HABERLER>GÜNCEL
6 Mayıs 2022 Cuma - 08:55

İzmir'in utanç raporu!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin yayımladığı ‘2022 Yılı Nisan Ayı Raporu’na göre, Türkiye genelinde geçtiğimiz ay erkekler tarafından 24 kadın öldürüldü. İzmir’de ise; Nisan ayında 2 kadın cinayeti işlendi.

İzmir in utanç raporu!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2022 yılı Nisan Ayı Raporu yayımlandı. Raporda geçtiğimiz ay işlenen kadın cinayetlerinin detaylı verileri yer aldı.
Açıklanan rapora göre, Nisan ayında 24 kadın cinayeti işlenirken bunlardan 16'sı şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Ve bu cinayetlerin 2'si İzmir'de meydana geldi. Gerçekleşen kadın cinayetlerinde 23 failin yüzde 26’sının adli sicil kaydının olduğu tespit edilirken elde edilen verilere göre 23 failin 3’ünün suç kaydının bulunduğu, 1’inin eski mahkum ve 2’sinin ise cezaevinden izinli çıktığı ortaya kondu.

EŞ CİNAYETİ BİRİNCİ SIRADA
Rapora göre, Nisan ayında öldürülen 24 kadının 11’i evli olduğu erkek, 3’ü akrabası, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 7’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i oğlu ve 1’i tanımadığı biri tarafından öldürüldü. Sonuç olarak Nisan ayı içerisinde işlenen kadın cinayetlerinin yüzde 46’sı kadının evli olduğu erkek tarafından gerçekleştirildi.

YÜZDE 67'Sİ KENDİ EVİNDE CAN VERDİ
Elde edilen verilere göre, kadınların 15’i evinde, 4’ü sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i iş yerinde, 1’i parkta ve 1’i ise ıssız bi yol kenarında öldürüldüğü ortaya kondu. Nisan ayında öldürülen kadınların yüzde 67’sinin kendi evlerinde öldürüldüğü tespit edildi.

KADIN İŞSİZLİĞİ CİNAYET TEHLİKESİ UNSURU!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği 2022 yılı Nisan ayı raporunda kadınların çalışma durumunun tespit edilmesinin zorluğuna da dikkat çekti. TÜİK'in kadın işsizliğiyle ilgili açıkladığı verilere yer verilen raporda şu ifadeler yer aldı:

"TÜİK’in açıkladığı verilere göre, ev işleriyle meşgul olduğu için işgücü dahil sayılmayan kadınların sayısı 9 milyon 770 bin. TÜİK’e göre işgücüne dahil sayılmayan kadınların sayısı yılın dördüncü çeyreğinde (Ekim-Kasım-Aralık) 21 milyon 375 bin. TÜİK’in verileri bu şekilde açıklaması, kadın işsizliğinin gerçek boyutunun üzerini örtmeye çalışmaktır. Çalışma hayatına alınmayan ya da istihdamdan uzaklaştırılan kadınlar toplumda oluşan toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık, şiddet ve kadın cinayetleri tehlikelerine karşı daha korunmasız hale gelmektedir. Bu ay ulaşılabilen veriye göre öldürülen kadınların 5’inin bir işyerinde çalıştığı bilinmektedir. 19 kadının çalışma durumu ise bilinememektedir."

Rapora göre Nisan ayında İzmir'de meydana gelen kadın cinayetlerinde erkek, kadının yakın çevresindeki kişiler oldu. İzmir'de yaşanan ve medyaya yansıyan cinayetlerin sebepleri şu sekilde:

TEYZESİNİ BOĞARAK ÖLDÜRDÜ
İzmir'in Karaburun ilçesinde 2 çocuk annesi ve parkinson hastası Naide Özçimen (68), psikolojik rahatsızlığı olan ve bir dönem Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü ileri sürülen yeğeni Özgür Kandemir tarafından boğularak öldürüldü. Olaydan kısa süre sonra Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanan Kandemir, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ardından tutuklandı.

ÇOCUKLARINI GÖRMEYE GELMİŞTİ... ESKİ EŞ VAHŞETİ!
İzmir'in Bornova ilçesinde, iddiaya göre boşandığı eşinde kalan 2 çocuğunu görmek için Konya'dan İzmir'e gelen Remziye Tüysüz (22), eski eşi Yalçın P.'nin (28) evinde boğularak öldürüldükten sonra battaniyeye sarılı halde bulundu. Cinayetle ilgili Y.P ile babası, babaannesi ve 2 kardeşi gözaltına alındı.

 
İzmir-IN (Sinemalarda bu hafta…) Her türden film sizi bekliyor...
 
Eğitimciler endişeli: Maskesiz eğitim çok güzel ama…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kucağında çocuğuyla saldırıya uğradı... 3 yerinden bıçaklandı!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde Meryem Çıtırkır, kucağında 18 aylık bebeği ...
Kemal ANADOL yazdı... Darağacında üç fidan ve Ali Elverdi
Kemal ANADOL yazdı... Darağacında üç fidan ve Ali Elverdi
İzmir açıklarında can pazarı!
İzmir'in Çeşme, Seferihisar ve Dikili ilçeleri açıklarında 196 düzensiz ...
 
İzmir'de Hıdırrellez coşkusu
İzmir'de Hıdırrellez coşkusu
İzmir'de Hıdırrellez coşkusu
İzmir'in pek çok ilçesinden vatandaşlar Hıdırellez'in gelişini kutladı.
Thodex davasında mahkemeden ara karar
Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur ettiği iddia ...
 
Bakan Kirişçi'den AK Parti'de çarpıcı İzmir mesajları!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İzmir'in kıymetini bildiklerini ve ...
Bakan Akar, Liberyalı mevkidaşıyla bir araya geldi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Liberya Savunma Bakanı Daniel Dee Ziankahn ile bir araya geldi.
Motosikletiyle traktöre çarptı... 13 yaşındaki sporcunun acı sonu!
İzmir'İn Dikili ilçesinde, traktöre çarpan motosikletin sürücüsü 13 yaşındaki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva