HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2023 Cuma - 13:05

İzmir’de belediye işçilerinden ek zam talebi!

İzmir’de eylem yapan Genel İş üyesi Buca ve Bayraklı Belediyesi işçileri yaptıkları eylemlerle ek protokollerle maaşlarında iyileştirilme yapılmasını istendi. Açıklamada belediye başkanlarına çağrıda bulunularak “Biz çok zor durumdayız bu maaş ile geçinemiyoruz kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz, gece geç saatte eve girip sabahın köründe çıkıyoruz. Biran önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz.” denildi.

İzmir’de belediye işçilerinden ek zam talebi!

EGEDESONSÖZ – Artan enflasyon ve temel ihtiyaç ürünlerine peş peşe gelen zamlardan kaynaklı alım gücü düşen belediye işçileri İzmir’de ek zam talebiyle eylem yaptı.

DİSK Genel İş’in çağrısıyla Buca ve Bayraklı’da belediye binalarının önünde bir araya gelen işçiler belediye başkanlarını masaya davet ederek enflasyon karşısında eriyen maaşlarının artırılmasını talep etti.

BAŞKAN KILIÇ’A ÇAĞRI
Buca Belediyesi’nin önündeki eylemde basın açıklamasını okuyan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a seslenerek “Genel İş Nolu Şube yönetimi olarak bugün burada bütün görüşmelerimize, çabalarımıza ve  uyarılarımıza rağmen Belediye yönetimince herhangi bir dönüş olmamış her geçen gün, her geçen saat Buca'nın her karış toprağında emeği olan Buca İmar A.Ş'de çalışan üyelerimiz yoksulluğu ve yoksunluğu ilmik ilmik yaşamlarında hissetmiştir. Hakkımız olanı talep ediyoruz insanca yaşamak insan onuruna yakışan bir ücret almak belediye işçisinin hakkı değil mi? Bugün kamuda çalışan işçi kardeşlerimiz yeni imzalanan kamu çerçeve protokolü ile 26.000 TL ücret alacak ise biz neden asgari ücrette mecbur ediliyoruz. Biz kamu adına çalışmıyor muyuz?” dedi.

Aras “Buca belediye başkanına ve yönetimine sesleniyoruz. Biz çok zor durumdayız bu maaş ile geçinemiyoruz kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz, gece geç saatte eve girip sabahın köründe çıkıyoruz. Biran önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz.” dedi.



BAŞKNA SANDAL’A MASA DAVETİ
Bayraklı Belediyesi’nde eylemde de Genel İş İzmir 6 Nolu şube sekreteri Muhsin Akıcı da toplu iş sözleşmeleri ile elde edilen ücret artışları, artan hayat pahalılığı karşısında eridiğini belirterek “İşverenler bu sefer de ekonomik ve siyasal belirsizlikleri ileri sürerek, toplu sözleşmelerde işçi ücretlerini, baskılamaya çalışıyor. Ülke genelinde, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli işçi sayısı zaten %10.  Böyle bir ortam içerisinde, Asgari ücret tüm sendikalı işyerlerini de, kuşatmış durumdadır. Merkezi idareye bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında, en düşük ücretin, net 20 ila 22 bin TL seviyesine geldiği bir ortamda, tüm işçilerin, emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapılması, artık kaçınılmazdır.  Konfederasyonumuz DİSK’ e bağlı sendikalar, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin, işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını, kırmaya kararlıdır. Örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde  Bayraklı Belediyesi Emekçileri üyelerimiz içinde insanca yaşayacak bir ücret için talep ettiğimiz görüşmelere dönüş bekliyoruz.” diye konuştu.
 

 
Tedavi edilen yavru ayı doğaya salındı
 
Başkan Soyer kursiyerlerle buluştu: Geleceğe ışık tutuyorsunuz
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eb 4 Ağustos 2023 Cuma 17:09

Buca Belediyesinde çalışan memurlar 46 bin TL'ye varan maaşlar alıyor. Acaba bunu kaç kişi biliyoruz. Ayrıca bu maaşlarının içinde 16 bin TL SDT adı verilen sosyal denge tazminatları var. Fakat aynı belediyede çalışan ve bu grevi yapan işçiler ise 12-14 bin arası alıyor. Bilinsin istedim. Bir vatandaş.. Ülkem memur besliyor..

Yorumu oyla      3      3  
YORGUN DEMOKRAT 4 Ağustos 2023 Cuma 17:06

Bir CHP - DİSK kısır döngüsü. Sanki toplumda tek geçim sıkıntısı çeken CHP belediyeli çalışanlar.

Yorumu oyla      3      3  
gerçekler 4 Ağustos 2023 Cuma 14:29

DİSK Mİ ARSIZLAR TOPLULUĞU MU BELLİ DEĞİL. DİSK KAPATILSIN DERNEK YAPILSIN

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta Hamdi Türkmen’e hüzünlü anma
Bir yıl önce yaşamını yitiren, İzmir basının usta kalemi Hamdi Türkmen, ...
Alaçatı taş kaplaması kullanıldı... Çeşme'ye 4 milyonluk meydan!
Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyerek kentte devrim yapan Çeşme Belediye Başkanı ...
Yaşayan Körfez sergisi İzmirlilerle buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve İzmir Planlama Ajansı ...
 
Karşıyaka'da ayda bin 100 çocuk yüzme öğreniyor!
Sporu hayatının bir parçası haline getiren nesiller yetiştirmeyi ilke ...
4 yılda 8 bin çocuk... Spor kenti Bergama!
Tarih, sanat ve kültür kenti şehrimizi spor kenti yaparak spor turizminin ...
Mahkeme iptal etmişti… 320’lik dönüşüm askıda!
Mahkemenin daha önce iptal ettiği 320 hektarlık bölgeyi kapsayan Çiğli ...
 
Torbalı’nın 'mega projesi' başlıyor!
Torbalı Belediyesi’nin tarihteki en büyük ve en bütçeli projesi olan kent ...
Bayraklı’da aşure bereketi
Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi tarafından, Muharrem ayı kapsamında ...
24 sanatçının 'Karma' sergisi İzmir Sanat’ta
Görsel sanatlar öğretmenliği yapan 24 sanatçının farklı disiplinlerden ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva