HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2016 Cumartesi - 11:44

İzmir’de sürücüleri ilgilendiren emsal karar!

Ceza tebligatlarının trafikte kayıtlı olan ancak, 9 yıl önce taşındığı adrese gittiğini fark eden Türker, Karayolları Trafik Kanunu'ndaki adresle ilgili değişiklikleri gerekçe gösterip, itirazda etti. Hakim, trafik cezalarının faizlerinin iadesine karar verdi.

İzmir’de sürücüleri ilgilendiren emsal karar!

İzmir’de emekli işçi Ümit Türker, vize yaptırmak istediği aracına hatalı park etmekten 6 kez ceza yazıldığını öğrenince, hukuk mücadelesi başlattı. Araştırmalarında, ceza tebligatlarının trafikte kayıtlı olan ancak, 9 yıl önce taşındığı adrese gittiğini fark eden Türker, Karayolları Trafik Kanunu'ndaki adresle ilgili değişiklikleri gerekçe gösterip, itirazda bulundu. İtirazı yerinde bulan hakim, Türker'in ödediği trafik cezalarının faizlerinin iadesine karar verdi. Türker, İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda düzenleme yapması gerektiğini söyledi.

Geçen yıl, 1994 model otomobiline vize yaptırmak için araç muayene istasyonuna giden emekli işçi Ümit Türker, kendisine 'Hatalı park etmek' suçundan kendisine 6 kez ceza yazıldığını, bunları ödemediği için işlemlerin yapılamayacağı yanıtını aldı. Hatalı park yeri cezalarını faizleriyle ödeyen Ümit Türker, daha sonra bu konuda araştırma yaptı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne giden Ümit Türker, cezalarla ilgili kendisine tebligat yapılmadığına dair itirazda bulununca, ödeme bildirimlerinin, 9 yıl önce taşındığı adrese gönderildiğini öğrendi. Karayolları Trafik Kanunu'nu incelediğinde 2003 yılında, araçla ilgili bildirimler için, 'Sahibinin kayıtlardaki son adresine yapılması gerektiği'  değişikliği yapıldığını belirledi. Türker bu yönde yaptığı itirazla birlikte dava açtı.

Ümit Türker'in itirazını yerinde bulan İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, yapılan değişiklikler doğrultusunda, araçların plakalarına yazılan cezaların, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ndeki yere yapılması gerektiğini, ayrıca cezalar için ödenen faizin de iadesine karar verdi. Trafik cezalarıyla ilgili bir ilk olma özelliğini taşıdığı öne sürülen karar sonrasında Ümit Türker, faizi geri almak için başvurularını tamamladı.

"BAKANLIK GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPMALI"
Bu kararın diğer sürücüler için de örnek oluşturacağını belirten Ümit Türker, şöyle dedi: Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kendilerine böyle bir düzenleme bilgisi gelmediği için eski sistemden bildirimlerini sürdürüyor. Mahkeme kararı artık örnek niteliği taşıyor. Benim gibi milyonlarca sürücü ceza yazıldığından habersiz olarak araçlarını kullanıyor. Bunun için İçişleri Bakanlığı'nın bir düzenleme yapması lazım. Çünkü bir insanın hangi adreste oturduğunu onlardan daha iyi bilen olmayacaktır. Bunun için de verilen cezalar, kişinin kayıtlarda bildirdiği son adrese gönderilmeli." (dha)

 
Diyarbakır'dan acı haber: 1 asker şehit
 
Buca-Amed maçına taraftar yasağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'dan acı haber: 1 asker şehit
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu. Saldırıda ...
İzmir’de yeniden kara kış!
Yeni yılı dondurucu soğuk ve kar yağışıyla açan kentte termometreler yeniden ...
Beyaz Show’da yine olay: Pankartlı protesto!
Ayşe Çelik isimli öğretmenin canlı yayındaki yaptığı çağrılarla gündeme ...
 
İzmir’de savcılıktan 37 akademisyene soruşturma!
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası ...
Gözaltına alınan akademisyenlerden adliye çıkışı açıklama
Kocaeli'nde barış bildirisine imza attıkları için gözaltına alınıp sorgularının ...
'Usulsüz dinleme'de 15 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin ...
 
Flaş! TEOG sonuçları açıklandı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında, 8'inci sınıf ...
İzmir’de 2 ölümle biten kavgada flaş gelişme
İzmir’in Bayraklı İlçesi'ndeki bir kahvede 38 yaşındaki Hayrettin Tekçelik ...
İzmir’de tarihi eser kaçaklığı operasyonu
İzmir’in Menderes İlçesi'nde yaşayan ve elindeki tarihi eserleri satmak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva