 yıl önce proje ihalesine çıktıklarını belirten Engin, bu yıl sonunda işlemlerin biteceğini belirterek “İşbirliği için herkese çok teşekkür ederiz. Proje ihalesi bitti, kurum görüşleri geldi. Bu aylarda ulaşım, altyapı koordinasyon kurulundan izin aldık, zemin etüdü yapacak gemi geliyor. Yaklaşık 15 yerde zemin etüdü yapılacak. Tahmin ediyorum bu yılın sonunda proje ve ruhsat işlemleri bitecek. Yap, işlet, devretle ihaleye çıkacağız. Biz bu modele karşı değiliz. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor. Önemli olan hizmetin, yatırımın yapılması. Tabii devleti, belediyeyi zarara uğratmamalısınız. Gerçekçi, yarışmacı bir fiyatla ihaleye çıkacağız. Önümüzdeki yıl yani 2023 yılında da ihaleye çıkmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SAHİLEVLERİ TURİZM MERKEZİ OLACAK!
Bu bölgeyi turizm merkezi haline getirecek önemli bir proje olduğunu belirterek proje detaylarını paylaşan Engin, yatırım bedelinden de bahsederek “240 yat kapasiteli olacak. Bir de İzmir’in en modern nikah salonunu yapacağız. Bu marinada yeme – içme alanları olacak. Sahil çevresini trafiğe kapatacağız. Arkadaki 17 metrelik Levent Caddesi’ni açıyoruz. Burayı bir turizm merkezi haline getireceğiz. Son derece çevreyle, doğayla barışık bir proje olacak. Şeffaf bir ihale olacak, önümüzdeki yıl herkes katılabilecek. Yatırım bedeli 100 – 150 milyon civarında. Bizim bir yıllık bütçemiz... Bizim bunu yapmamız mümkün değil ancak olduğu zaman geliri belediyeye kalacak. Tenis kortu da yapıyoruz. Burada dar gelirli çocuklara tenis kursları olacak” şeklinde konuştu.

PROJEYE AİT FOTOĞRAFLAR ŞU ŞEKİLDE:

 
Menderes’te minik eller, büyük hayaller çizdi
 
'Salgın sonrası 65 yaş üzerine aşılama sürebilir'
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal Yıldız 25 Aralık 2023 Pazartesi 13:50

Marina yapıldığında etrafına duvar çekilip, halka kapatılıyor. Bu konut bölgesi ranta kurban edilecek. Yabancı devletlerin zenginlerin yatlarının kışlak bölgesi olacak gibi. Bölge sakinleri denizi artık denizi göremeyecekler. Bu yabancı gemiler hemen burnunun dibindeki Güney Deniz Saha Komutanlığı yanında olcaksa; Bu Milli Güvenliğimiz adına bir tehlike arz edecektir. Milli Savunma Bakanlığımız bu konuyu gündeme almalıdır. SAHİLEVLERİ turizme açılsın ama bu şekilde olmamalı. Türkiye''de tüm marinalar Türk halkına kapalı ve pahalı yerlerdir. Üç beş gavur yatına kurban edilmesin bu Cennet koyumuz!

Yorumu oyla      2      1  
Coşkun Ural 2 Mayıs 2022 Pazartesi 02:19

Sahilevleri’nin sakin olan görüntüsü son bir kaç yıldır açılan Restaurant ve Cafelerle olumsuz yönde değişmeye başlamışken böyle bir proje işi daha da tatsız hale getirebilir. Özellikle son yirmi yıldır yapişletdevret adı altında yapılan projelerin Bölge hallına getireceği gizli maliyetleri düşünecek olursak ben projeye kesinlikle karşıyım. Üç kuyulardaki marinayı büyütmek yeterli olur kanısındayım. Saygılar.

Yorumu oyla      3      3  
Sema Pehlivan 25 Nisan 2022 Pazartesi 20:37

Başkanım, Marina Projesi ile ilgili karar almadan önce, bölge sakinlerine, işletme sahiplerine,bölge sivil toplum kuruluşlarına, ilgili makamlara proje detaylarını anlatarak, sunum yaparak fikirlerini almanız, çekince ve itirazları değerlendirmeniz gerekmez mi, sosyal belediyecelik bunu gerektirmiyor mu? Şahsen ben bölge sakini olarak bazı durumlara itiraz ediyorum. 1- Büyükşehir Belediyesinin işletemediği ve yenileme çalışmalarıyla daha da kalite kaybına uğratılmış Levent Marina örneği varken, planlanan marinanın kullanımı ne kadar efektif olabilir? 2- Hali hazırda İnciraltı’ nın turizm bölgesi olması konuşulmuşken yerleşim yeri olan Sahilevleri gibi konut ağırlıklı müstesna ve küçük yüzölçümlü bir yerin turizm merkezi olarak düşünülmesi hangi şehir planlama kriterine uyabilir? 3- Projede bahsi geçen şekliyle, mevcut sahil yolunun trafiğe kapatılarak arka caddenin trafiğe açılması, şu an Pazar günleri dahi yaşanmakta olan trafik ve park sorununa çok daha büyük bir boyut getirerek bölge sakinlerine kabus yaşatmaz mı yada güvenlik, gürültü vb birçok yeni sorunu beraberinde getirmez mi? 4- Bu proje hazırlanırken dünyadaki örnekleri incelenerek artı ve eksileri değerlendirilmiş midir? Örneğin yerleşim yeri olan sahil bölgelerinde yürüyüş yoluna ilaveten aynı paralelde araç trafiği de devam eden Nice, Cannes, Selanik, Marsilya, Monte Carlo vb. şehirlerin örnek teşkil etmesi ve incelenmesi gerekmez miydi? 5- Özellikle her gün şahit olduğumuz sahil yolumuzda çok hızlı giden araçların, konutlar arasına hatta kapı önüne kaydırılacak cadde ile yaşayanların can güvenliğini tehdit edeceğinin farkında mısınız? Tüm bu ve benzer sorularımıza muhatap ve cevap aramaktayız.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet kaya 25 Nisan 2022 Pazartesi 18:28

Yıllardır söylüyordum narlıdereli sahilden yararlanamıyor diye alışveriş için balçovaya deniz kenarı için İnciraltı a gidiyoruz diye yurt dışından il dışından misafirimiz gelse başka ilçelere gidiyoruz çok isabetli bir karar İzmir''de 15 bin araç otoparkı var 300 ne tane yat baglıyacak marina yok adam İtalya''da yatıyla İzmir''e gelicek çeşmeye bağlamak zorunda kalıyor hayırlı olsun biran önce hayata geçer başarılar

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 24 Nisan 2022 Pazar 19:06

Belediyelerin marina ve liman yapmaya yetkisi yoktur boşuna yalan söylemeyin her halükarda size inananlar var tıpış tıpış oy veren ler

Yorumu oyla      2      3  
C. Ekim 24 Nisan 2022 Pazar 18:44

Insanların hafta sonları gidip rahat bir nefes aldıkları, yürüyüş yapıp balık avladıkları Narlıdere sahilinide turizme acın . Villaları lux lokantalara, kafelere çevirin, orayıda halkın elinden alıp ranta çevirin.

Yorumu oyla      2      3  
Mümtaz Gündoğan cengiz 24 Nisan 2022 Pazar 12:58

Çalışkan başkanıma başarılar diliyorum sahilevlerine hakkettiği değeri veriyor

Yorumu oyla      2      3  
Remzi Pekün 24 Nisan 2022 Pazar 11:01

Harika bir proje olmuş başkanım inşallah sorunsuz biter izmire süper bir yatırım olur.Başarılarınızın devamını diliyorum Ali Başkanım çok tebrikler.

Yorumu oyla      2      3  
Cem Durukan 24 Nisan 2022 Pazar 11:00

Tebrikler başkanım dünyanın sayılı çocuk senfoni orkestrasında olduğu gibi yine herkesin düşünemeyeceği bir projeye imza atıyorsunuz. Bence sadece Narlıdereliler değil tüm İzmirlilere hitap edecek. Başarılarınızın devamını dilerim

Yorumu oyla      2      3  
Alim Önder 24 Nisan 2022 Pazar 10:27

Bay Ali Engin, levent caddesini trafiğe açacağınızı söylüyorsunuz. Sanki önemli bir işmiş gibi de öğünüyorsunuz. Bu ne demek? Sraçları yerleşim yerlerinin içine sokmak. Oysa, kural, mümkün olduğu kadar araçları yerleşim yerlerinden uzak tutmak gerekmez mi? Sosyal demokraside yap işlet devret modeli yoktur bayım. Önce sosyal demokrat olduğu iddiasındaki bir partinin üyesi olarak sosyal demokrasi nedir ne değildir öğrenin. Üç beş zenginin keyfi için marina yapacaksınız ha. Yazık size verdiğim oylara.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te minik eller, büyük hayaller çizdi
Menderes’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılı coşkuyla ...
Konak'ta dolu dolu 23 Nisan!
Konak Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Selvitopu çifti davete icabet etti... Karabağlarlı kadınlardan iftar sofrası
Karabağlar Belediyesi Barış Semt Merkezi'nin kursiyer kadınları, Başkan ...
 
Bornovalı çocuklardan coşkulu 23 Nisan konseri
Bornovalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çok ...
Karşıyaka’da ‘İfade Özgürlüğü’ konuşuldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda İzmir Gazeteciler ...
Özel çocuk, Aydın İl Şampiyonu oldu
9 ay önce Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Spor Salonu’nda masa tenisiyle ...
 
Aydın Büyükşehir'den coşkulu 23 Nisan kutlaması
Aydın Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ...
23 Nisan coşkusu İzmir’de başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Başkan Tugay'dan çocuklara 'çilek' sürprizi
Karşıyakalıları balkon ve bahçelerinde sebze-meyve yetiştirmeye teşvik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva