HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2016 Pazartesi - 15:09

İzmir’in 2015 raporu: Umut yolculuğu trafiğinde yüzde 570 artış!

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2015 faaliyetleri kapsamında verilen bilgiye göre geçen yıl tam 86 bin 462 kaçak göçmen denizden kurtarıldı. Bu rakam 2014'e göre tam yüzde 570'lik artış anlamına geliyor.

İzmir’in 2015 raporu: Umut yolculuğu trafiğinde yüzde 570 artış!

Son yıllarda Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Avrupa ülkelerine gitmek için Ege Kıyılarından Yunan adalarına mülteci akını yaşandı. 24 saat Türk karasularında devriye gezen Sahil Güvenlik Ege Bölge Konutanlığı'nın 2015 faliyet raporunda kaçak geçişlerde rekorlar kırıldı.
 
İzmir Valiliği'nden verilen bilgiye göre yasal veya yasadışı yollardan ülkeye giren yabancıların, göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütlerinin yardımı ile genellikle önce İstanbul, İzmir, Mersin ve Hatay illerine, ardından da Ege Adalarına ve Kıbrıs'a geçiş amacıyla Ege ve Akdeniz sahillerine götürüldüğü hatırlatıldı. 2015 yılında gerçekleşen 2280 'düzensiz göç' olayında toplam 86 bin 462 göçmen kurtarıldığı, 143 göçmen kaçakçısının yakalandığı belirtilen açıklamada, "Bir önceki yıla göre kurtarılan göçmen sayısında yüzde 570 artış görülmüştür. İzmir ili sınırlarında ise gerçekleşen 572 adet düzensiz göç olayında toplam 24 bin 100 göçmen kurtarılmış, 33 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır. Denizlerimizde düzensiz göç olaylarının yüzde 96.7'si Ege Denizi'nde meydana gelmektedir. Yapılan müdahaleler neticesinde çok sayıda sonu ölümle sonuçlanabilecek trajik olayın önüne geçilmiştir. İcra edilen arama kurtarma faaliyetleri sayesinde yıl genelinde günde ortalama 156 kişi kurtarılmıştır. 2015 yılı analiz edildiğinde, Sahil Güvenlik botlarının ortalama 7 dakika içerisinde olay mevkisinde olduğu görülmektedir" denildi.
 
DİĞER FALİYETLER
Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2015 yılında 8 bin 821 gemi-teknenin kontrolünün yapıldığı, 2 bin 431 deniz aracı hakkında yasa dışı faaliyetleri nedeniyle işlem yapıldığı hatırlatıldı. Yine Sahil Güvenlik'in İzmir Çşme ilçesi Zeytineli koyunda 30 Mart tarihinde uyuşturucu kaçakçılığı ihbarı üzerine Jandarma birimleri ile yapılan ortak operasyonda 9 milyon lira değerinde 31.790 kg esrar, 3.5 kg kokain, 535 gram plaka Esrar ve 450 bin Extacy Hap ele geçirildiği de duyuruldu.
 
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın akaryakıt kaçakçılığına yönelik denetimlerinde de toplam 420 bin litre akaryakıt ele geçirildiği öğrenildi.
 
Yasadışı balık avcılığına yönelik denetimlerde de 639 tekneye 824 bin 350 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı. Denizi kirleten 212 deniz aracına da 1 milyon lira idari para cezası uygulandı.
 
ALO-158 ihbar hattının etkin olarak kullanılmaya başlandığı hatırlatılan açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2016 yılında da bağlısı tüm unsurlar ve personeli ile denizlerimizdeki her türlü yasa dışı faaliyetle mücadelesini sürdürecektir. Yürütülen bu yoğun mücadelede vatandaşlarımızın sağlayacağı destek büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ALO 158 yardım ve ihbar hattına yapacağı ihbarlar sayesinde denizlerimizdeki yasa dışı faaliyetler önemli ölçüde azaltılacaktır" denildi. (dha)

 
Şiddetli yağış Ölüdeniz’in rengini değiştirdi
 
'Katliam gibi kaza'dan mucize haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk sular altında!
İzmir’in Selçuk İlçesi'nde dün gece boyunca etkili olan yağmur nedeniyle ...
Öğrenci Kolektifleri Suriyeli çocukların yüzünü güldürdü
'Dayanışma Sınır Tanımaz' ve 'Geleceğin umudu çocukların gülüşünde' sloganlarıyla ...
Flaş! Ankara yolunda facia: 9 ölü, 17 yaralı
Kırşehir - Ankara karayolunda meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsü ...
 
Diyanet'ten ilginç uyarı: Nişanlıyken baş başa kalmayın!
Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, evlenme hazırlıkları ...
Pazardaki peynir satışlarında değişen bir şey yok!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle 1 Ocak'ta ...
Flaş! TSK açıkladı: Sur’dan bir acı haber daha
Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda bir asker ağır şekilde yaralandı. ...
 
İzmir'de lüks cip bariyerlere çarptı: 1 yaralı
Buca'da, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini ...
Valiliğin hesabı hacklendi: Okullar tatil oldu!
Kocaeli Valiliği'nin Twitter hesabı hacklenerek okulların tatil edildiği ...
İzmir'de sağanak yağışlar ne kadar sürecek?
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva