HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2023 Salı - 15:38

İzmir'den karara tepki: Çöp torbasına konan eğitim hakkımız!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından üniversiteler sene sonuna kadar kapatılarak, online eğitim modeline geçti ve yurtlar kapatıldı. Alınan karara tepki gösteren öğrenciler, İzmir’de basın açıklamasında bulundu. Öğrenciler, yaptığı açıklamada “Geldiğimiz noktada ise devletin üniversitelerimizi online eğitim mi yaptığı yoksa tatil mi olduğunu anlayamadığımız bir açıklaması ile karşılaşarak bir anda yurtlarımızdan apar topar eşyalarımız birer çöp torbasına koyularak adeta kapı dışarı edildik. Aslında o çöp torbasının içine koyulan bizlerin eğitim hakkı oldu” dedi.

İzmir den karara tepki: Çöp torbasına konan eğitim hakkımız!

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından çevre illerle birlikte pek çok şehir yıkım yaşadı. Yaşanan yıkımın ardından OHAL ilan edildi ve bir dizi önlem alındı.

Alınan önlemler arasında, ülke genelinde sene sonuna kadar üniversitelerin kapandı ve korona dönemindeki gibi okullar uzaktan eğitim modeline geçti. Uzaktan eğitim modeli ile birlikte yurtlar öğrencilere kapatılırken yerlerine depremzedelerin yerleştirileceği bildirildi.

Uzaktan eğitim kararı sonrasında üniversite öğrencilerin kararın yanlış olduğuna dair yorumlarda bulundu. İzmir’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler, karar hakkında basın açıklamasında bulunma kararı aldı. Ege Üniversitesi Kampüsü’nün içerisinde bulunan Yeşil Köşk’ün önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler, izin alınmadığı gerekçesiyle kampüsün dışarısına çıkarıldı. Öğrenciler, açıklamayı kampüs girişinde yaptılar.

‘O ÇÖP TORBASININ İÇİNE KOYULAN BİZLERİN EĞİTİM HAKKI OLDU’
Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya dair yaptığı açıklamanın tam olarak anlaşılamadığına değinilerek, öğrencilerin yurtlardan atılmasına şu sözlerle tepki gösterdiler:

Bizler Ege Üniversitesi'nden Dokuz Eylül'e, Demokrasi'den Katip Çelebi'ye İzmir'in dört bir yanında okuyan üniversite öğrencileriyiz. 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketiyle birlikte yaşanan süreç her birimizi derinden etkiledi ve boyutları oldukça yüksek bir yıkıma neden oldu. Bu süreçte üniversite öğrencileri olarak sıra arkadaşlarımızla birlikte İzmir'den deprem bölgelerine halktan halka dayanışmayı büyüterek birçok acil ihtiyacı göndererek nefes olmaya çalıştık. Yaşanan süreç her birimize gösterdi ki deprem bölgelerinde ne bir devlet yetkilisi ne bir AFAD ne de bir bürokrat bölgede yoktu, yalnızca halk ve halkın dayanışması oradaydı. Birçok insanı ne yazık ki bölgeye destek gitmemesinden, erken müdahale edilmemesinden ötürü kaybettik. Her bölgeden binlerce kişiden "devlet nerede?" sesleri yükseldi. Geldiğimiz noktada ise devletin üniversitelerimizi online eğitim mi yaptığı yoksa tatil mi olduğunu anlayamadığımız bir açıklaması ile karşılaşarak bir anda yurtlarımızdan apar topar eşyalarımız birer çöp torbasına koyularak adeta kapı dışarı edildik. Aslında o çöp torbasının içine koyulan bizlerin eğitim hakkı oldu.

Yapılan açıklama şu şekilde devam etti:

Çok kısa bir zaman önce pandemi sürecinde her birimiz uzaktan eğitimin verimsizliğini gördük ve nitelikli eğitimden uzak kaldık. Şimdi ise alınan bu karar bir kez daha eğitim hakkımızın gaspından başka bir sonuç yaratmayacaktır.

‘ÜNİVERSİTELERİN KAPATILMASI TRAVMA SÜREÇLERİMİZİ OLUMLU ETKİLEMEYECEK’
Depremin yıkıcılığı hepimizi etkiledi. Deprem sonrası psikolojik olarak iyi oluşumuzu güçlendirmek, sosyalleşerek yaralarımızı sarmak, başta deprem bölgesinde yer alan arkadaşlarımız olmak üzere biz öğrencilerin tümünün hakkı. Üniversitelerin kapalı olması travma süreçlerimizi olumlu etkilemeyecek bir karardır.

‘BİR SÜRE İNTERNET ERİŞİMİNE SAĞLAYAMACAĞIMIZ AŞİKAR’
Depremzede arkadaşlarımızın bir süre internet erişimine, teknolojik aletlere ulaşamayacağı aşikar. Bir an önce arkadaşlarımızın barınma gibi yaşamsal ihtiyaçları karşılanmalı ve üniversite eğitimi sürecinde kolaylıklar sağlanmalıdır. Yurtlar depremzedelere açılmak yerine depremzedelere yetkililer tarafından gerekli konaklama alanları sağlanmalıdır.

Bizler üniversiteliler olarak alınan bu yanlış karardan bir an önce geri dönülmesini istiyoruz. Pandemi, afet gibi birçok durumda ilk gözden çıkarılanın bizim eğitim hakkımız olmasını kabul etmiyoruz. Eğitimimizi bir çöp torbasına koymanıza göz yummayacağımızı da buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

 
Manisa'da 2 kişi uyuşturucuyla yakalandı
 
Yorgancılar'dan Deprem Bakanlığı çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'den depremzedelere iş imkanı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede 1000 ...
Baro'dan 'afet göçü' açıklaması: 400 bin kişi İzmir'e gelebilir!
Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan deprem felaketi nedeniyle, deprem ...
Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. ...
 
İzmir Emniyeti'nden bin gönüllü deprem bölgesine koştu
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonrasında birçok arama kurtarma ...
Antakya'daki tarihi kiliseler depremde yıkıldı
Hatay'ın Antakya ilçesindeki depremde tarihi Antakya Rum Ortodoks Kilisesi ...
Provokatif paylaşım yapan 17 kişi tutuklandı!
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya platformlarında depreme ilişkin ...
 
Valilikten deprem raporu: 5 milyona dayandı!
Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremler için İzmir Valiliği’nin ...
Bakan Kurum: Deprem bölgesinin yüzde 95'ine su ulaştı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Deprem bölgesinde ...
Hablemitoğlu suikastı sanıkları hakim karşısında!
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva