HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2010 Salı - 00:00

İzmir Kocaoğlu’’na güveniyor, Kıraç’’ı tanımıyor!

İNTEGRAL’’in kentteki dev araştırmasında sıra yerel idareler üzerine yapılan ankette öne çıkan çarpıcı sonuçlardı’… ’

İzmir Kocaoğlu’’na güveniyor, Kıraç’’ı tanımıyor!


İZMİR - İNTEGRAL Araştırma Şirketi tarafından yapılan ve son dönemin tartışmalı kenti İzmir’’i her açıdan sorgulayan araştırmanın, kamuoyuna açıklanan bölümlerinde çarpıcı sonuçlar çıkmaya devam ediyor. İzmir’’de milliyetçiliğin giderek yükseldiğini, milletvekilleri ve siyasi partilerin İzmir İl Başkanları’’nın tanınırlılık sınavını geçemediğini ortaya koyan araştırmanın bugün kamuoyuna açıklanan bölümünde en ilginç sonuçlar yerel yönetimler bölümünde çıktı.
11 metropol ilçede bin 695 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan anketin ’‘’’İlçe belediye başkanınızın adını biliyor musunuz?’’’’ sorusuna katılımcıların yüzde 69’’u ’‘evet’’ yanıtı verirken yüzde 31’’i ’‘hayır’’ yanıtı verdi.


Tanınma ve başarı rekoru Çalkaya’’da
Araştırmaya göre İlçe Belediye Başkanları arasında en tanınmış başkan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya oldu. Belediye Başkanlarının kendi ilçelerindeki tanınma oranının sorgulandığı soruda, yüzde 93 oranıyla Çalkaya birinci çıkarken, yüzde 89 ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ikinci, yüzde 79 ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ üçüncü sırada yer aldı. Bu üçlüyü yüzde 74’’lük oranla Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak izledi.
Yeni belediye başkanları arasında tanınma oranı en düşük başkan ise Çiğli’’nin iki aylık belediye başkanı Metin Solak oldu. Bornova Belediye Başkanı Kamil Sındır’’ın tanınma oranı ise yüzde 36’’da kaldı. Tanınma oranında zirvede yer alan Çalkaya, başarı durumunda da rekorun sahibi oldu. Çalkaya’’yı başarılı bulanların oranı yüzde 74 olarak gerçekleşirken, tanınma sorusunda sondan ikinci olan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır yüzde 44 ile dördüncü, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yüzde 47’’lik başarı puanıyla üçüncü sırada yer aldı. Tanınma sorusunun ikinci Abdül Batur, başarı sorusunda de yerini korudu.



Metropol’’de Özgüven sesleri
Araştırmanın tamamının metropol alandaki 11 ilçede yapılmasına karşın, ’‘en beğendiğiniz belediye başkanı sorusunda ilginç bir yanıt çıktı.
Katılımcıların yüzde 5’’i soruya, ’‘Dikili Belediye Başkanı’’ şeklinde yanıt verirken, halka bedava su, ucuc ekmek, okullara ücretsiz servis hizmetiyle yargılanan Başkan Osman Özgüven’’e metropol alandan da destek olduğu gözlendi. En beğendiğiniz Belediye Başkanı sorusunda, yüzde 37’’lik bir oranla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu zirvede yer buldu. Tanınma ve başarı anketinde lider olan Balçova Belediye Başkanı Çalkaya yüzde 16’’lık oranla ikinci, Karşıyaka Belediye Başkanı yüzde 13’’lük oranla ikinci sırada yer aldı. Beğeni anketinde sonuncu sırayı Güzelbahçe ve Gaziemir Belediye Başkanları aldı.

KOCAOĞLU’’NUN TANINMA ORANI YÜZDE 71
Araştırmanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nu ilgilendiren bölümünde ise Başkan Kocaoğlu’’nun tanınma oranında rekor bir seviyede olduğu tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’’nın adını biliyor musunuz? sorusuna katılımcıların yüzde 71’’i ’‘Aziz Kocaoğlu yanıtını verirken, yüzde 4’’lük dilimde kalan ’‘diğer’’ seçeneğinde Kocaoğlu, Aziz Kocabaş, Ahmet Piriştina, Cevat Durak, CHP’’li, Erdal Ezgi gibi yanıtlar yer aldı. Yerel seçimlerde yüzde 56,7 oy alarak rekor kıran Aziz Kocaoğlu’’nun adını İzmirli’’nin yüzde 24’’ünün ise bilmediği ortaya çıktı.

KOCAOĞLU BAŞARILI: YÜZDE 50
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’’nı başarılı buluyor musunuz? sorusunda katılımcıların yüzde 50’’si ’‘evet, başarılı’’ yanıtı verirken, yüzde 29’’luk dilimde kalanlar, ’‘hayır, başarısız’’ yanıtı verdi. Yüzde 21’’i ise ’‘kararsız’’ olduğunu dile getirdi.


VALİ KIRAÇ’’I TANIYAN YOK
Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri de İzmir Valisi Cahit Kıraç’’ın adının sorulduğu sorudan çıktı. İzmirli’’nin yüzde 82’’si Vali Mustafa Cahit Kıraç’’ın adının sorulduğu soruya, ’‘Bilmiyorum’’ şeklinde yanıt verirken, yüzde 12’’si ’‘Cahit Kıraç’’ şeklinde yanıt verdi.

Yaklaşık iki yıldır İzmir Valisi olarak görev yapan Kıraç, tanınma anketinde sınıfta kalırken, ’‘diğer’’ seçeneğinde gösterilen bölümde katılımcıların hala eski valileri unutmadığı ortaya çıktı. 10 yıl önce İzmir’’de görev yapan Erol Çakır ile şu anda Antalya Valisi olan Alaaddin Yüksel, İzmirlinin hala vali olarak düşündüğü isimler olarak gündeme geldi. Vali Kıraç’’tan önce İzmir Valisi olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Oğuz Kağan Köksal da İzmirlinin vali zannettiği isim olarak dikkat çekti. İzmirlinin yüzde 4’’ü ise Vali Cahit Kıraç’’ın adını yanlış söyledi. Yanlış vali isimleri adı altında gösterilen bölümde katılımcılar İzmir Valisi olarak ’‘Kıraç, Zait Kıraç, Cavit Kıraç, Cahit Sıtkı Kıraç’’ gibi isimleri sıraladılar. İzmir Valisi başarılı mı? sorusunda ise katılımcıların sadece yüzde 16’’sı Vali Kıraç’’ı başarılı buldu. Yüzde 35’’i ’‘başarısız’’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan Buca incelemesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, akşam saatlerinde Buca’’ya ...
Çiğli’’ye modern şantiye binası
Çiğli İstasyonaltı Mahallesinde mevcut belediye şantiye binasının yetersiz ...
TEKEL hizmet binası oluyor
Alsancak’’taki eski TEKEL tütün deposu olarak bilinen bina, Kültür ve ...
 
Başkan Karabağ Gümüşpala’’ya el attı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Gümüşpala esnafının yıllardan ...
Tatı: Başkan olduğuma pişmanım!
Krizlerin odak noktası Buca’’da Başkan Ercan Tatı’’dan şok itiraf’… Tatı ...
JVM krizinde Büyükerşen’’den son nokta!
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Başkan Ercan Tatı’’yla yaptıkları ...
 
Ege ve İzmir için teşvik istedi
Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Başkan Tatı’’dan Sevgililer Günü çiftlerine sürpriz
Buca Belediyesi Nikah Salonu’’nda 14 Şubat Sevgililer Gününde evlenen ...
Bayraklı’’da heyelan krizi
Belediye tarafından Çiçek Mahallesi'nde yapımına başlandığı sırada ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva